Стилът ни според възрастта - лайфстайл тема за пораснали момичета, Януари (Тема 28)

• 211 378
  • 2 557
  •   1
Отговори
# 240
На повечето завършващи тези бляскави, пищни тържества им харесват 🙂

Cloè, ето полата, кроена е веревно, 100% вълна, плата изглежда като изтъкан от дебел груб лен
Скрит текст:

Тарталета, а метрите черен плат после влезнаха ли в употреба?

# 241
  • София
Вчера поръчахме една рокля от about you. Ако не й хареса на живо или не й стане, връщането е лесно и бързо. Тотално отказвам да се поддаваме на истерията за стотици, че и хиляди за една вечер. Сложила съм лимит 200лв за роклята и вярвам, че ще се вмъкнем в него. Естествено може и да се надвиши малко ако хареса нещо. Засега няма такива тенденции. Обувките и чантата все пак има шанс да ги сложи още веднъж, там си заслужава да се вземе нещо по. Костюм за 600лв няма начин да получи младежът след 2 години. Там шансът да го облече повече също ще е почти равен на 0. Познавайки си детето.

# 242
  • Бургас
Галя-та ми дойде най-накрая.Харесва ми и смятам да я оставя.Дръжката на черната лично на мен, много ми допада.Не ми изглежда евтино както се опасявах.

# 243
.

Последна редакция: вт, 17 яну 2023, 19:24 от Sysly

# 244
  • София
Всички сме оперирани от тия циркове вкъщи, слава Богу. Няма шанс да събирам рода до 9-то коляно на ресторант, ние за сватбата не сме го правили, та за абитуриентска. То кой знае какво станало, 12 години училище. Ако ме питате, мен трябва да ме пратят за месец на Малдивите, че оцелях. Особено покрай ковид онлайн обучението. Нашите няма да имат и втора вечер, въпреки че то втората е много по-готина, като отидат някъде. Но не, няма организация. В 12-ти клас важни са единствено матурите, обаче масово главите са им другаде.

Последна редакция: вт, 17 яну 2023, 11:46 от Klemy

# 245
И нашата искаше задължително рокля като принцеса, но без никакви кичарии, тъмно синя, цвят нино пеоне Joy или нещо от сорта беше...със сребрист клъч и обувки. Получи се доста приятна визия, тя самата също смятам остана доволна. Събрахме и родата и приятели, без оливания в елегантен спретнат ресторант! Кола специална не пожела, а можехме да вземем каквато поиска от приятели, каза тати ще ме закара с нашата си кола! При нас всички балове са на Слънчака! Wink

# 246
Ал, благодаря за снимката. 🤗Страхотена е полата и със здраве да си я носиш.
Зная какви измити стават снимките като се качат във форума и не мога да преценя. По дракона има ли нещо в цикламено да разносиш и чантата на Зара? Въпреки че съм сигурна, че има много неща, с които да я съчетаеш. 😍

# 247
Съгласна съм със stellastaar.
Пък и не можам да виним 18-19 годишни, че не им са приоритет екскурзии и почивки, а купони, все пак един път са на тази възраст и един път се завършва 12 клас, сватбите може и да са повече от една Grinning
И аз на 18 не мислех за екскурзии и пътешествия, после се запалих...
За абитуриентската на сина ми поканихме само най-близките роднини на заведение, бяхме навън, съвсем непретенциозно, около 15 човека, беше весело, приятели негови нямаше, защото им съвпаднаха баловете. Той въобще не държеше да каним хора за изпращане, ама някакси като си представих, че се облича и излиза от вкъщи и ей така без нищо и ми ставаше тъпо...
Хапнахме, пийнахме, посмяхме се, изпратихме го и продължихме до към 12, като малко тържество за рожден ден беше. Доволни бяхме всички.

П.С. Темата стана като абитуриентската обаче вече, скоро ще започнат да ни трият Grinning

stellastaar, за пролетни обувки, аз нося велурени боти в бордо или бежово, кецове - кожени или плат, и сега обмислям някакви подобни
https://obuvki.bg/p/obuvki-karino-4481-076-czarny-lico?snrai_cam … 98ce-2623860dfa87
но още не съм мерила и ще вида дали ще мога да се възприема с такова грубо нещо на краката Grinning

# 248
На бала на голямата се събрахме малко хора за обяд на терасата на един ресторант - скромна група, понеже родата ни не е голяма, плюс две - три двойки близки приятели.
От ресторанта я взе съученик със съвсем обикновено возило и не ми е останал спомен като за панаир - приятно и тихо семейно събиране.
Нямаше втора вечер, само традиционен обяд преди бала с учителите, който по нейни думи е бил много приятен и дискотека, за която се преоблече с една стара рокля и гуменки.

Ал, много е симпатична полата. Съвсем не ми се носят рокли и поли напоследък, но такъв плат много харесвам.

