ДЕКЕМВРИ месец мина вече, гушкаме си вкъщи малкото човече -- тема 1

• 22 869
  • 739
  •   1
Отговори
# 210
Здравейте.И аз св включвам чак сега,че докато открия къде се изгуби темата.Чудес о е оформена страницата.И аз имах неприятна миризма и от няколко дни течение-гъсто,ту бяло ту жълто зелено.Този път док ме облекчи откъм сядане,като ми махна конците на 10тия ден.Утре съм на преглед.Хемероиди и мен ме мъчиха доста.1 седмица мазах с прокто гливенол и сега положението е добре.
С бебчо всичко е наред.На 1 месец беше наддал 1 кг и 400 гр.И беше пораснал с 4 см.Кърмя го изцяло.Спокоен е .Храни се по 5,6 пъти.Нощем се буди веднъж -яде,сменям памперс и заспива .За сега нямаме безсънни нощи.През деня излизаме към 11 и се прибираме към 2,3,зависи от времето навън.Няй-сладкия съм му е вколичката.Слагам в люлката понякога ,но мисля,че все още не му е удобно.Вече доста разглежда,усмихва се често,всяка вечер правим масаж и гимнастика.Мажа бебето с органично масло от шии.И ние го бяхме претоплили яко оше от родилното.Къоахме го само с лайка 1 седмиц аи давах вит Ц и калциев глюконат.Бързо се изчистиха пъпките Със същото се мазах и аз през цялата бременност.За стрии предишния път ползвах био оил и бях доволна.

# 211
Lora88 звучи прекрасно режимът на бебето ти! Предполагам няма колики?🙏
Аз чакам моята мъничка да ми се усмихне, днес прави 40 дена.
В количката не иска да спи, в колата не спи...не знам вече.
Затова от три дена реших да възобновя кафето, така или иначе не спи😆
Вие пиете ли? Аз го пия точно в началото на кърменето, пикът на кофеина бил 2 часа след пиене.
Вчера малката пак будува много, 7 часа с кратки дремки на гърда, и истерии цяла вечер 😔
При нас от повиването допълнително се разярява.
Дообед сме супер, носим се в слинг вече, спинка си, но следобеда, и особено след 17ч е ужас. Каквото и да направим, все плаче, както и да я носим, не й харесва... все едно е други бебе...
Нямам търпение да приключат тия колики..

Лохиите поспряха, ходя с ежедневни превръзки, има леко кафеникаво зацапване. И аз имам още неприятна миризма, от изчистването е. На прегледа на 20тия ден АГ каза,че перфектно е зарастнало всичко (и аз съм с епизиотомия). Този петък ми е последния преглед.
Повече се вълнувам за четвъртък, на ортопед сме. Записах при нашумелия Фурлакис, всички много ми го хвалят. Ще дам после отзиви.

# 212
Аз съм със стъклени шишета на Нук и силиконови биби-много съм доволна. Те са със скала и ми показват температурата. Имам нагревател и термометър пак на Нук. Термометъра е уникален, когато не го ползваш показва стайната, а иначе мери и телесната и тази на самите шишета. Днес, 46 дни след секциото ми дойде Ц, казаха ми да се готвя за много обилен🤪. Готвя се😭😵‍💫Иначе аз кърмих 20 дни само. Режим няма как да имаме с толкова малко дете. Нека да спи и яде когато иска. Ние гледаме да е в интервали между 3-4 часа. За излизането вече се готвя с 30мин.повече, няма как, нов член си имаме и си иска своето. Пандата и аз видях, че е супер цена и в Гален и в Ремедиум. В Гален доста неща са с голяма разлика. Колийфа го купих за 38лв. от Соффармата, а в Гален е 29лв.Нашият Матей е само по ромпър, нищо друго. Когато е в люлката го наметвам с леко одеалце или пелена. Когато играе на активната или го храня пак е по ромпър само. Ако плаче го повиваме за малко и се укротява. Той от първия ден спи само в анатомичното гнездо с памучно и леко одеалце.

# 213
  • Вестерос
Eli,не е ли рано за ортопед? Знам,че се ходи като е на два месеца детето.

# 214
  • Варна
И нашата педиатърка ни прати на педиатър и корем ехограф на 42 дена . Каза,че така практикува предпочита по рано и на 6 месеца пак ще ходим .и ортопеда каза ,че така е редно не сме го избирали педиатърката  ни прати в ДКЦ, където е кабинета й, но при съмнения ще си отидем на специалист. Даже на нефролог ще го заведа понеже нищо притеснително не ми казаха, но не му видя добре лявото бъбрече, а като беше в корема ми казваха че едното задържа вода, но не било притеснителното , а аз не помня кое беше. Ако ви дават направления отивайте нищо не губите бързи са прегледите нашия мъник даже не плака 🤷а си е ревлив 😁
Ели как се уреди при този доктор в супер док пише първи свободен час 4.06 😳

# 215
Тифани, ти оправи ли се, че аз съм така сега - от събота с болки в мускулите първо, после диария, че и температура. Сега съм малко по-добре. Не съм спирала да я кърмя, но се притеснявам за малката.

И исках да ви питам - за месец е качила 1210 гр и е пораснала 4 см. Малко много ми се виждат качените грамове, защото знам, че до килограм се качва. Дали бебчето на някоя от вас е качило също повече и какво ви казаха ?

За ортопеда изключих да питам и педиатърката нищо не каза, но мисля другата седмица, към 40 ден да я водим.

