ДЕКЕМВРИ месец мина вече, гушкаме си вкъщи малкото човече -- тема 1

• 22 864
  • 739
  •   1
Отговори
# 180
  • Вестерос
Ръцете са ѝ студени често и лепнещи вече, че от десет дни ги лапа, даже си смучи палеца.. Grinning Топли са, когато спинка и явно се е затоплила повече. Иначе аз я завивам с една плетена пелена, но не вълнена и отгоре с много тънко памучно одеялце. Завивам я до малко над гърдите и я проверявам често, че почна също да шава. Слагам я настрани да спи и я намирам да си спи по гръб. Купеното ми одеяло от мериносова вълна стои прибрано.. в началото го ползвах да ѝ подпира гърба като я сложа да спи настрани. После си взех такава възглавница. А чувалът от енджъл бейби не съм го ползвала още, струва ми се огромен и тънък за нея, а е 2,5 тог. Сложила съм го като подложка в шезлонг Grinning Чорапи слагам и аз, но над ританки и ромпър.
Днес се смя с глас за пръв път, до сега се смееше беззвучно Grinning Heart Eyes

# 181
В нас държим климатиците на 21/22 градуса, но въпреки това е 24/24. Обличам го или с ромпър, или с боди с дълъг ръкав и ританки. Все още не съм му махнала ръкавиците, много ме дере...

Иначе го завивам с олекотена завивка и от няколко дни го намирам напречно на това където съм го сложила + одеалото над главата... за да проверя дали му е студено го пипам зад врата, че ръцете и краката винаги са му студени (четох че е нормално, нямат хубаво оросяване).

Днес имам подута млечна жлеза у много ме боли и не минава... Cry

# 182
  • Вестерос
И аз зад врата проверявам и като тикна ръка под завивката дали е топло

# 183
Аз обличам боди с къс ръкав/потник под ромпъра (или под дълго боди с ританки) и чорапки. Вечер след баня слагаме за 10тина мин тънка шапка по препоръка на педиатъра, защото бебка има доста косичка, но все си мисля, че и без шапката може.

Допреди наколко дни спеше с одеялце, но много започна да шава и да се развива, затова пробвах чувалчето от angelbaby. Е, няма такова удобство. Не я мисля дали е развита, дали ѝ е топло/студено, защото те са преценени за каква температура колко да е дебело, нито дали ще се напъха под него. Нашето е 1.0 тог (пролет-есен), защото държим 22-23 градуса и според таблицата в сайта им го избрах. Бебка изглежда, че се чувства супер комфортно в него. Препоръчвам с две ръце.

# 184
Май и аз трябва да купя по-тънък чувал, ама ако и той не стане сигурно ММ ще забрани покупките на тия чували 😃

Относно шапката… Никол няма много коса, но се сетих за случка в болницата. Като връщахме веднъж бебетата в неонатология една майка беше сложила шапка и ѝ скараха. Думите им точно бяха: “Ние не сме навън, тук не духа вятър. Шапка само на вятър.” Едва ли у вас държите отворени прозорци или врати след баня да става течение, но пак е по преценка и на вас и на следящият ви лекар 😊

На бебчетата с косички, опада ли ви малко коса? Свекито мисли, че е нормално, че и на двете ѝ момчета била опадала, ама аз имам момиче. Ще пиша на педиатърката днес да я питам, защото при нас видимо опада и то отпред над челото, не е някъде, където спи.

# 185
  • Варна
Май и аз трябва да купя по-тънък чувал, ама ако и той не стане сигурно ММ ще забрани покупките на тия чували 😃

Относно шапката… Никол няма много коса, но се сетих за случка в болницата. Като връщахме веднъж бебетата в неонатология една майка беше сложила шапка и ѝ скараха. Думите им точно бяха: “Ние не сме навън, тук не духа вятър. Шапка само на вятър.” Едва ли у вас държите отворени прозорци или врати след баня да става течение, но пак е по преценка и на вас и на следящият ви лекар 😊

На бебчетата с косички, опада ли ви малко коса? Свекито мисли, че е нормално, че и на двете ѝ момчета била опадала, ама аз имам момиче. Ще пиша на педиатърката днес да я питам, защото при нас видимо опада и то отпред над челото, не е някъде, където спи.
Според мен на всички ще опада косичката. И макар, че нашето дете е момче и то има много коса и след баня му слагам за малко шапка 😐 знам, че главата им е за терморегулиране затова само в този случай за малко слагам неговата коса стърчи нагоре и въпреки шапката после пак е като prodigy😆😆
Чувал използвахме в началото подарък ми и в тъничък, но според мен му беше много топло в него, а и в него период с часове го прехвърляхме от ръце на ръце и не ми беше удобно. Сега като захаднее може пак да го пробваме поне имамв два размера и като порасне и започне да се отвива ще имаме чувалче .сега най - често сутрин го намирам надолу в гнездото прави някакво преместване, но поне винаги е завит
Ще проверявам и аз зад вратлето тези крайници много ме подвеждат, понеже и аз съм със студени и знам колко е неприятно и затова му слагах чорапки . По принцип искам да се преборя с това ,че постоянно обичам да съм с чорапи, а децата трябва да са босички и се надявам бащата там да надделее, че с такава майка само на лято при 40 градуса ще ходи босо детето 😁😁

