ДЕКЕМВРИ месец мина вече, гушкаме си вкъщи малкото човече -- тема 1

• 22 848
  • 739
  •   1
Отговори
# 225
Ние капваме физ разтвор и постоянно чистим слепванията и зелените гурели 😞 Много е неприятно, дано се отпуши тоя канал.

Тифани, и ние сме на 18.02. на преглед за ваксини. Чак ми е странно, че са ни близко датите с теб след като Ралица е с повече от две седмици по-голяма, но щом така е преценила педиатърката ни.

Ели, пиши как е минал прегледа при Фурлакис. Аз още се чудя при него или при друг ортопед да я водя.
Вики, при Фурлакис имаше обяснение как да си запазиш час за по-рано. (прави изключения за новородени) Ако желаеш там, ще ти го потърся да ти го пратя. Simple Smile

# 226
Днес имах онлайн консултация с Херда и тя спомена Алексиев - утре ще ходя за 3тия болничен до педиатъра и ще взема и направление за ортопед. За разлика от Фурлакис, Алексиев работи с направления. Belle ще може ли да изпратиш как се записва час? Понеже Ники се роди с ръка пред лицето, Хедра видя леко изкривяване  на лицето и каза че е заради раждането... и може би ще искам второ мнение ( не било нещо страшно, трябвало работа с рехабилитатор)

# 227
И аз се чудя между Фурлакис и Алексиев.

Ето това имам като скрийшот от една група:

# 228
Благодаря ти!

Понеже се следих в Парадайз и няколко пъти бях на обременяване - това което ме притеснява при Фурлакис е закъснението. Бях свидетел на закъснение от близо 2 часа, а Ники както го кърмя на близо 2 часа и с продължителност 1 час, не ми се мисли

# 229
Здравейте,
Колко е нормално да наддаде бебче за месец? Нашият човек е наддал 700гр и 2 см, което, като чета, ми се струва доста малко, макар че лекарите не виждат драма.

# 230
  • Вестерос
Бебка общо за 35 дена беше качила 1.100кг и 5 см. е пораснала. Аз да попитам някой да е капвал в окото на бебчо физиологичен разтвор? Още от болницата има секрет чета на очите първо имаше на едното сега само на другото 🤷‍♀️ Бяха ми дали едно шишенце с Аква, а сега ще използвам на Baby cap🙄
Аз й чистих очите с разтвора , не съм капвала, мисля като беше на седем дни, на едното излязоха пъпчици, на другото излезе конюнктивит.

Бел,ваксините май се слагат като стане на два месеца бебето. Моята е запълнена с часове и затова чак на 14.02 ни е часът. Иначе трябваше да е началото на февруари. Купих си куул пачове и Панадол да имам за всеки случай.

Мушица, добре е детето, щом и лекарите са ти казали, че е ок. Simple Smile

# 231
Нашият час за ваксини е този петък, когато ще е седмица преди да навърши 2м. Попитах не трябва ли да е на навършени 2м, защото се притесних, че рано ни викат, но сестрата при педиатъра ми обясни, че ваксината се води от “втория месец” и че нямало защо да се притеснявам. Явно не е толкова строго определен периода, когато трябва да се сложи ваксината. Отделно ми обясниха, че вече ваксините били много пречистени и много рядко имало нежелани реакции. Казаха ми да се подготвя с Панадол вкъщи, за да дам като се приберем след ваксината.
А освен шествалентната, ще даваме и ротавирусна през устата.
Вие ще слагате ли и нея, защото знам, че тя не е задължителна?

# 232
Аз мисля да сложим и ротавирусна и за варицелa, но това чак в началото на февруари. Слагам  в скрит текст на каква информация попаднах за ваксините:
Скрит текст:

# 233
За Фурлакис дебнах в супердок по нощите докато кърмя😄 Първия свободен беше май месец, но една нощ се появи 19.01 и веднага го грабнах.
Много ми го похвалиха и искам при него. Надявам се да не закъснява🤔
Ще ви пиша утре вечер как е минало, часа ни е в късния следобед.
Иначе педиатърката ни издаде направление на първия преглед. Каза че и с направление, вече навсякъде се плащало за ортопед. Не знам дали е така, но така или иначе при него си е платени.
Някой от София ходил ли е на детски гастро? Мисля да я заведем да види коремчето, че с тия колики по цял ден почвам да се притеснявам...

За ваксини, около 10.02 ни каза педиатърката, точно ще е навършила 2 месеца малката. Всичко мисля да й сложа каквото може, аз съм проваксини😄  Само не знам как ще издържа като плаче..

# 234
  • Варна
Ели аз отидох на детски ехограф в 14-то ДКЦ не съм я избирала аз педиатърката ни прати веднага след консултацията. За коликите единственото ,което каза в да го слагаме по корем .(най-вероятно видя нещо в коремчето понеже не я бях питала )
А за ортопед в същото ДКЦ с направление беше безплатно

# 235
  • Вестерос
Мислим да слагаме за ротавируса.

Момичета, как обличате за сън бебето, ако спи в чувал? Вчера изкарах моя, 2,5 тог е. В стаята обаче е 23 градуса и според указанията трябва да спи по боди с дълъг ръкав само и в чувал 1 тог. Абсурдно ми се вижда това. До сега спеше с една пелена плетена, но не вълнена и отгоре тънко памучно одеяло по блуза/боди с дълъг и ританки или ромпър.

И още нещо.. от седмица спи в кошарата си, тъй като ММ се върна и вече не я слагам на спалнята с мен да спи. Та това дете заспива там много трудно. Като я храня в 00 часа и след това чак към 2 заспива. Събужда се между 5 и 7 за ядене след това и пак няма заспиване час и нещо. Снощи към 6:30 се изнервих и я взех на спалнята и заспа от раз. Възможно ли е на такава възраст, почти 2 месеца, нарочно да не иска да спи в кошарата сама?