# 216
  • Русе
Задължително докато той спи дремвам по малко с него. 
Никола го кърмя, но не можах да махна нощното хранене. На 23 януари ще стане на 2 месеца. Много съм уморена, болят ме мускулите и костите. От неспането съм като парцал, въпреки че пия витамини за кърмачки. Понякога додавам АМ, за да спи през нощта, но не се получава . Вие как се справите с умората?

# 217
Нашата мадама също е качила 1200 за месец (от кг на изписване, иначе е качила 1кг от рожденото тегло) и е пораснала с 4см и на консултацията казаха, че е окей и е в рамките на нормалното. В следващите месеци по-малко трябва да качва. Иначе аз започнах малко да ограничавам количеството ядене, защото още яде с добавка от шише. Тегля я преди и след кърнене и до давам до 110-120 макс на хранене. Като през деня яде през около 3 часа, а вече през 4-5.

Тифани, ти оправи ли се, че аз съм така сега - от събота с болки в мускулите първо, после диария, че и температура. Сега съм малко по-добре. Не съм спирала да я кърмя, но се притеснявам за малката.

И исках да ви питам - за месец е качила 1210 гр и е пораснала 4 см. Малко много ми се виждат качените грамове, защото знам, че до килограм се качва. Дали бебчето на някоя от вас е качило също повече и какво ви казаха ?

За ортопеда изключих да питам и педиатърката нищо не каза, но мисля другата седмица, към 40 ден да я водим.

# 218
Ох, и ние не спим. Жорката сутрин има една хубава дрямка, но аз не мога да заспя тогава. Опитвам се, но само се въртя, ядосвам се и си правя едно кафе 😆. Ако се случи вечер да заспи, съня му е много неспокоен. Постоянно се върти, сумти, ръмжи и т.н.
Нашата педиатърка не ни даде направление за ортопед. Като цяло останах с впечатление, че й се свидят направленията  Rage

# 219
Благодаря, Лили.
Аз не дохранвам … 🤦🏻♀ На 3-4 дни максимум 1 път да се случи. Не я и будя. И затова ме притесни, че е доста. Сега дадох адаптирано сутринта, защото явно заради това, че съм болна и ми е намаляла кърмата от дехидратацията. И спа 6 часа. Изобщо не съм я будила да й давам зор да яде.

# 220
Ние попитахме приятел ортопед какво мисли за първия преглед и каза, че преди втория месец нямало много смисъл, а оптималното време е 2-3 месец.
Мисля да я запишем при д-р Живков (Варна), защото чувам добри отзиви, но съм отворена към други предложения ако някоя мама знае друг добър детски ортопед.

# 221
Здравейте, ходихте ли на втора консултация? Колко са качили бебоците 2рия месец?

За първият цикъл определено е по обилен. Нашата ЛЛ също не ни даде направление за ортопед, но ще я питам все пак навършваме 2 ри месец. Моята буболечка се грижи за мен и редува една вечер спи една не спи, започна повече да будува през деня и иска някой да й говори и става все по трудно да се свърши нещо.

# 222
  • Вестерос
И нашата педиатърка ни прати на педиатър и корем ехограф на 42 дена . Каза,че така практикува предпочита по рано и на 6 месеца пак ще ходим .и ортопеда каза ,че така е редно не сме го избирали педиатърката  ни прати в ДКЦ, където е кабинета й, но при съмнения ще си отидем на специалист. Даже на нефролог ще го заведа понеже нищо притеснително не ми казаха, но не му видя добре лявото бъбрече, а като беше в корема ми казваха че едното задържа вода, но не било притеснителното , а аз не помня кое беше. Ако ви дават направления отивайте нищо не губите бързи са прегледите нашия мъник даже не плака 🤷а си е ревлив 😁
Ели как се уреди при този доктор в супер док пише първи свободен час 4.06 😳
Във Варна има двама детски ортопеди, за които часове трудно се намират. Не работят по касата естествено. Днес запазих за края на февруари при единия. Казаха ми, че се ходи на орпопед между 1 и 3 месец на детето. Педиатърката ни нищо не ми е казала. Ралица е на преглед при нея чак на 14.02, когато ще слагаме и ваксините.
Иначе детският гастро ѝ гледа коремчето с ехограф нач. на месеца като ни прати педиатърката по спешност.

По колко капки витамин д давате? Аз давам по 2 сутрин на гладно.

SunshineSt, да вече нищо ми няма. От време на време леки болки имам в стомаха само. Три дни обаче като я хранех и сменях бях с маска. Не я дондурках, а майка ми, добре, че беше в нас, после ММ като се върна той дондурка. Аз имах само един ден 37,5, пих парацетамол, проалгин и аспирин и витамин Ц. Никой друг не го хвана нищо, дори и бебето. Три дни ме боляха мускулите, четири бях с диарията въпреки лопедиума. Добре ти е качила бебка. Те го дават за нормално над 800 гр. уж. Ралица качи 800 гр, ама порасна с 8 см. Всяко бебче е различно, важното е да качва.

-Flame-, при Живков запазих час. Имаше свободен за 24.02. Направо звъни утре да не свършат.

tani_87@abv.bg, на трета по-скоро може би питаш? Ние вече на две сме ходили, на 21 дни като беше и на месец и 6 дни.

Последна редакция: вт, 17 яну 2023, 18:31 от Tiffany А

# 223
Да при някой втора,други трета имах впредвид колко са качили за вторият месец бебоците

# 224
Бебка общо за 35 дена беше качила 1.100кг и 5 см. е пораснала. Аз да попитам някой да е капвал в окото на бебчо физиологичен разтвор? Още от болницата има секрет чета на очите първо имаше на едното сега само на другото 🤷‍♀️ Бяха ми дали едно шишенце с Аква, а сега ще използвам на Baby cap🙄

Общи условия

Активация на акаунт