ДЕКЕМВРИ месец мина вече, гушкаме си вкъщи малкото човече -- тема 1

• 22 811
  • 739
  •   1
Отговори
# 300
Момичета нещо хванах вирус.  Някоя да знае дали авирон рапид е  съвместим с кърменето.

Да, няма проблем никакъв. Пила съм и по време на бременността и при кърмене. Не знам дали си внушавам, но при мен помага - сякаш минавам през болестта по-леко.

# 301
  • Русе
Да,  всички хомеопатични са съвместими.
Момичета нещо хванах вирус.  Някоя да знае дали авирон рапид е  съвместим с кърменето.

# 302
  • Вестерос
И на Аптамил и на Хип пише на кутията, че до втория месец е 120+4 лъжички, а като стане на 3 месеца се вдига на 150 вода+5 лъжички. Ние го спазваме, като спазваме и да не надвишаваме броят на храненията. След десетина дни ще влезем в третия и ще се стремя да намаля на 5 хранения за 24ч.Той вече почна да пропуска по едно вечерно, а като почне да изяжда повечко, ще се засища и за повече време. Стандартно на 30мл.вода се слага 1 лъжичка и така се и вдига.
🔔🔔🔔Мои приятелки ме съветват да слагаме ваксините една по една, а не наведнъж по две по три. Вашите педиатри какво смятат по въпроса. Доста се наплаших от тия ваксини, не знам как ще понеса да го гледам да плаче, после летаргия и температура. Ще се побъркам от тревога🥹
На моя Хип пише до 8 седмици 120+4, 8 седмици са навършени 2 месеца цели.
И аз мисля да мина на 5 хранения като увелича дозата. Тя вече реве някой път за още като изяде дозата си. Днес съм ѝ правила допълнително 30 мл.
Аз вече я гледах как рева като ѝ вземаха кръв, беше ужасно, та сега за ваксините съм подготвена.
Днес четох в едната фб група, че доста момичета след като са им спрели лохиите са били с диария, едната даже е ходила в спешното и ѝ казали, че може да е от наместване на червата това.

# 303
Момичета, отчаяна съм. Томас от предната нощ е плакал безутешно 3 пъти. Мислех че си има колики,но до сега такива епизоди не сме имали. Яде много лакомо и му прелива млякото от устата (АМ). На Фризолак сме,  но добавих от 3 хранения и Фризовом. Като се нахрани е започва едно напъване до степен, че  някой път връща мляко. Не мога да преценя от напъването ли е или има тих рефлукс.
Малко хаотично го обясних,  но направо не съм на себе си. Такъв безутешен не е бил до сега, днес като плака мъжа ми го взе, а аз ревах с него, а не съм лигла...

# 304
За Аптамил да каже който го ползва наистина, при мен на Лактана е след 5та до 8ма седмица вече е 150мл=170.
Никол утре прави 40 дни и вече два пъти не ѝ стигнаха старите 120мл, та и правихме допълнително. Голям глад 😃 Вчера пък с голям зор яде по 70-90мл. Много ми е странно всичко щом кривне от “графика”. Спа също и 5 часа, та изхвърлих едно мляко, защото аз на 3тият час съм готова, че голямо реване пада, пък сега си вдигна часовете и е смесено и направо ще се гръмнем докато чакаме 15мин Колийф-а в млякото да ѝ го дадем 😅😅

Лохиите още си ми вървят мисля, имам това слузестото жълто течение чат пат през денят. Тъкмо реша, че са свършили и се връща. Пък ги чакам да звънна на лекарят за преглед.

edit: И при нас се получава връщане и голям плач ако се напъва. Мъжът ми едната вечер беше дал повече от 10 капки от Еспумизана и бяха ад 3те часа до следващото хранене. Дори се чудех по-рано дали да не ѝ дадем. Тогава още акаше по време на всяко хранене, вече не е така…

Последна редакция: нд, 22 яну 2023, 22:48 от ~Belle

# 305
  • Вестерос
Момичета, отчаяна съм. Томас от предната нощ е плакал безутешно 3 пъти. Мислех че си има колики,но до сега такива епизоди не сме имали. Яде много лакомо и му прелива млякото от устата (АМ). На Фризолак сме,  но добавих от 3 хранения и Фризовом. Като се нахрани е започва едно напъване до степен, че  някой път връща мляко. Не мога да преценя от напъването ли е или има тих рефлукс.
Малко хаотично го обясних,  но направо не съм на себе си. Такъв безутешен не е бил до сега, днес като плака мъжа ми го взе, а аз ревах с него, а не съм лигла...
Аз те съветвам да смениш млякото.