Якетата Maze отговарят ли си на номера или са умалени?

# 249
Харесва ми начина, по който се отбелязват баловете за завършване на училище тук.
Скрит текст:
Абитуриентите са с официални облекла, но изглеждат много скромно, дори постно като за българския вкус - не се ангажират фризьори, гримьори, стилисти, нито облеклата са за хиляди евро. Младежкото излъчване се запазва.
Раздават се дипломите в присъствието на семейството на абитуриентите на мило тържество с всичките им учители, разбира се има прочувствени речи и благодарности, малко музика от училищния оркестър или някой по-изявен музикално зрелостник, някоя весела сценка или музикална шега-изненада, пожелания. После официални снимки по класове, с родители и учители, групички и т.н. После в същата зала следва коктейл с шведска маса или скромна вечеря, организирана от абитуриентите, на която присъстват пак всички - семейства, учители, абитуриенти.Следва частта с танците, те са пак за всички. Постепенно семействата се оттеглят и оставят младежите да се веселят сами. Често класовете си организират и кратка екскурзия за сбогуване.
Събирания с родата тип малка сватба не се правят, евентуално неделно посещение на ресторант в по-широк кръг и дотам.

Последна редакция: вт, 17 яну 2023, 15:17 от bubanka

# 250
Аз два пъти го четох това описание и пак ми се струва по - пищно от тукашните, или поне от тези, на които аз съм ходила.
Тук имахме изпращане на младежите от училището с речи, раздаване на дипломи и награди за успех, но в друг ден и без коктейли и танци за всички родители и цялото училище.
Абе, на който както му харесва да празнува.
На приятелка момчето не желае да ходи на бал и тя е натъжена, че не е създал приятелства и не се чувства на място сред връстниците си.
Като се замисля и аз бих била, въпреки улеснението.

# 251
  • някъде под слънцето...
За моя бал шивачката "най добрата"  ми развали ентусиазма.Полата
от  петролен  копринен английски шантунг армаган от Либия  бе скроена вместо  4 пръста над кокалчето , 4 пръста под колянто., отделно блузона вместо до средата  бедрото, беше до под ханша.Рев сълзи трагедии...
После отсвирих бъдещия си кавалер и се наложи братът на приятелката ми да се пожертва(датите на баловете ни съвпадаха , но рвши да дойде на моя).
Закараха ни с нашата кола, без дандании.Не е имало купон у дома.
По моите ширини е още по скромно.Дъщеря ми беше абитуриентка миналата година.
Церемония по дипломиране в аулата, 2 придружители на дете.Уж трябваше да бъдат с тоги, но  решиха да не ги слагат.Девойките предимно с рокли , но имаше с поли или дънки повечето с токчета Младежите предимно с панталон и риза, тук там сако , а някои с дънки, всички със сникърси.
Само директорут  и кметът(на квартала)  бяха с костюми, но без вратовръзки.Дадоха им по един сертификат , защото дипломите се подписват от краля и се бавят около година.
Имаше програма, която бяха подготвили завършващите.
Родителите се бяха понагласили умерено и обрано.
След церемонията някои от децата импровизирано  се събраха  на по "бърза бира" или "тинто де верано"   в близкия  ресторант.
След два дни започна седмицата с изпитите за селекция  (нещо като кандитатстудентски).След последния,  заминаха за свдмица в Париж.
И толкова, докато бяха там , излязоха оценките. После подаване на документи онлайн и чакане на класацията.
Обикноввно след цялата галимация повечето абитуриенти започват и шофьорски курс.Книжките са дават  при навършване на 18, но межеш да започнеш 6 месеца преди това.Тук обикновено завършват на 18(тези, които не са повтаряли), защото повтарянето си е  нещо нормално за голяма част от родителите.Всъщност понеже   11 и 12 клас не са задължителни, не всички  ги завършват..Дори някои зобщо не ги започват, ако нямат намерение да учат след това ., но това е тема на друг разговор.
И така.Парите се влагат в екскурзия, шофьорски курс и унивеситетска такса(тези, които не са успели да вземат стипендии), в зависимост от специалността и университета, като за  Мадрид  обикновено  са най високите за страната.

Последна редакция: вт, 17 яну 2023, 16:14 от sl

# 252
С телефона ми снимките стават бледи и нещастни. Затова и спрях да качвам снимки, че то аз ни си познавам дрехите като ги видя 😃

Аз съм за балове, тържества, събирания. Екскурзиите гледам по приятели и познати стават важни като не им се ходи вече по партита, сватби и всякакви тържества с повече хора, или с две думи като поостареят.
На 18-19 не мислят за екскурзии и пътешествия

# 253
Кой крал ги подписва дипломите?

# 254
  • Бургас
Кой крал ги подписва дипломите?
Испания

Общи условия

Активация на акаунт