Стилът ни според възрастта - лайфстайл тема за пораснали момичета, Януари (Тема 28)

• 211 379
  • 2 557
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Интересо наблюдение. Обичам да ходя на партита и барове, обаче винаги съм обичала повече пътуванията. И на 18 и на 38, никога не бих предпочела един купон, вместо екскурзия.

# 256
  • София
С телефона ми снимките стават бледи и нещастни. Затова и спрях да качвам снимки, че то аз ни си познавам дрехите като ги видя 😃

Аз съм за балове, тържества, събирания. Екскурзиите гледам по приятели и познати стават важни като не им се ходи вече по партита, сватби и всякакви тържества с повече хора, или с две думи като поостареят.
На 18-19 не мислят за екскурзии и пътешествия
Хайде пак обобщения.
Изкара хора на по 25-30 години остарели.

# 257
  • някъде под слънцето...
Кой крал ги подписва дипломите?
Действащият за момента.Задачка закачка, столица на кое кралство е Мадрид и кой е неговият крал.
Всички дипломи за  средно и висше образование са подписани от краля.Сега не знам дали той лично ги подписва, или  само се слага печат с подписа .Но точно поради тази причина дипломите не се дават на момента.Издава се сертификат от училището , който служи  като диплома.
Ал аз отдавна не мога да качвам снимки във форума, заради несъответсвия в политиката за обработка на личните данни.Много е кофти.
По въпроса дали младежите мислят за екскурзии или за купони...
При мен от 6 клас всяка година  училищата организират    "пътуване за края на годината" и децата са супер  въодушевени от това изживяване  След 7 клас обикновено са в чужбина и еуфорията е голяма.
В учулището на дъщеря ми най посещавани са   седмиците  в Ирландия(7 клас) и Училище по ски(зимната ваканция) в Андора в осми, в 9 ти бяха в Париж с посещение на Дисни.
В 10 щяха да ходят във Венеция, но го  отмениха заради корона вируса, в 11ти пропуснаха Копенхаген по същата причина .
Та попитах  хайванчето, какво толкова може да се е променило в Париж и Дисни  за 3 години, и тя ме закопа "тогава го гледах, като дете, сега като тийн" .
Та пътува им се на децата,
Даже са измислили и как да "помогнат " на родителите със сумата за екскурзията.
Дават на децата един кочан(папелетас) и всяка квитанция струва примерно 5е .Срещу нея получаваш правото да участваш в някаква  измислена томбола  за нещо си.Съответно децата се опитват да "продадат билетите за томболата".Най често "ги купуват" , близки роднини или колеги на родителите.
Така, че ако детето успее да продаде билетиите си осигурява една трета от цената на екскурзията.
Децата обикновено са супер въодушевенини  предлагат на ваички, познатини непознати да им продадат "папелетас" .
До сега не съм чула някой да е спечелил каквото и да от тези томболи.Но и едва ли някой си е купил "папелета" с идеята, че ще спечели.Идеята е  по скоро възпитателна.

Последна редакция: вт, 17 яну 2023, 21:26 от sl

# 258
Качвай, качвай, Ал! 🤗 На всички ни е ясно, че цветовете са много бледи.
Sl, ти се появи. 😁 Аз от кога чакам да кажеш от къде да се сдобием с Оргия. А ти пусна бомбата кой иска да го пробва и изчезна. 😅
От къде поръча този голям флакон?

Последна редакция: вт, 17 яну 2023, 14:22 от cloè

# 259
Cloė;, редактирам. Оказа се, че знам това, което питах Simple Smile

Последна редакция: вт, 17 яну 2023, 18:56 от Tsugumi_

# 260
Точно в Каляри съм, Tsugumi! 😁
Max&co има на Largo Carlo Felice 25. Max Mara е на Largo Carlo Felice 20.
Има Макс Мара Weekend и в Rinascente via Roma 143.
Аз се отказах да ходя днес. Много силен вятър духа и вали.