Днес Ралица рева два пъти също преди и след ядене, установих, че е от глад. И двата пъти правих допълнително 30 мл с една лъжица, изяде си го и млъкна. Забелязах я, че от няколко дни след ядене, като махна шишето и я изправя да се оригва, тя знае, че няма повече ядене и надава специфичен писък на недоволство Grinning Явно вече не ѝ стига.

# 306
За АМ - не гледайте таблици и схеми. Има деца, които ядат повече мляко, има и такива, които се наяждат с по-малко. И при двете групи няма проблем с наддаването. Ако детето иска мляко, дайте му 30гр повече, ако не иска или ще го откаже, или ще го повърне. Може днес да иска, а пък утре не... а може и да иска и 60гр повече... Не гледайте точно в коя седмица трябва да увеличите -да, ориентировъчно може, но без да се притеснявате дали иска допълнително, или си иска старото количество. Каката стигна до 180мл и грам повече не можеше да изпие...дори в момент, когато трябваше по над 200мл(не помня точно, но май трябваше по 240). Педиатъра каза, че не е проблем това, стига да расте.
Имам питане -как обличате бебетата, когато ги разхождате в слинга навън? Днес не успях да изляза с количката и я мушнах в слинга. Беше облечена с боди с къс ръкав, тъничка блузка, панталонки и чорапки, а отгоре едно пухено, тип космонавтче, което е тъничко. Когато се върнахме вкъщи и я преоблякох имаше ситни пъпчици по тялото. Да, ама ако не сложа този "космонавт", единственото по-тъничко е жилетка, ама пък при 12градуса с жилетка, колкото и да я топля, не смея...🤔🤔🤔

# 307
  • София
Altaya, казват, че ако си с адекватно за сезона яке, което покрива бебето, трябва то да е облечено като вкъщи. Та аз така правя - дрешки за вкъщи и отгоре моето яке. Единствено се съобразявам да не е с ританки, а с панталон, и добавям шапка.

# 308
Благодаря, виж тази информация съм я пропуснала. Сега остава да се "пречупя" с това, да не сложа връхно.

Ровейки си в телефона, видах, че съм запазила 1 коментар по темата за коликите - капки от праз. Не помня коя от вас е споделила рецептата, ако чете, може да я напише пак, че да е в помощ на мамите, които борят силни колики.

# 309
  • Русе
Ние сме на 2 месеца и 3 седмици яде хип 120мл вода+ 4 лъжици 6 хранения . Като направи 3 месеца увеличавам на 130мл. Относно ваксините, нашата педиатърка ни посъветва да ги поставяме една по една, ако има алергична реакция да знаем от коя е.  
И на Аптамил и на Хип пише на кутията, че до втория месец е 120+4 лъжички, а като стане на 3 месеца се вдига на 150 вода+5 лъжички. Ние го спазваме, като спазваме и да не надвишаваме броят на храненията. След десетина дни ще влезем в третия и ще се стремя да намаля на 5 хранения за 24ч.Той вече почна да пропуска по едно вечерно, а като почне да изяжда повечко, ще се засища и за повече време. Стандартно на 30мл.вода се слага 1 лъжичка и така се и вдига.
🔔🔔🔔Мои приятелки ме съветват да слагаме ваксините една по една, а не наведнъж по две по три. Вашите педиатри какво смятат по въпроса. Доста се наплаших от тия ваксини, не знам как ще понеса да го гледам да плаче, после летаргия и температура. Ще се побъркам от тревога🥹
На моя Хип пише до 8 седмици 120+4, 8 седмици са навършени 2 месеца цели.
И аз мисля да мина на 5 хранения като увелича дозата. Тя вече реве някой път за още като изяде дозата си. Днес съм ѝ правила допълнително 30 мл.
Аз вече я гледах как рева като ѝ вземаха кръв, беше ужасно, та сега за ваксините съм подготвена.
Днес четох в едната фб група, че доста момичета след като са им спрели лохиите са били с диария, едната даже е ходила в спешното и ѝ казали, че може да е от наместване на червата това.

