Разчитане на резултати от медицински изследвания - тема 7

• 57 638
  • 769
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте. Моля за вашето мнение.
С тромбофилия съм, бременна в 11 г.с.
Слагам клексан 0.4 всеки ден и пия Натаспин по два пъти дневно.

# 121
Здравейте, моля за съдействие относно днешните ми резултати. В момента съм на лечение с Дорета 37.5мг по 1т. дневно/ започнах намаляване на дозата/. Притеснена съм, даже не мога да се съсредоточа към какъв лекар да се насоча? Преди месец бях на гастро и кардиолог, прегледите са перфектни, нямам никакви проблеми според лекарите.  Тогава ГГТ беше 83, вече е спаднал значително, лекарката предположи натоварване от ваксини. Бях с холтер, сърдечно съдовата ми стестема е добре.  ПКК всички показатели са в норма. Благодаря.
БИОХИМИџ/BIOCHEMISTRY

LDL-cholesterol-direct                          3.36       mmol/l     < 4,0   
Глюкоза/Glucose                          5.14       mmol/l     4,2-6,2   
Холестерол/Cholesterol   6.06       mmol/l     до 5,20 /риск >5,40/   
Триглицериди/Triglycerides          1.03       mmol/l     0.68-2.28   
HDL-холестерол/HDL-cholesterol    1.39       mmol/l     над 1,00   
ASAT(GOT)       27.90       U/l     Ж- до 31   
ALAT(GPT)       39.00       U/l     Ж- до 32   
GGT       42.03       U/l             Ж- 9.00- 39.00

# 122

Здравейте, FT4 и TSH са пуснати тъй като е установен на ехограф "двустранно се сканира променен паренхим както при тиреодита на Хашимото. Като гледам при норма до 4.2 на TSH в излезванията е близо 38. Тъй като часа за ендокринолог е чак след 2 седмици, моля за помощ при разчитането на резултатите-при хашимото ли са такива показателите, каква друга е възможната диагназа и някай имал ли чак толкова.завишене показатели?

# 123
  • София
Здравейте, притеснява ме високия инсулин, септември беше 12. Глюкозата обикновено ми е  около 5,5., А сега необичайно ниска за мен 5. Възможно ли е причината да е вечерята , която ми беше около 11 часа преди пробовземането? Нещо друго притеснително виждате ли?

# 124
Happy eyes, обърни си внимание на реактивния протеин. Нещо да си била болна скоро?

Иначе инсулинът е висок доста. Изследването се прави след 12 ч глад. Не е хубаво да вечеряш в 11 вечерта и в 8 сутринта да ходиш за такова изследване.

# 125
Завишена амилаза има при проблем с панкреаса, жлъчката, стомаха. Някакви оплаквания, дискомфорт там да има?

# 126
На мен в тази тема никой нищо не ми отговори. Е, не е задължително.

# 127
  • София
Sherilyn, за сега црп го отдаваме на зъб, който лекувам. Като приключа скоро , ще видим дали е от него.

vici75, нямам дискомфорт, затова тръгнах да е към яденето вечерта, което да е довело до тези резултати.

Мерси момичета, ще ги повторя за всеки случай.

# 128

Не знам какво ти е било питането...но предполагам ти е ясно, че не всеки знае всичко тук, не сме лекари.
Ако питаш за неща от които не разбирам и нямам опит, как точно да ти отговоря?

# 129
Здравейте първото изследване е правено около седмица след като направих спонтанен аборт

А това е правено два месеца след това

Предстои ми да правя обременяване с глюкоза, LH, Fsh, prolactin, estradiol, testosteron  и да повторя tsh i ft4, все пак може ли коментар върху изследванията?

# 130
Инсулинът е висок. Според мен вече трябва да се види след обременяването и да се проследи с ендокринолог. Надявам се да сте обърнали внимание на резултата от хламидията.

# 131
Инсулинът е висок. Според мен вече трябва да се види след обременяването и да се проследи с ендокринолог. Надявам се да сте обърнали внимание на резултата от хламидията.

Да пих антибиотици, след което пуснахме цервикален секрет и за хламидия и микоплазма беше отрицателен, за уреаплазма положителен, отново пих антибиотик и сега чакам да излезе цервикалния секрет пак.

# 132

Не знам какво ти е било питането...но предполагам ти е ясно, че не всеки знае всичко тук, не сме лекари.
Ако питаш за неща от които не разбирам и нямам опит, как точно да ти отговоря?

Но като не получих един отговор, не бих питала пак! А имам за какво.

Всичко е наред, той и личния лекар не разбира особено, като съдя по отговорите му.

# 133
Ами добре щом не искаш не питай, но както казах и преди, зависи за какво си питала. Това е тема за взаимопомощ от личен опит, ако е нещо по-специфично което си изследвала, трябва да се намери човек който е изследвал и той това и да е запознат за да ти отговори.
Когато става въпрос за по-обичайни изследвания - щитовидни, полови хормони, ПКК, кр.захар, инсулин, витамини, урина и т.н.  много хора могат да отговорят от опит. Също така, не всеки по всяко време е на линия. Аз понякога и по 2 дена не съм влизала във форума и като са се натрупали 3 страници мнения ги прехвърлям по набързо и така...
Иначе да, често ЛЛ не са наясно с много неща.

# 134
Добър ден, помощ за прочит на изследванията. Според вас притеснителни ли са?
Мъж 52г.

Жена 47г.

Общи условия

Активация на акаунт