Последна редакция: вт, 17 яну 2023, 15:09 от cloè

# 261
  • някъде под слънцето...
Оегията заслужава една добра "парфюма ооргия".
Трябва да проверя дали са вдигнали забраната физически лица да изпращат парфюми, па макар и отливки по пощата.
Последно ми върнаха  пакетче с отловки от летището.Взривоопасно били.Как  по точно 20 млл ще представляват опасност за самолета, след като толкова хора, носят в чекирания си багаж парфюми и бутилки  с алкохол.... Не можаха да ми обяснят.
Испанска работа.

Последна редакция: вт, 17 яну 2023, 16:04 от sl

# 262
Ние някога искахме да отидем на екскурзия и след това скромен бал, вместо обичайната дандания, но директорката не разреши.
През пролетната ваканция се организира екскурзия до Виена, на която можаха да отидат малко деца от випуска. Имахме традиционен бал, а след него всеки клас се събра на втора вечер. Ние си наехме къща в Боженци и си изкарахме много по-весело, отколкото на бала.

# 263
Благодаря, cloè;! Сетих се.

Sl, не съм чувала за отмяна на тази забрана, за съжаление и мисля и че няма да се случи.
“Оргия” съм го имала, но не се оказа “мой.”. Спомням си го ретро и за моя вкус.

Последна редакция: вт, 17 яну 2023, 15:09 от Tsugumi_

# 264
  • някъде под слънцето...
Ще проверя, преди години пращах парфюми, отливки, проби ....нон стоп.В пощата ме познаваха Simple Smile Как пък един самолет не пострада от моите пратки.
Сега пак пращам, Последно миналата пролет.Единия пакет пристигна, другия ми го върнаха..Защото нямало такова лице на адреса.
Оргията определено е от старата школа...
Макар, че така като гледам 90% от парфюмите ми вече се класират за спрени винтижи.
Последно снощи разбрах и че и  Гуталите са минали през чистка.

Последна редакция: вт, 17 яну 2023, 16:03 от sl

# 265
Sl, сложна работа е с изпращането на парфюми. Забранени са, ако ги изпратиш по пощата. Аз съм изпращала отливки в малък плик и съм успявала, но е риск. Пращах подарък парфюм по DHL и казах, че е парфюм и от Рим ми се обадиха, че ще ми го върнат. Не могло да се изпраща. Намерих си друга куриерска фирма, която доставя само по земя, но е скъпо.
Мисълта ми беше от къде го поръча?

# 266
Галя-та ми дойде най-накрая.Харесва ми и смятам да я оставя.Дръжката на черната лично на мен, много ми допада.Не ми изглежда евтино както се опасявах.
Честита чантичка! Със здраве и удоволствие да се ползва.
На мен ми харесва Галята, видях я вчера на една дама. Стилно изглежда и стои.

Змия, пиша моето мнение, а твоето че е различно е чудесно 🙂

# 267
Sl, знам те аз Simple Smile Всеотдайността ти е пословична, както и винтидж манията.
Гутал също не стана моя марка, но и при мен ретрото не липсва, знаеш.
Много ми е тъжно с това ограничаване за парфюмите и не се опитвам вече и да пращам.

# 268
  • София

Змия, пиша моето мнение, а твоето че е различно е чудесно 🙂

Не, Ал, не пишеш мнението си, а направо обиждаш.
И не е за първи път, дори и за втори не е.
Жалко е да не знаеш да си мериш думите на нашата възраст.

# 269
Не съм Ал, но да си кажа, че за мен пък е жалко жени на нашата възраст да се хващат за всяка дума и да търсят под вола теле, за да изкарат някого нетактичен, груб и т.н. само защото не са на едно мнение, или пък и аз не знам защо., или пък да се обясняват колко не им пука от мнението на някого, щото щом се обясняват, значи им пука все пак, нали?
Преди беше Савова (която вече не се обажда, чудно защо ли), сега Ал, и мен захапаха преди 2 дни, аз и без това пиша тук веднъж на 5 месеца, май и това е много. Rolling Eyes
Ще кажете, като не ти харесва нещо, подминавай, но не важи ли и в обратна връзка това с подминаването. Все пак тук сме виртуално, никога не можеш да си сигурен човека отсреща с какъв тон казва нещото, че и изводи обиждал бил, да си мери думите и т.н. Сериозно ли?

Общи условия

Активация на акаунт