Разчитане на резултати от медицински изследвания - тема 7

• 57 638
  • 769
  •   1
Отговори
# 165
А някой да разбира от рентгенови снимки на синуси? Grinning

Скрит текст:

# 166
Здравейте Simple Smile Може ли да ми помогнете с резултатите на тези изследвания? Пуснати са по повод често боледуване последните около 3 месеца. В момента съм на антибиотик Аугментин 9ти ден и въпреки него онзи ден отново вдигнах температура, която поддържах цял ден.

# 167
Изследвайте си нивата на вит Д.

# 168
А някой да разбира от рентгенови снимки на синуси? Grinning

Скрит текст:

Не особено Smiley , но си мисля, че може да имаш двустранен синузит.
Аз имам една снимка такава преди години и в ляво имам хроничен синузит...та тези две кухини които са от двете страни на носа, виж как са малко по-тъмни. Моята едната беше такава, където ми е проблема. Нямаш ли разчитане на снимката?

# 169
  • София
Здравейте,
правих изследвания днес и всичко е в норма с изключение на тромбокрит, който е завишен.

0.41 при горна граница 0.35

след боледуване и по време на цикъл съм.

Доста съм притеснена.

# 170
Здравейте,
правих изследвания днес и всичко е в норма с изключение на тромбокрит, който е завишен.

Доста съм притеснена.
Здравейте, аз също бях правила едни изследвания по време на цикъл и ми излеле висок тромбокрит и повече тромбоцити от нормалното за мен, но след 2-3 месеца пуснах пак изследвания и всичко си беше наред. Пийте повече вода, поне 2 литра на ден. Все пак се консултирайте с лекар за всеки случай.

# 171
  • София
Скрит текст:
Скрит текст:
Здравейте,

Доста съм притеснена.
[/spoiler]
Здравейте, аз също бях правила едни изследвания по време на цикъл и ми излеле висок тромбокрит и повече тромбоцити от нормалното за мен, но след 2-3 месеца пуснах пак изследвания и всичко си беше наред. Пийте повече вода, поне 2 литра на ден. Все пак се консултирайте с лекар за всеки случай.
[/quote]
Здравейте,
много Ви благодаря! Консултирах се с лекар, каза, че показателите са добри. По време на цикъла не мога да пия кръворазреждащи, но след цикъл ще пия известно време. Притеснявам се до приключването на цикъла да не стане нещо, но d-drimer ми е 0,19 т.е. в граници е. Другите ми показатели са в граници. Леко ме успокоихте. Казаха ми много течности.

# 172
Здравейте, може ли коментар за изследванията на сина ми. По-скоро за щитовидната жлеза. На 25год.е

# 173
Добре са щитовидните. Но вит.Д да взема да качи малко нивото.

# 174

Здравейте, как ви се струват? На 16ти ден от цикъла (така ми казаха да ги направя).

Благодаря.

# 175
Щитовидните са добре.
Прогестерон се изследва на седмия ден след доказана овулация тогава има пик, иначе не е особено информативен, освен ако не е извън и над граница.

# 176
Здравейте, на 16 съм и съм с нередовен цикъл, който идва на около два месеца. Изследванията на щитовидните хормони са ми отпреди половин година, а половите са ми отпреди една седмица(правени са трети ден на цикъл). Бях на лекар и ми казаха, че всичко ми е наред, но това LH ми изглежда ниско. Според вас имам ли някакъв повод за притеснение?

Последна редакция: пт, 17 фев 2023, 18:50 от krista2009

# 177
Криста, витамин д ти е нисък,- си го изследвала и двата пъти. Не те ли насочиха да пиеш добавка? Трябва да приемаш витамин д!

Според мен не е достатъчно да се изследва само тестостерон от мъжките полови. Трябва да видиш и androstendion, 17-oh-progesterone, dhea-s. Инсулин на гладно също.

# 178
Здравейте! 
Наскоро си пуснах някои показатели за успокоение, тъй като си имам някои хронични заболявания и киста на яйчника, която според някои доктори е с ендометриозен характер ( 17-18 мм на десния яйчник) 

CA 125 - 29.3 като реф. Стойност е < 35
CA 19-9 - 33.55 като реф. Стойност е < 37.0
CA 72-4 -  < 0.560 като реф.  Стойност е < 6.0

Виждам, че са в граници, но ме притеснява, че първите две са към горната граница.
Да отбележа, че пия в момента Дуспаталин и Езопраджен..  Не знам дали оказва влияние.

# 179
Здравейте какво означава " нормохромни нормоцити наблюдават се"

Общи условия

Активация на акаунт