ДЕКЕМВРИ месец мина вече, гушкаме си вкъщи малкото човече -- тема 1

• 22 864
  • 739
  •   1
Отговори
# 150
  • Варна
Аз цедя през нощта само, преди нейното хранене, за облекчение, като цедя повече от гърдата, която няма да предлагам.
През деня тя хапва на често, и не цедя, само събирам от колектора.
Събраното от колектора изсипвам в шишета, и всичко в хладилника.
Целта е да уеднаквят температурите си, защото не е окей да се събира студено мляко с такова със стайна температура.
После по някое време през деня събирам всичко в плик и слагам във фризера.
От събраното в колектора от предното хранене си отделям малко и за капките за колики, по 20мл, които давам преди гърдата.
А постоянно ли седиш с тези колектори? Ще трябва да се разбера с тях , че така много кърма губя като не я събирам. Един път ги пробвах не успях да направя вакуум и се отказах
Благодаря ви ,разбрах какво трябва да правя ще започна всяко изцедено количество в хладилника и после във фризера

# 151
Какви са тези кутийки за млякото, Belle?

Още не съм купила нищо, но са точно каквито и момичетата в предните постове описват. Пример:
https://www.baby.bg/product/konteyner-za-adaptirano-mlyako-cangaroo/
Време е и термос да купя.

А как се справихте с мнението на всички за АМ? Аз се обвинявам, че заради депресията и покрай празниците Ася Демирева и всички други консултанти бяха без часове, не се хранех и спях добре и от там не ми се получи кърменето. Трябваше да си звънна на акушерката да дойде вкъщи поне тя, но пак заради празниците никой не исках да занимавам. И от там уж цедене, та до днес зор и вече почти нямам. Дори умишлено ги намалих, че беше ад и за зърна и за гърдите да се мъча по 20-30 мин на гърда за мнооого малко мл. (сега само сутрин и вечер и се надявам и те да отпаднат, не ми се пият хормони за спиране на кърма)

Та…голям зор с роднини и други майки, че кърмата е най-доброто и “не мога пък да издържа малко да ме боли”, що не съм се постарала повече и какво ли не. Да ви кажа жените сме много неприятни понякога в това видиш ли умирай, ама кърми и раждай нормално. (като пример) Та какво им отговаряте на хапливите дами и бабите в родата? 😃😃 Едната му баба на ММ ми каза да оставя Никол гладна цял ден и ще не ще, ще суче. 😑

# 152
Дъщеря ми във вторник прави 40 дни , никой абсолютно никой не е дошъл за 10 мин да ми помогне за тези 40 дни , майка ми се появи за 15 мин на изписването да каже “ страх ме е да я държа”.Дъщеря ми има ужасни колики не спя по цяла вечер даже не зная от къде имам сили вече , защото коликите са и още от болницата .В болницата кърмех -е оказа се ,че тека като крава но кърмата ми не е хранителна и освен да раздувам корема на детето ми , а то все пак да е гладно нищо друго не правя!Минах на АМ още с идването вкъщи и НИКОЙ няма право никакъв укор да ми каже , ЗАЩОТО ВСЕКИ ДАВА АКЪЛ И КАТО МИ КАЖЕ НЕЩО КАЗВАМ “ЕЛА Я ПОГЛЕДАЙ ЗА ЕДИН ЧАС МОЖЕ И ДА Я НАКЪРМИШ АКО ИСКАШ “ и всичко приключва .Всеки осъзнава , че след като не помага няма право на мнение !Тези които се оплакваха от помощта , само чета и рева понеже аз си мечтая някой да дойде било то за час да каже “ ти отиди до магазина аз ще я гледам”.Нито докато бях бременна някой дойде да ми помогне нито като родих , така че никой няма право на мнение как ще си гледам детето

# 153
Belle изобщо не се обвинявай! Супер важно е и ти да се чувстваш добре, а тия дето дават такива акъли много ги “харесвам”, на чужд гръб и 100 тояги са малко.

Ние още се мъчим с кърменето, защото нямам достатъчно кърма и се налага да доизцеждам всеки път за да стимулирам.. на ден по 7 пъти се цедя. Пробвах малката да е само на гърда три дни, обаче беше някакъв ужас, нон стоп ту на едната, ту на другата, в продължение на часове. Просто нямам достатъчно да се нахрани спокойно и отделно много заспива.. Хапне хапне и се отреже, след 15 минути се сети, че не се е наяла и се събужда с рев пак да търси и така наново.. Ами върнахме се към стария режим за сега, след седмица две пак ще я пробвам.. друго не знам какво да направя. Знам всички съветват да слагаш по-често бебето на гърда и че ще тръгнат нещата, но след три дни освен, че се налагаше вече да додавам повече АМ и зърната ми станаха на понички и червени като домат.. друго не се получи.