# 236
Ние спим на 21-22градуса малкия е с боди с къс ръкав , ромпър и чувал 2,5тог и задължително бос . Когато сутринта го изкарам от чувала ходилата му горят , аз дори се замислям дали да намаля парното да е примерно 19-20градуса , но ММ мисли че ще му е студено на бебо . На 23градуса бих облякла само с ромпър и чувала .
За спането определено не манипулира ,много са малки . Та те едва сега разбират че имат ръце . Просто когато е в спалнята при теб те усеща , а там се чувства само детето . Все пак , ако не ти вижда лицето , то си мисли че изобщо те няма , нищо че си в стаята . Давам пример , бебо спи в хола в гнездото без проблем, същото гнездо когато е в спалнята също няма проблем , разбира се когато и аз съм в спалнята , но сложа ли гнездото в кошарата заспива много по трудно . Кошарата ни е дървена с решетки и с гнездото става доста по високо от нашия матрак . Детето не ме вижда и заспива наистина трудно , когато се надвеся над кошарата не плаче , гледа ме , в момента в който легна и започва да пъшка , да се върти , да скимти . А никога не е спал с нас на спалнята, така че незнае какво е това . Преди няколко дни когато беше супер кисел бях сама с него вкъщи , ами както спи спокойно в хола , изляза ли от стаята,  дори до тоалетна се събуждаше и започваше да пищи . Усещат си бебета , не напразно му се казва 4ти триместър . Мен ме е страх да спя с него , но ако не ме беше страх и ако можех бих спала особенно в този период .

# 237
И ние спим на 21-22 градуса в спалнята  бебка е със спален чувал защото много се върти и отвива въпреки че спи при нас. Сложихме я да спи при нас когато се разболя за да можем да я наблюдаваме и така си остана. Решила съм да пробвам да я слагам в кошарата и пак да спи там , но ще видим дали тя ще иска 😄.
От известно време започна да спи по малко през деня и да плаче повече , направихме 2 месеца . Вечер трудно заспива много плаче и немога да разбера защо. Спи по 15-20 Мин и след това плаче  или иска разходка на ръце из апартамента. Появиха се и много газове даваме и Лефакс, Панда и Имунохелт сиропче за имунитета за след грипа, като всички тези неща ги даваме отдавна и аз не съм яла нещо което да и предизвиква газове , незнам защо и от какво са ? Ако някой се е преборил с това моля за помощ !

# 238
  • Варна
Относно спането след коментарите тука как обличате децата аз махнах бодито къс ръкав и сега е по ромпър ,завит само в одеяло и гледаме до 23 градуса да е температурата ...е спи повече детето и по - добре.
Нашият проблем е че заспива само на слинг и понякога при преместване в леглото се буди и все едно не е спал до сега...така по няколко пъти в малкото време ,което има за сън.
Снощи обаче вкарах много търпение и го сложих в кошарата пуснах розов шум и му държах биберона (не е любител, но при колики помага) и така час и половина седях над главата му и заспа...
В 3:30 часа се събуди , а беше ял в 22 часа и после спа върху мене до 6 часа . Той не отразява това да е в нашето легло само ако е върху мен се успокоява и докато го чакам да се оригне и да мине малко време преди да го сложа легнал така записваме и двамата

# 239
  • Вестерос
Ние спим на 21-22градуса малкия е с боди с къс ръкав , ромпър и чувал 2,5тог и задължително бос . Когато сутринта го изкарам от чувала ходилата му горят , аз дори се замислям дали да намаля парното да е примерно 19-20градуса , но ММ мисли че ще му е студено на бебо . На 23градуса бих облякла само с ромпър и чувала .
За спането определено не манипулира ,много са малки . Та те едва сега разбират че имат ръце . Просто когато е в спалнята при теб те усеща , а там се чувства само детето . Все пак , ако не ти вижда лицето , то си мисли че изобщо те няма , нищо че си в стаята . Давам пример , бебо спи в хола в гнездото без проблем, същото гнездо когато е в спалнята също няма проблем , разбира се когато и аз съм в спалнята , но сложа ли гнездото в кошарата заспива много по трудно . Кошарата ни е дървена с решетки и с гнездото става доста по високо от нашия матрак . Детето не ме вижда и заспива наистина трудно , когато се надвеся над кошарата не плаче , гледа ме , в момента в който легна и започва да пъшка , да се върти , да скимти . А никога не е спал с нас на спалнята, така че незнае какво е това . Преди няколко дни когато беше супер кисел бях сама с него вкъщи , ами както спи спокойно в хола , изляза ли от стаята,  дори до тоалетна се събуждаше и започваше да пищи . Усещат си бебета , не напразно му се казва 4ти триместър . Мен ме е страх да спя с него , но ако не ме беше страх и ако можех бих спала особенно в този период .
Ще я пробвам само по ромпър тогава без чорапи в чувала довечера. Или по тънка блуза и ританки.

Абсолютно същата история, като стоя над кошарата ме гледа, особено ако я завъртя да гледа стената и се завърта сама и ме гледа постоянно. Аз клатя, тя се унася и после пак се събужда и гледа. Иначе на спалнята я слагам на мястото на мъжа ми, т.е. имаме разстояние между нас. Аз както заспя в тази поза се събуждам. Чувам я отдавна като спя и до мене като беше, и като е в кошарата. Иначе тя от десет дни някъде си намери ръцете и си ги лапа, даже си смуче палеца Grinning

Хах Вики, аз пък след коментарите почнах да ѝ слагам под блузата и ромпъра боди с къс ръкав.

Общи условия

Активация на акаунт