ДЕКЕМВРИ месец мина вече, гушкаме си вкъщи малкото човече -- тема 1

• 22 854
  • 739
  •   1
Отговори
# 240
Само по ромпър спи + одеалце. При нас дори пада до около 20 градуса през нощта. Сгушваме я в одеалото ама като се отвие сама на раменете заспива най-дълбоко 😃 Явно обичат да им е по-хладно.

През денят е само по блузки/боди + ританки/панталончета. В момента дори не е завита, защото пече в хола и е топло. Дори онзи ден я пробвах да стои по къс ръкав да видя дали ще има подобрение с пъпките, пак спа много добре и по-гола (не съм увеличавала температурата).

И ние ще слагаме ротавирусната, ама мисля че при нас няма да е през устата. Панадол купихме и ние. Тифани, би ли споделила за тези куул пачове кои си взела (да купя и аз 😬)?

# 241
Вчера имахме две ваксини на кръчетата и Айлиз вдигаше температура цяла нощ.... Беше много неспокойна тя и аз. Уж като се върнахме от ваксина дадох 2мл панадол бебе ,но пак си вдигна. Бебка тежи вече 5200 и е 55см , качва бързо , за което ми казаха вече да не се увеличава храната тя е изцяло на АМ.
За ортопед ние ще ходим когато е в края на 3 месец във Варна (така , каза неотоложката).
Ползваме шишетата на Нук стъклените с термометър, бяхме на каучук. Но ги смених със силикон , защото почна да си игра да ги стиска и се смее🥴🤣🤣. Просто не става така трябва да се храним два часа със силикона айде. Вече и втория цикъл ми дойде началото на февруари, ще ходя на преглед след секциото за първи път . На повечето ви предстои ваксини купете си лепенки , аз не си купих и съжалявам определно! Айлиз все още е спокойно бебе спи си, не мога да се оплача. Има режим ляга в 22:00 и става чак към пет да си хапне пак ляга и до 09:30 спим. За сега сме така ще видим по напред. Майките , които се трудят с колики и безсъние , определено е много трудно ,но и това ще мине❤️❤️

# 242
  • Варна
Хаха Тифани в грешка съм била определено има разлика в съня му сега и не се събужда така горещ както преди . Сега следях температурата мина 23 градуса и макар не много завит се събуди отворих в другата стая ,че много духа навън  падна температурата и пак заспа. Аз никога не му завивам раменете и ръцете тогава веднага се буди даже нарочно му ги изваждам от одеалцето.
И всеки ден му правя въздушни бани + т.е седи голичък и тогава му е най-голям кеф само върху коремчето се слага една пеленка просто отгоре,че иначе много плачели. (Гледах клипче за масаж и гимнастика)

# 243
Кадерай за какви лепенки става въпрос ? Ротавирусната май е през устата , ние имаме час за нея началото на март . Дайте линк за някой масаж за бебе , аз хич не се справям . Малкия големи усмивки раздава на баща си , мен хич не ме отразява за такива неща . Joy

# 244
  • Варна
Кадерай за какви лепенки става въпрос ? Ротавирусната май е през устата , ние имаме час за нея началото на март . Дайте линк за някой масаж за бебе , аз хич не се справям . Малкия големи усмивки раздава на баща си , мен хич не ме отразява за такива неща . Joy
https://youtu.be/_ebVlT9hwnU
https://youtu.be/76beFsL_eW0
Аз тези двете изгледах .

# 245
  • София
Ние утре сме на 1-вия преглед след 1 месец. Вълнувам се да разбера колко е наддал и се е издължил. По снимките виждам, че е доста. Коментираните от вас ваксини, които ги няма в БГ могат ли да се поръчат от БГ или трябва да се пътува до Гърция?

Нашият днес ми разказа играта, болки в коремчето, рев, носене и е неспокоен. Едва сега заспа и малко да почина и аз, че се видях в чудо как да го забавлявам. Определено се замислям за слинг вече, натежал е доста и не мога да свърша нищо. Чакам ММ да го обсъдим и да запазим час, вкъщи само аз готвя и като той не спи и го нося, после тепърва трябва да започвам с готвенето и не остава време за почивка и развлечение :Х.

# 246
  • Вестерос
Купих тези, нямам идея дали са ок.

# 247
И на мен оше не са ми свършили съвсем лохиите. Бебка е на месец и половина вече.
Вкъщи седи с боди и завивка. Като я сложа в чувал започва да буйства. В спалнята държим 21 градуса, в хола 22.
От една седмица вкъщи привечер настава истински ужас. След хранене започва да се превива, стиска ръце и си блъска главата в мен. И доста се уригва. И връщането на мляко ѝ се отразява на носа. Снощи заспа чак в 2. Сега си наваксва. Решила съм да я заведа на гастроентеролог днес да видим какво ще каже той. Чувствам се виновна, защото проблемите започнаха след като смених капките за колики. Върнах старите, но за съжаление не се подобри ситуацията.