А какво ли не правя - пия чай Лактеса и Хип, пия Лактил, ям жито като ненормална, орехи, бадеми, ядково мляко, овесени ядки, кафява ориз, авокадо.. всичко, което съм чела или чула за увеличаване на кърмата 😳

Точно преди празниците успях да се доредя на консултация при Хедра, дори тя не успя да я накара да изяде колкото трябва и там давахме АМ 🤷🏼♀

# 154
Моят контейнер е този, заема по-малко място в торбата и е за 3 дози: https://www.baby.bg/product/cangaroo-tc5022/
Не се обвинявайте за кърменето и не слушайте другите! Всички познати покрай мен са с шишета с АМ, иначе ме питат аз дали кърмя... Важно е бебчетато да растат спокойни със спокойни мами, а на какво мляко са -не е важно!

# 155
На мен никой нищо не ми е казал.Само мъжо веднъж "Бързо го отказа" .Няма смисъл да се мъча за едни 20мл денем и нощем+ АМ.То е хамалогия-прави мляко,мий,цеди,стерилизирай,пресипвай,храни и т.н.Затова се отказах.Спрях преди месец ,но имам  още някакви  капки.Не се цедя.Предполатам ще спре сама след известно  време.
Моето мъниче  и снощи спа върху моята завивка.Така е много спокоен и спи повече.
Колий и Инфакол не помагат грам.Смятам повече да не давам.Просто не виждам смисъл.

# 156
  • Варна
Въобще не се обвинявайте , не е лесно само на кърма и в нас дори ММ ми каза ако искам да даваме АМ (в началото само на гърда го успокоявах и седеше с часове отделно и аз не знаех дали достатъчно се храни)  важното е вие и детето да сте добре. Щом е измислено АМ значи е полезно , дайте и памперси да не използваме . И около мен повечето по една или друга причина бяха на АМ и имаше и друга крайност на свръх стимулация и пълен фризер с кърма. Аз ако се наложи ще дам АМ дори ако ме няма и нямам заделена кърма (както към момента) нямам против да му се даде.
Относно помощта на мен най-много ММ ми помага. Само той може да го успокои . Затова идването на бабите не го свързвам с някаква помощ и грижа за детето  Просто седят и го наблюдават докато се храни и спи...а аз трябва да обгрижвам още някой.

# 157
Ние също се оправяме сами. Майка ми работи и няма как. ММ много ми помага. Основно за баткото, защото не съм го пуснала на градина предвид многото болни деца. Ще видим как ще се справяме ох понеделник, когато обаче любимия тръгне вече на работа.
Някоя от вас има ли наблюдения за продуктите от този сайт. Основно ме интересуват термо чантите

# 158
  • София
Аз се цедя основно, пробвала съм малкия на гърда заспива и се буди, че иска пак след половин/ 1 час. По-скоро давам гърда за стимулация и приспиване ( каквото хапне, това), а дохранвам с изцедена кърма или понякога с АМ (предимно 1 хранене вечер, ако съм спала и се събуди по-рано от очакваното и не съм се цедила още). Моето момченце има явно скок в растежа, както го нарекохте, рязко увеличи приема на кърма и сега се напасваме. Записвам в тетрадка кога се цедя и колко е изял, за да проследя нещата. Изморително е,  но се старая да му набавя малксимално количество полезна храна.

Не обвинявам никой, който храни с АМ, никой не е в чуждата къща и не знае причините. Вижда ми се грубо да се разпитва майка защо и какво, независимо дали от семейство или външни хора.

От понеделник сме изцяло сами с бебо през деня, не знам как и колко ще спи за цеденето, дано смогвам да е често. Иначе е много кротък само да е нахранен и със сменен памперс.

Има ли някоя техника за справяне с лакоми бебета? Моят ще изяде, колкото му се даде. После ще върне от млякото. Прави по 4 часови паузи напоследък и явно после иска да си навакса храната Grinning.