# 310
По схемата,която даде една мама запазих час при Фурлакис за началото на февруари.  Дано останем доволни.
Мляко давам още 120+4лъжици,но едвам издържа вече 3 часа.Смятам,че вече трябва  да почвам  да давам 150+5л.На 7 седмици е.

# 311
Изи също връща по мъничко почти след всяко ядене, а повръща на фонтан 1-2 пъти в седмицата, включително тази нощ на храненето, а досега не го е правила през нощта. После не искаше пак да суче, и заспа. Много се шашкам всеки път.
Но пък си се напъва, значи все нещо е влязло в стомахчето..
Вашите бебчета повръщат ли на фонтан?
Казват ми, че ако наддава и ака всичко е наред.
Вече ака по-рядко...само 2 бомби за деня, а преди беше на всяко хранене..
На 2.2 сме на преглед и ще видим как е. Взехме везна, и я изкара 4.450гр, за 44 дена, но тя много шава и не знам колко вярно показва.
Поне се успокоявам, че вече й омаляват доста дрешки.
За ваксините също не ми се мисли, ще се подготвя с Панадол и куул пачове, и търпение, и ще се опитам да не рева😀
За облеклото в слинга - от Сгушени казаха, да бъде с панталонки и чорапче, за да не се прещипва нещо. Но вчера като спа в слинга 3 часа, после видях че платът е отбелязал по бедрата и дупето й, дали аз съм го стегнала много..
Някоя от вас забелязала ли е подобно нещо след бебеносене?🤔

# 312
Ние излизаме главно със слинга, когато сме без баща и. Обличам и ромпър и чорапки и шапка. Ако подухва си закопчавам якето и не и е студено, все е топличка. Онзи ден и бях сложила и блуза отгоре и имаше пъпчици. Вчера бяхме на консултация качила е 1кг и 5см е порастнала, много приятни гънки и гуша е заформила.

Някоя от вас да е виждала ромпъри с цип?

# 313
Ромпъри с цип имат Н&М, те повечето са им такива. (виждала съм и в Синсей онлайн, но нямам за да ти дам мнение как са като материя). Тези от Н&М ми бяха 50 р-р уж за началото, но почти не ги ползвахме, защото оставаше много въздушно място около вратлето, седеше много гола и в началото не знаехме дали е окей. Имам ромпър с цип и от Angel baby, виж той е много хубав и си приляга плътно.

На нас пък в дрешките, които ни бяха дали има ромпърчета с копчета, които са и по цялото дупе и много лесно става с памперса през нощта, нито вадиш цели крачета (само ходилата), нито събличаш. Няма етикет да си купя още 100 😃 Споделете ако имате такива, мога да снимам за да видите какво търся.

Колики ние още мъчим. Буквално сега ви пиша след вече часове, в които Никол се напъва, стене, преплаква от болка. И това е след като яде в 6ч и имаше пълен памперс, явно не я е облекчил. Сърцето ми се къса когато я слушам. 😞 Мислех, че с Еспумизана сме овладяли положението и щях да ви се хваля, но не…

# 314
Ние бяхме в петък за ваксини - шествалентната+ ротавирусната. Нашият педиатър ги дели с пневмококовата и на следващата консулатация след месец ще сложим нея, но аз така и предпочитам, че ми се струва много да натоварим малкото организъмче с 3 наведнъж. Иначе бебка се държа като герой (пу-пу), аз бях по-притеснената. Само измрънка, а като се прибрахме дадох превантивно Панадол по инструкция на педиатъра, а той е против КуулПач и не съм слагала от тях. Мъничката не се е държала по-различно след ваксините, даже си беше в добро настроение и се моля всеки път да е така. 🙏

Общи условия

Активация на акаунт