# 248
  • Русе
За ехограф на тазобедрените стави листававъпрос
Нашата мадама също е качила 1200 за месец (от кг на изписване, иначе е качила 1кг от рожденото тегло) и е пораснала с 4см и на консултацията казаха, че е окей и е в рамките на нормалното. В следващите месеци по-малко трябва да качва. Иначе аз започнах малко да ограничавам количеството ядене, защото още яде с добавка от шише. Тегля я преди и след кърнене и до давам до 110-120 макс на хранене. Като през деня яде през около 3 часа, а вече през 4-5.

Тифани, ти оправи ли се, че аз съм така сега - от събота с болки в мускулите първо, после диария, че и температура. Сега съм малко по-добре. Не съм спирала да я кърмя, но се притеснявам за малката.

И исках да ви питам - за месец е качила 1210 гр и е пораснала 4 см. Малко много ми се виждат качените грамове, защото знам, че до килограм се качва. Дали бебчето на някоя от вас е качило също повече и какво ви казаха ?

За ортопеда изключих да питам и педиатърката нищо не каза, но мисля другата седмица, към 40 ден да я водим.

# 249
Ние утре сме на 1-вия преглед след 1 месец. Вълнувам се да разбера колко е наддал и се е издължил. По снимките виждам, че е доста. Коментираните от вас ваксини, които ги няма в БГ могат ли да се поръчат от БГ или трябва да се пътува до Гърция?

Нашият днес ми разказа играта, болки в коремчето, рев, носене и е неспокоен. Едва сега заспа и малко да почина и аз, че се видях в чудо как да го забавлявам. Определено се замислям за слинг вече, натежал е доста и не мога да свърша нищо. Чакам ММ да го обсъдим и да запазим час, вкъщи само аз готвя и като той не спи и го нося, после тепърва трябва да започвам с готвенето и не остава време за почивка и развлечение :Х.
Аз с баткото бях така,докато не си купих мултикукър и се родих направо 😀 Сега с малката си взех и слинг и нещата са още по-лесни.

# 250
От неделя сме в ужаса на коликите
 Преди беше зле положението,а сега е ад. И аз смених сто вида капки и единственото, което установих е, че без тези дето разграждат лактозата не може, без пробиотик не може, тези със симетикон запичат и действат временно(спирам ги), трябва да ака повече иначе коремчето става балон. Моля, пиши какво е казал гастрото! Ако трябва и ние ще отидем. Отчаяни сме вече с тия колики😬😭
И на мен оше не са ми свършили съвсем лохиите. Бебка е на месец и половина вече.
Вкъщи седи с боди и завивка. Като я сложа в чувал започва да буйства. В спалнята държим 21 градуса, в хола 22.
От една седмица вкъщи привечер настава истински ужас. След хранене започва да се превива, стиска ръце и си блъска главата в мен. И доста се уригва. И връщането на мляко ѝ се отразява на носа. Снощи заспа чак в 2. Сега си наваксва. Решила съм да я заведа на гастроентеролог днес да видим какво ще каже той. Чувствам се виновна, защото проблемите започнаха след като смених капките за колики. Върнах старите, но за съжаление не се подобри ситуацията.

# 251
Купих тези, нямам идея дали са ок.

Да тези са лепенките , но аз не знаех за тях. Първата ни ваксина при нас беше на 21декември през устата за ротавируса мисля ,че беше (нямали сме никакви проблеми), но с тези на двете крачета беше ужас с тази температура и я болят все още плаче , като я пипам😭😭.

# 252
От неделя сме в ужаса на коликите
 Преди беше зле положението,а сега е ад. И аз смених сто вида капки и единственото, което установих е, че без тези дето разграждат лактозата не може, без пробиотик не може, тези със симетикон запичат и действат временно(спирам ги), трябва да ака повече иначе коремчето става балон. Моля, пиши какво е казал гастрото! Ако трябва и ние ще отидем. Отчаяни сме вече с тия колики😬😭
При нас е обратното с капките. Тези сето разграждат лактозата ѝ действат много зле. Ползвам еспумизан. Доктора каза да продължа с масажите на корема и, че между втория и четвъртия месец е нормално да има периоди на трудно изхождане. Обясни ми как да разреждам млякото. Не както е по кутия, а в около 50 мл вода да сложа четирите лъжици АМ и да разбърквам. След това да долея вода до 120. Даде направление за изследвания за да види дали няма алергия кум млякото, както и за сега да не сменям марката. Това е в общи линии.

# 253
Благодаря ти, Женче! Ние сме на Хип и на сайта им гледах клип, че точно както ти е казал се разрежда. Ние не го правим по указанията. Не мога да разбера това с какво ще помогне? Самото разграждане ли е по-добро? Понякога съжалявам, че спрях да кърмя☹️

# 254
Аз откакто спрях всичко за колики смятам, че е по-добре положението. Дано не си сменя  мнението ...

Общи условия

Активация на акаунт