# 186
Нормално е косата да капе. И двете ми момичета се родиха с коса. На каката й опада отзад на тила -получи се голо петънце, но бързо се скри от новата коса и от тази, която не е опадала. Сега бебка е с много гъста коса, чакам да видя къде и как ще падне.
За дрехите -обличам я с боди дълъг ръкав+ританки или панталони с чорапки. Ако е с ромпър -отдолу боди с къс ръкав. Държим 22.5 градуса. Когато спи е завита с олекотена завивка, през останалото време не. Не слагам шапка в нас, въпреки че има коса. Когато сме навън и напича слънцето, дори й свалям памучната шапчица да а напече по главичката -косата топли Wink
 Днес навършва 50 дни и аз се оказах с цикъл. Така че предупреждавам отново, че въпреки че кърмите, ако не желаете все още да забременеете, пазете се. Не слушайте "бабите", че кърмата пази...

# 187
  • Варна
Altay е права  в Инстаграм следя една мама  и тя въпреки,че има дете на 1.5 години и го кърми Декември месец роди третото си дете ,сега ми е интересно как кърми новородено и дете на 1.5 години 🤷

# 188
На едната гърда едното, на другата-другото -видях такова клипче в Тик ток. Поне се е "спасила" от разранените зърна. 😁
В една статия пишеше, че при изключително кърмените бебета на поискване, цикъл не се очаква. Е, не е така !😁

# 189
Ох, с везната в нас си докарах притеснение.. Май Ники не наддава добре (за 9 дни 200 грама е качил) :/ Отделно между храненията не винаги пишка в последните 2 дни и го мъча с вода, за да не се обезводни,  пък и изхожданията са 2/3 пъти на ден, но обилни.
Супер много съм притеснена - някоя мама с подобни проблеми с памперсите? Записах час при Хедра да видим дали не е от кърменето и дали може нещо там да подобрим

# 190
  • Вестерос
Шапка слагам вече рядко, в началото задължително след баня за 10 минути някъде, Ралица е със супер много коса. Поопада доста, особено на бретона, но порасна нова, която е руса Grinning И другата ѝ порасна, мога опашка да ѝ правя отзад. Роди се с черна. Веждите ѝ и те станаха руси, даже рижави на определена светлина.

Вики и аз я следя фитмама, която расте само на корем Grinning

200 гр за 10 дни е нормално качване, даже хубаво. Не знам защо ти се струва малко. А пък да ака 2,3 пъти на ден, ехеее

Последна редакция: пн, 16 яну 2023, 11:20 от Tiffany А

# 191
Аз да ви питам какви шишета ползвате? Имам шишета на три различни марки, стъклени и не стъклени. Всяко показва различни милилитри. Как се ориентирате кои са правилните? 😂

# 192
Всяка майка с притесненията си...Моето бебе пък го измерих +500гр за седмица.Наистина доста хапва- 7 седмици по 130-140мл.Храни се 6 пъти ,дори през нощта се буди на 4 часа.Вчера за пърти път е хапнал два пъти през 5 часа.Дано започне да почива нощно време.Доста  съм в шах дали правилно съм измерила ,защото са много тези 500гр.И личният няма кантар,тоест не работи,та мерим  на  око...
Ползвам  шишета  Браун  и Чико .Не знам милилтрите как са,слагам където е отбелязано водата 😅

# 193
Аз точно да не се панирам излишно не купих везна 😅

Никол е като някакво торнадо в това легло, то въртене, мрънкане, ритане, удряне. Постоянно се завива през глава или се отвива цялата, и заради наклона доста често я преместваме пак нагоре, защото отива в другият край. Пробвахме да сложим нещо да ѝ подпира за да не се свлича, но стига до нещото, сгъва се колкото може и проплаква още повече от корем и щом я изпънеш и я сложиш пак нагоре заспива обратно 😑😬
В чувал не ѝ хареса, няма свобода да си бие крушета с одеалото и да го размята като палачинки.

За шишета и аз щях да ви питам, че ние имаме само комплекта за новородено на Авент и в него има само 2 големи шишета. Засега хапва по около 120мл, макар на кутията на АМ да пише да е 150мл, и се вместваме и в малките шишета, но вдигнем ли дозата няма да става и с 2 големи шишета няма да се оправим. И се чудя дали пак на Авент да взема или Dr Brown или някакви други, които ще препоръчате 😊

# 194
  • Русе
Майка ми се опитва
 още първите дни в къщи да му слага шапка. Само докато се  обърнем шапката вече не му е на главата😂
Аз обличам боди с къс ръкав/потник под ромпъра (или под дълго боди с ританки) и чорапки. Вечер след баня слагаме за 10тина мин тънка шапка по препоръка на педиатъра, защото бебка има доста косичка, но все си мисля, че и без шапката може.

Допреди наколко дни спеше с одеялце, но много започна да шава и да се развива, затова пробвах чувалчето от angelbaby. Е, няма такова удобство. Не я мисля дали е развита, дали ѝ е топло/студено, защото те са преценени за каква температура колко да е дебело, нито дали ще се напъха под него. Нашето е 1.0 тог (пролет-есен), защото държим 22-23 градуса и според таблицата в сайта им го избрах. Бебка изглежда, че се чувства супер комфортно в него. Препоръчвам с две ръце.

Общи условия

Активация на акаунт