ДЕКЕМВРИ месец мина вече, гушкаме си вкъщи малкото човече -- тема 1

• 22 811
  • 739
  •   1
Отговори
# 405
И ние не излизаме много често - за последните 10тина дни сме били на 2 разходки и 1 консултация, но времето не позволяваше, много духаше. Иначе и аз си мислех дали е удачно в мол, но май предпочитам вкъщи пред мол.

# 406
  • София
На лошо време не излизаме. В мола, не искам да го водя заради вируси. Само навън до градинката, ако в топло. Иначе сме си само вкъщи. Ще чакам да се стопли и тогава, не смея да не го простудя. Дано не се е метнал на мен, като дете бях постоянно болна, а имам и големи сливици, та гърлото ми е слабото място. Сега вече не боледувам често, но още помня всички разправии като дете.

Не се виждам и с никого напоследък, то и през деня всички работят, та и нямам възможност. Надявам се като се затопли да започнем да излизаме ежедневно.

# 407
Благодаря на всички! 💙

Ние имаме една голяма пауза след баня и хапване към 20 часа, заспива около 22 часа и се събужда към 2-3 часа. Иска ми се това да го изместя малко, да заспи към 00 до 5 часа, но все още не успявам. Иначе си хапва на около 3-4-5 часа, водя се по него (на смесено хранене).

За почти 40 дни ние нямаме нито една разходка 🙁 използвахме хубавото време да го изкарваме за малко на балкона и тъкмо дойде време за разходка и времето се развали.

# 408
Тук имаме много сняг . Излизам почти всеки ден с малкия но за жалост не на разходки . Откакто се е родил вече е бил на 3 рожденни дни , ето днес ходих до работата ми да взема едни документи , карах сама с него 60км . Тази седмица ни се очертава да ходим на 150км в едната посока и едно гости . Всичко е по работа ( без рожденните дни разбира се) , а дните в които нямам ангажименти гледам да сме вкъщи за да не се преуморява . На разходки излизахме само първите 3 седмици , когато и беше най студено единия ден беше -15 градуса , спа като пън в количката .
Мамите които ползвате видеофон къде слагате самата камера ? Малкия спи в дървена кошара и камерата я слагам върху скрина ,но лицето му не се вижда много добре ,понеже е от далече . Някакъв държач ли ползвате или незнам и аз ?

# 409
Аз за сега видеофона го слагам в самата кошара далеч от него естествено,  той не се върти още и не може да го стигне или събори, но и аз се чудя държач ли какво да измисля занапред да закачам  на кошарата  Simple Smile

Аз от днес си записвам кога спи Томас, не за да градя режим, а за да мога да се ориентирам спи ли долу горе по едно и също време Simple Smile

# 410
Аз имах късмет , че през декември беше много хубаво времето поне в началото и си излизахме редовно. От две седмици не сме излизали с бебка , защото тук е много студено.
Никъде не мога да намеря от старите висулки за количка, в интернет има , ама не ми се дава 50/60лева , просто не виждам смисъл. Дадох за леглото да и пее , да свети , приказки , класическа музика, песнички и какво нищо.Изобщо не я интересува 60лв на празно🤣.  Преди два дена бебка се обърна от гръб по корем , докато си гледаше бибата.Тя е на 2ми16дни , вече се усмихва , мисля , че разпознава лица , не е от много гукащите ,но се смее с глас🤣и пищи🤣. Нашият режим е така(изцяло АМ): 1хранене 05/06-120мл(заспива веднага след като се нахрани или даже на шишето)
2хранене 09:30-100мл , стои будна до 11 дремва 40/50мин.
3хранене в 12:00-120мл будна е до 13:00 и спи до 16:00
4хранене 16:30-100мл и не заспива до 18:00
5хранене в 19:00-120мл стои до 20:30
6хранене в 22:00/30-130/40мл (последно хранене) може да стои будна до 0:00 може и да заспи веднага. Ние се къпем през ден след сутрешното хранене , към обяд.

# 411
Предстоят ми малко покупки. Може ли да ми препоръчате инхалатор, безконтактен термометър и видеофон? ☺️

# 412
  • Варна
Кестенче ти в коя държава живееше🙄 наистина си е много студено там.  Аз тази седмица не съм излизала, иначе минимум час сме навън между кърменията му.
Един път го заведох в мола и съжалявах беше на бързо ама там му е много топло и плачеше докато го разопаковам.....предпочитам да еме навън дори ,когато е студено той си спи Добре. Даже сега отварям терасата и така го слагам да спим. Само заради мъглата не го вадя студа няма да ни спре

# 413
За видеофон аз препоръчвам на Avent тези с радио връзка. Идеално покритие, по голям обхват и не си зависим от Интернет връзка,  аз го ползвам ежедневно и си заслужава парите. Моя модел е AVENT SCD835/52

# 414
  • Русе
Не му стига?
Момичета, вие си имате като режими даже. Ние изобщо не. За нощното и аз не съм го махнала, той ще стане след 1 седмица на 2м, но най -дългата пауза му е 4ч и половина и то единични случай,  долу горе 4ч успяваме да направим. При него този стомах го мъчи и според мен от там не може да направи и по голяма пауза.
На вас случва ли ви се бебето да започне да плаче веднага след като се наяде? На мен ми се случи 2 3 пъти и не знам от какво.

# 415
  • Вестерос
Моят термометър е на Браун за ухо, имаше го в олх намален

# 416
В Бавария съм аз и наистина си е доста студено тази зима .
За видеофон и аз съм с този на Авент и съм много доволна . Скъпичък е ние бяхме го взели на черен петък , но голяма работа ми върши .

# 417
За видеофон - ние сме на mappy,  сравнително евтин е като цена -
https://www.emag.bg/video-bebefon-mappy-vbm-8700-6426228026617/pd/D6VGF7BBM/
Не е на wifi, единственият проблем за мен е че родителското тяло не издържа много

За термометър - бих препоръчала обикновен от аптеката, електронните доста често не са точни (ние сме с https://remedium.bg/hartmann-thermoval-kids-flex-termometar-za-detsa-7531/p  )

За инхалатор - нямаме все още, но знам че трябва да е компресорен, за да работи с различни лекарства. Сестра ми е с  OMRON и е доволна.

# 418
Не му стига?
Момичета, вие си имате като режими даже. Ние изобщо не. За нощното и аз не съм го махнала, той ще стане след 1 седмица на 2м, но най -дългата пауза му е 4ч и половина и то единични случай,  долу горе 4ч успяваме да направим. При него този стомах го мъчи и според мен от там не може да направи и по голяма пауза.
На вас случва ли ви се бебето да започне да плаче веднага след като се наяде? На мен ми се случи 2 3 пъти и не знам от какво.

Може би са колики/рефлукс.При нас е от това.След всяко хранене -рев и гърчене.И при нощното хранене направо се събужда,защото  явно се мъчи много.

# 419
Инхалатор купих за баткото, един пингвин и съм много доволна. Унимарк, мисля, че е марката. Видео бебефон - Чиполино Поларис. Мноооого съм доволна. За безконтактен термометър - взех от хиполенд на черния петък. Но не мога да дам мнение (Слава Богу🙏)

Предстоят ми малко покупки. Може ли да ми препоръчате инхалатор, безконтактен термометър и видеофон? ☺

Общи условия

Активация на акаунт