Стилът ни според възрастта - лайфстайл тема за пораснали момичета, Януари (Тема 28)

• 211 381
  • 2 557
  •   1
Отговори
# 270
  • Бургас
Не съм Ал, но да си кажа, че за мен пък е жалко жени на нашата възраст да се хващат за всяка дума и да търсят под вола теле, за да изкарат някого нетактичен, груб и т.н. само защото не са на едно мнение, или пък и аз не знам защо., или пък да се обясняват колко не им пука от мнението на някого, щото щом се обясняват, значи им пука все пак, нали?
Преди беше Савова (която вече не се обажда, чудно защо ли), сега Ал, и мен захапаха преди 2 дни, аз и без това пиша тук веднъж на 5 месеца, май и това е много. Rolling Eyes
Ще кажете, като не ти харесва нещо, подминавай, но не важи ли и в обратна връзка това с подминаването. Все пак тук сме виртуално, никога не можеш да си сигурен човека отсреща с какъв тон казва нещото, че и изводи обиждал бил, да си мери думите и т.н. Сериозно ли?

Има една дума Его, тя обяснява всичко.

Честно казано изобщо не ми липсва, толкова беше грозно и неприятно тук.Ал според мен никой не обижда, просто иска на всеки да даде отговор и обратна връзка и това понякога се приема като вмешателство в личното пространство.Хората не обичат  да им се дават съвети и отзиви , това го разбрах от една тема тук.

# 271
Обичат, обичат. Ако си на тяхното мнение.

# 272
T.e. Al може да даде съвет винаги, да вземе отношение, но друг не може да каже, че нещо не му допада, което е също вид отношение и мнение? Правилно ли разбрах?
Понеже на мен спряганите напоследък чанти изобщо не ми допадат, но ако го кажа, ще бъда изтълкувана като недостатъчно възпитана ли?!

Последна редакция: вт, 17 яну 2023, 17:03 от Tsugumi_

# 273
Защо пък все едни и същи хора ще подминават, ще премълчават, ще бъдат толерантни, а едни други ще окупират темите с небивалици.

# 274
Честно казано, нямам никакво желание да сравнявам парти с екскурзия - не виждам смисъл в такъв спор, понеже и двете са прекрасни по своему и дай Боже, да имам какво и с кого да празнувам и възможност да пътувам и занапред.

# 275
  • Бургас
T.e. Al може да даде съвет винаги, да вземе отношение, но друг не може да каже, че нещо не му допада, което е също вид отношение и мнение? Правилно ли разбрах?
Понеже на мен спряганите напоследък чанти изобщо не ми допадат, но ако го кажа, ще бъда изтълкувана като недостатъчно възпитана ли?!

Всеки може да казва каквото иска, да има мнение е даже задължително, иначе нещо няма да е както трябва, но винаги се усеща, не само от един пост, а от цялостното впечатление дали човек е заядлив или просто прекалено искрен и чистосърдечен.Някак си простимо е второто.

# 276
Честно казано, нямам никакво желание да сравнявам парти с екскурзия - не виждам смисъл в такъв спор, понеже и двете са прекрасни по своему и дай Боже, да имам какво и с кого да празнувам и възможност да пътувам и занапред.
Именно, и аз не разбрах защо се поривопоставят двете, защото аз организирана екскурзия на 23-25 броя 18 годишни не си я представям много как точно се случва, така че да не прилича на такава на пенсионирани немски туристи например (тук пак ще има обидени, знам).
Аз когато ходя по екскурзии си подбирам малко хора със сходни интереси и се самоорганизираме. Не си предствям 18 годишни напъкани в автобус с класната барабар и дайте да не даваме пари за бал, ами да ходим на екскурзия. Да не говорим, че има деца чийто родители не биха могли да си позволят. Един бал може и да мине с 500 лв., но една екскурзия в чужбина трудно.
Балът е символично тържество по случай завъшването, за последен път се събира целия клас заедно, да се семят, да крещят, да се прегръщат, да лудуват, да се напият, да се сбият, ако щете, кви екскурзии, кви пет лева Laughing

А по темата с обидите, аз лично досега не съм видяла някой в тази тема да използва обидни епитети или други към определен човек. Изказват с е мнения, някои са по-остри, е й? Това, че някой е избрал да се обиди на мнението на друг (който може въобще да не е искал да обиди когото и да било) по някакъв въпрос, си е негов проблем.

