ДЕКЕМВРИ месец мина вече, гушкаме си вкъщи малкото човече -- тема 1

• 22 864
  • 739
  •   1
Отговори
# 255
Аз също мисля, че капките не действат, но продължавам вече 2ра седмица по една схема която сами си изработихме, и осъзнавам че е по-скоро за наше успокоение.
Сутрин давам вигантол и панда, и след това започвам за редувам Лефакс и Колийф.
Това, което ме замисля обаче е че тя 24/7 има газове и се пъне, но когато плаче много без причина няма такива напъни.. При вас така ли е?
И когато плаче истерично обикновено следобед до вечерта, както и да я хванеш се дърпа извива опъва на струна, все едно иска да се измъкне от ръцете ни.
Също забелязах, че редува дните - понякога плаче 8 часа и не може да спи, а в добрите дни само 3 часа и поспива повече в слинга. Явно си наваксва сън. А след много реване спи около 6-7 часа..

# 256
elistoy-Ох, ние сме същите симптоми. Не знам, дали отминаха лошите дни или е съвпадение но от както спрях Лефакса и веднага спря да се извива. Сестра ми ми каза, че веднъж на ден да се изхожда не било достатъчно и за това го боли. А преди като бяхме само на Санколика и Колийфа  се изхождаше по три пъти на ден, а сега след като почнах Лефакса само веднъж. И прави една голяма бомба, май от Пандата. Спрях пак Лефакса, смених Колийфа с Абоколикен и сега съм на Санколик, Абоколикен и Пандата.

# 257
Моето момиче също от 5 дни е на лефакс, но май по-лошо стана и аз не знам , но вчера беше рев от 4 сутринта до 23:00 вечерта без да спи за минута, сега след последното будене в 4 спи и още не е станла 6 часа вече сигурно уморена от вчера и се чудя дали да и дам лефакса

# 258
Имайте предвид, че около 40 ден на бебето до към 2 месец може да се забави изхождането и да се получи вещо като запек... В клипчетата, които бяха споделени по-горе също се споменаваше.  Пробиотик се дава преди пика на коликите, обикновено надвечер. След като се даде пробиотика се очаква или обилно изхождане или на няколко пъти... поне аз така процедирам с капките: сутрин вит.Д, надвечер Биогая, а около 7 и 30/8:30 -еспумизан комфорт. Коликите намаляха, дори и примрънкването вечер не е толкова често и продължително.
Тези ваксини, от Гърция, които коментирахте скъпи ли са много, че не можах да намеря цени. Питам, за да съм подготвена като поръчам, ако педиатърът сметне, че е добре да се поставят.

# 259
  • Русе
Да, ротавирусната са капки през устата
Кадерай за какви лепенки става въпрос ? Ротавирусната май е през устата , ние имаме час за нея началото на март . Дайте линк за някой масаж за бебе , аз хич не се справям . Малкия големи усмивки раздава на баща си , мен хич не ме отразява за такива неща . Joy
https://youtu.be/_ebVlT9hwnU
https://youtu.be/76beFsL_eW0
Аз тези двете изгледах .

# 260
Ротавирусната си я имат педиатрите доколкото ми е известно. (поне нашата не е казвала да я купуваме или нещо подобно)

В бъдеще мисля да сложим и Варивакс, която вече ще трябва да закупим. Но се предлага и в България. На мен закупуването и съхранението на ваксини ми е притеснително и по-скоро такива, които трябва да купувам ще слагаме из болници, които ги имат. В София съм чела, че Вита е една от тях, или пък при педиатри, които са много на ти с ваксините и държат налични бройки.

Вие коментирали ли сте ваксини с мъжете си? И кои освен задължителни възнамерявате да поставите?

ММ е на мнение, все му е едно, каквото съм решила и ми е гузно така отговорността да пада върху мен. Не че е близо, но ще дам пример как кастрирахме кучето, получи усложнение при излизане от упойка, седмици се мъчи, кървя и страда докато се оправи и накрая беше ами ти искаше да го кастрираш, виж какво му направи 😞😞

# 261
  • София
Ах, колко "удобно" е да не взима мъжа ти решение, ~Belle :/

Аз бих подходила за ваксините така: "Ако нямаш мнение = гласуваш за това, което аз избера" 😁

Иначе у нас сме коментирали за ротавирусната от допълнителните само; съгласни сме единодушно, че ще я правим. За другите по избор от вас разбирам и ще повдигна въпроса с педиатъра и вкъщи после, за да обсъдим.

# 262
Благодаря ти, Женче! Ние сме на Хип и на сайта им гледах клип, че точно както ти е казал се разрежда. Ние не го правим по указанията. Не мога да разбера това с какво ще помогне? Самото разграждане ли е по-добро? Понякога съжалявам, че спрях да кърмя☹
Става една идея по-гъсто

# 263
Давай го ако искаш само вечер, както Алтая е написала че дава Еспумизана вечер, а пробиотика вечер или надвечер.Аз ще си давам Санколика, поне са само билки и са доказани във времето назад.