# 159
Илития все едно си писала за моето бебе 🤣 същата история.. направо 😳😳😳 голям лакомник е, такива бузки има и постоянно иска.. а заспива на гърда и после не знам какво е изяла и колко да й додам 🤔🫣 Може да се пробвам един ден да е само на шише за да видя какво точно изяжда.

# 160
От два дни Ники през деня не иска да спи в леглото, само върху мен.. храня го по 1 час, оставям го в леглото след 20/30 минути и веднага се буди гладен...

В момента никой не може да ми помогне, дори и ММ като го кърмя на поискване. Не успявам да се цедя , съответно нямам резерви, ако се наложи АМ нямам проблем.

За това кой какво мисли - важното е на теб да ти е ок и бебетата да са здрави и да  надават. Сега ние като народ обичаме да си навираме носовете в чуждите работи, но не трябва да си го слагаме на сърце,  че много ще се напрягаме постоянно(свекървата мисли,  че много го държа на гърда и че трябва да му давам вода, а аз само казвам добре и си правя това, което съм си преценила)

# 161
Викиту постоянно.. много съм смешна😁
Особено като кърмя и ям над малката 😂
Вакумът се прави като го натиснеш в долната му част и засмуква веднага.

Относно лакомията...и моята е така, снощи яде 40мин, не искаше да заспи, искаше пак гърда, реших че може би ми е намаляла кърмата, сложих я и направи един хубав фонтан....по себе си, мен цялата, възглавницата за кърмене, креслото...
После яде пак, изака се ужасно много, и накрая спа 6 часа...
От 2 дена давам Пандата, дали е от нея, не знам. Днес пак ака много, пръцка, за цял ден е спала 3 часа общо.
Сложих я накрая успешно в слинга, защото беше полузаспала след ядене, поспа и като се събуди и видя къде е, истерично започна да плаче..🤷‍♀️
Относно помощта...ние също сме сами с мъжа ми, много разчитам на него и само броя часовете докато се прибере от работа.
Голяма опора и помощ ми е.
Семейството може да помогне, ако идем при тях. Благодарна съм, че ги има, и все пак че не ми се натриса никой, защото не съм от най-търпеливите, и в моя дом си се разпореждам аз.

Аз цедя през нощта само, преди нейното хранене, за облекчение, като цедя повече от гърдата, която няма да предлагам.
През деня тя хапва на често, и не цедя, само събирам от колектора.
Събраното от колектора изсипвам в шишета, и всичко в хладилника.
Целта е да уеднаквят температурите си, защото не е окей да се събира студено мляко с такова със стайна температура.
После по някое време през деня събирам всичко в плик и слагам във фризера.
От събраното в колектора от предното хранене си отделям малко и за капките за колики, по 20мл, които давам преди гърдата.
А постоянно ли седиш с тези колектори? Ще трябва да се разбера с тях , че така много кърма губя като не я събирам. Един път ги пробвах не успях да направя вакуум и се отказах
Благодаря ви ,разбрах какво трябва да правя ще започна всяко изцедено количество в хладилника и после във фризера

Последна редакция: сб, 14 яну 2023, 17:32 от elistoy

# 162
elistoy бебчето като пръцка и се изхожда спокойно ли е или се напъва? Аз също сега започнах пандата с надежда да не се напъва чак така милото.

# 163
Пием пандата от 28 дни и ефект няма никакъв при нас, също и био амика от толкова отново ефект 0, днес ми дойдоха от Германия Лвфакс , саб симплекс пробвах днес лефакс и отново детето плаче даже повече .Май ще се откажа от всички лекарства няма смисъл

# 164
Ирен, имай в предвид, че Лефакс действа с натрупване. При нас същинския ефект се прояви на 3-4 ден, като давахме по 4-5 пъти на ден 2 впръсквания. Към момента вече коликите се изразяват в неспокойствие по време на сън (от време на време) и приплакване със събуждане. За сравнение в началото се дереше по 2 часа без спир… направо в чудо се видяхме. Нито гушкане, нито топли черешки, нито разходки помагаха.. просто голям рев докато не мине каквото я мъчи. Сега е доста по-добре 😎

Пием пандата от 28 дни и ефект няма никакъв при нас, също и био амика от толкова отново ефект 0, днес ми дойдоха от Германия Лвфакс , саб симплекс пробвах днес лефакс и отново детето плаче даже повече .Май ще се откажа от всички лекарства няма смисъл

Общи условия

Активация на акаунт