# 277

Всеки може да казва каквото иска, да има мнение е даже задължително, иначе нещо няма да е както трябва, но винаги се усеща, не само от един пост, а от цялостното впечатление дали човек е заядлив или просто прекалено искрен и чистосърдечен.Някак си простимо е второто.
О, разбира се, но няма нужда да си го казваме. Правото на свободен изказ за един е и право за всички.
Субективните интерпретации на това, кой как ще “усеща” моето мнение, е моята свобода да го изкажа и неговата свобода да го интерпретира, но до там.
Когато някой реши да поиска становище, поема и последиците да чуе неща, които може да не му допаднат.
Все си мисля, че трябва да сме надраснали възрастта да говорим за заяждане; нелепо е изобщо да го допускаме като вероятност. А като хора с изграден вече стил, се предполага, че ще сме и по-уверени в себе си и да уважаваме този, който не е на едно мнение с нас.

# 278
  • София
Elanor, противопоставят се, защото не всеки може да си позволи и 1000лв за бала, и 1000лв за екскурзия. И изобщо в ежедневието на човек (или на простосмъртните) непрекъснато да се налага да избираш или/или. Даже не и по чисто финансови причини. Времето е 24 часа, примерно, в тях няма как да вместиш 8 часа съм, 8 часа работа (+1 час транспорт поне), 2 часа спорт, по 1 час на всеки член от семейството, 2 часа за сготвиш, 1 час да пооправиш това-онова вкъщи, 1 час за книжка, 1 час да гледаш в тавана, защото не си робот, 1 час за хоби, да минеш през магазина за 1 хляб и чакаш половин час на опашка и т.нат, и т.нат. И ето, че нон стоп взимаме решение кое е по-приоритетно и дори кое би ни доставило повече удоволствие. Просто се налага. И от тази гледна точка, много по-смислено е дасе дадат дори да са 500лв за екскурия. Има и в чужбина за под тази сума. Но има и в България. Наистина не виждам абсол'тно никакъв смисъл от рокля + аксесоари за над 1000лв, защото  са такива цените в момента. 2 часа снимки и 4 часа танци. Всяка една екскурзия предоставя много повече часове спомени и приятни преживявания. И никой не е казал, че трябва да е с класа, може да е с приятели. Може даже, о, представете си, с мама и тате. Но това са само мои разсъждения, никой не настоявам да се съгласява с мен. Давам личната си гледна точка. Може би ако имахме неограничени възможности въобще нямаше да разсъждавам над темата. Понеже нещата не стоят така, имам своето си право да го мисля.

# 279
  • Бургас
Tsugumi_,  за 18 години откакто съм регистрирана съм виждала потребителки, които за да бъдат забелязани се държат провокативно или заядливо.Не една и две.Затова го написах иначе съм абсолютно съгласна с теб.Големи хора сме, но пък възрастта ни е малко преходна, понякога може и от това да е чувствителността.

# 280
Мацки, да ви разсея малко от спора и да минем по същество! Нали си купих кожена пола от любимия на всички Ризървд, та почва да ми става широка и трябва да я нося, та върви ли с това палто, тя е маслено зелена, палтото розово, на мен нещо не ми е ок. Ох, цветовете излизат отвратителни, как да добиете представа? Confused

Последна редакция: ср, 18 яну 2023, 16:54 от mimi.7299

# 281
  • тук-там
Мими, според мен и цветово, и стилистично е много ОК! Ти продължаваш да слабееш?

# 282
Мими, полата ти стои перфектно! С това палто - тц. Направо си съсипваш целия силует. Имаш ли по-късичко, до ханша? Или по-дълго, да покрива полата?

# 283
Мими, според мен и цветово, и стилистично е много ОК! Ти продължаваш да слабееш?
Не, не повече няма да слабея, първата ццифра на кантара стана 5, стига ми толкова, ще се сбръчкам! Blush
Сисли имам по късо, черно до ханша, по дълго не!

# 284
  • Бургас
Мими, защо не я сложиш с черното от Оникс, от м.г.?

Общи условия

Активация на акаунт