Моето момиче също от 5 дни е на лефакс, но май по-лошо стана и аз не знам , но вчера беше рев от 4 сутринта до 23:00 вечерта без да спи за минута, сега след последното будене в 4 спи и още не е станла 6 часа вече сигурно уморена от вчера и се чудя дали да и дам лефакса

# 264
Някой давали от капките co-lactase? Има ли отзиви? Четох,че можело да се дава заедно с другите капки със симетикона,но още не съм говорила с педиатърката,че ще вдигне ръце вече от мен 😁 за щяло и нещяло я притеснявам,ама като няма кого да питам 🙄

# 265
Някой давали от капките co-lactase? Има ли отзиви? Четох,че можело да се дава заедно с другите капки със симетикона,но още не съм говорила с педиатърката,че ще вдигне ръце вече от мен 😁 за щяло и нещяло я притеснявам,ама като няма кого да питам 🙄

Аз изпробвах какви ли не капки. Миналата седмица ходих до педиатъра да питам за нещо друго. Изписа ми колактаза, но не посмях да ги взема. Само купувам и тъпча бебетата с капки, а не виждам ефект от нищо и не ги взех.

# 266
Ние бяхме с колактаза до преди седмица. Да ти кажа не видях ефект май, сега взех Колийф и мисля, че е по-добре с тях. Но аз капки със семитикон не ползвам заради запичането.
Аз също често звъня на педиатърката и да вдигне ръце не ме бърка😁 Искам да чуя по сигурно мнение винаги 😉

# 267
  • Вестерос
Имайте предвид, че около 40 ден на бебето до към 2 месец може да се забави изхождането и да се получи вещо като запек... В клипчетата, които бяха споделени по-горе също се споменаваше.  Пробиотик се дава преди пика на коликите, обикновено надвечер. След като се даде пробиотика се очаква или обилно изхождане или на няколко пъти... поне аз така процедирам с капките: сутрин вит.Д, надвечер Биогая, а около 7 и 30/8:30 -еспумизан комфорт. Коликите намаляха, дори и примрънкването вечер не е толкова често и продължително.
Тези ваксини, от Гърция, които коментирахте скъпи ли са много, че не можах да намеря цени. Питам, за да съм подготвена като поръчам, ако педиатърът сметне, че е добре да се поставят.
И аз подобно ѝ давам- в 8, 9 давам витамин Д, пандата давам около 17,18, а с храненето около 21 часа давам абоколиен.

Аз на моята педиатърка ѝ пише във вайбър, че малко ме е срам все да ѝ звъня. Сега примерно ѝ писах, тъй като ваксината на Ралица за БЦЖ вчера беше с бял връх, снощи като я къпах все едно набра и изтече като я обличах. От тогава е като с коричка. Питах в една група, уж било нормално и да промия със спирт, можело и риванол. Но май не трябва да я мокря няколко дни, това го прочетох тук в някаква стара тема.

Снощи я сложих в чувала да спи по боди по дълъг ръкав само. Добре си спа детето, краката ѝ не завряха, но бяха топлички, обаче ръцете ѝ бяха чуканчета лед. Много неприятно така. Сутринта след 9 я взех при мен в леглото и топлих ръце.

Последна редакция: чт, 19 яну 2023, 17:25 от Tiffany А

# 268
Минахме при д-р Фурлакис.
Относно закъснението - ние самите закъсняхме 10мин заради задръстването, и като пристигнахме регистратура и каса - 3мин, и чакахме 5мин да излезе предния пациент. Тоест реално не беше много.
Самия преглед беше 15тина минути, прегледа с ехограф тазобедрените ставички и гръбначето, каза че всичко е перфектно🥰
Едното й краче личната беше казала, че е леко криво, той обясни че е заради ембрионалната позиция в утробата, и е съвсем нормално, и е при всички бебета, ще се изправят, нямал забележка.
Моите притеснения бяха, че като я вземам често й пукат костите, но каза че при момичета е нормално, и всичко й е наред.
Показа ни супер много правилни позиции на държане на бебето, размяташе я наляво надясно, при което тя се разплака (беше млъкнала за малко по гръб, винаги се захласва в лампите и мълчи), и той я вдигна по корем във въздуха и поклати, и веднага се успокои, но после я сложи на коляно и пак се разплака😆 Аз през цялото време бях в тих ужас като гледах как ми размята детето, а мъжа ми едва си сдържаше смеха си😆
Показа ни и как правилно да слагаме памперс.
Реално всичко което показа изглеждаше правилно, и го правеше със страшна лекота и професионализъм.
Каза също, че главата й е леко надясно, а тя наистина повече я държи така, и че е важно да я обръщаме често.
Веднага по време на прегледа ни прати по имейл огромен файл с всичко за позициите, което ни обясни.
Излязохме набързо и влязоха следващите с бебче😄
Извода ми е, човекът е голям професионалист, явно прегледът мина много бързо, защото нямаше проблеми.
80лв струва прегледа.

Последна редакция: пт, 20 яну 2023, 05:17 от elistoy

# 269
Здравейте, някой използва ли нещо за лилави стрии 😟 поне да избледнеят зная, че не мога да ги махна напълно. Нямах цяла бременност и накрая към 30-40 седмица ми излязоха навсякъде 😐

Общи условия

Активация на акаунт