Разчитане на резултати от медицински изследвания - тема 7

• 57 638
  • 769
  •   1
Отговори
# 150
Благодаря още веднъж за помощта!
Тъй като четох и в други теми, трябва да си пусна и желязо и Б6 и хомоцистеин.
Дали направих грешка като си поръчах Б12 сублингвален 5000 mcg ? Моите стойности са 234 pmol . Страхувам се да не би да е прекалено много. Също така си поръчах и витамин Д3 , който е комбиниран с К2, като витамин Д3 е 5000 IU, а моят резултат е 51 nmol. Дали и той не е прекалено силен и висока доза?

Ами не знам какво да ти кажа, при мен излезе същия резултат при последната цитонамазка , аз се бях стреснала от тези "метапластични" клетки. Но лекарката ми обясни, че са нормални промени с възрастта и каза, че всичко е наред и левкоцитите въобще не ги коментира. Решила съм на 6 месеца, които са скоро  да я повторя. Имам лек цистит на моменти, не знам дали е възможно да се отразява той.

# 151
Не мисля че вит Д е висока доза.Ако искаш след 3-4 месеца(пролетта)го изследвай,за да прецениш с колко да продължиш.

# 152
Ами за В12 5000 си е голяма доза, при теб дефицита е умерен. Може да си вземаш през ден-два, не всеки ден. При големи дози на В12 пада желязото, така че виж задължително каква му е стойността

# 153
Здравейте, прилагам снимка на изследванията ми, жена съм на 23 години и имам питане дали хемоглобина, хематокрита и феритина са притеснителни, макар че са в норма. Също и за глюкозата (тези дни ядох доста повече сладко от нормалното, не знам дали има отражение върху резултата). Изследванията са направени 5 дни след края на менструацията. През октомври 2022 си правих пак изследвания, но по време на цикъла и тогава хемоглобина е бил 137, а хематокрита 0.42. Благодаря предварително!

Последна редакция: ср, 15 фев 2023, 12:57 от iveta.vladimirova

# 154
Може ли да ми помогнете за резултатите от тези изследвания. От нещо трябва ли да се притеснявам? С този висок холестерол на какъв лекар да ходя? Каква може да е причината да е толкова висок. Цигари не пуша, алкохол не пия, сладко почти не ям. Месо ям основно пилешко, по-рядко свинско. Имам тромбофилия, ако това има някакво значение. Щитовидните как ви се струват?

# 155
  • София
Здравейте,
Можете ли да ми кажете какво мислите за моите изследвания?

Записах час за ендокринолог, но чак в края на месеца.

# 156
Мини Маус, за щитовидите не разбирам, за да коментирам. За холестерола - водиш ли застоял начин на живот? Ако хапваш повече processed foods, не се движиш много, работиш на стол...ето от къде е холестерола. Бих отишла на едно гастро да види дали има омазнен черен дроб.

# 157
Благодаря, Шерлийн! Какво е processed food?  Май застоял ми беше начина на живот последните 5 месеца. Бременна бях, после кюретаж ми правиха, после се местихме. Ама пък последните две-три седмици не съм се застоявала. Носене на багаж, чистене, подреждане. Grinning

# 158
Благодаря, Шерлийн! Какво е processed food?  Май застоял ми беше начина на живот последните 5 месеца. Бременна бях, после кюретаж ми правиха, после се местихме. Ама пък последните две-три седмици не съм се застоявала. Носене на багаж, чистене, подреждане. Grinning

Полуфабрикати. Хората понякога не се замислят как хапват такива неща, а те са си вредни. Холестерол не се вдига и сваля за 2-3 седмици. Вероятно ако пет месеца си се обездвижила, може от това да се е появил. Виж за тоя омазнен черен дроб и си помисли какво хапваш. Повечето лекари изписват лекарства за холестерола и то много лесно ги изписват. Аз мисля, че нямаш чак такова голямо завишение на стойностите, по-скоро можеш и сама да се пребориш.

# 159
Полуфабрикати почти не се случва да ям. Залагаме на домашната храна вкъщи. Основно пилешко месо и салати ядем. До преди две години никога не съм имала проблеми с холестерола. Тогава за пръв път ми беше завишен, но беше съвсем малко над горната граница, с 0.10 разлика. Миналата година не се наканих да си пусна изследвания. И понеже преди да ме хоспитализират преди два месеца АСАТ и АЛАТ ми бяха много завишени, за тях се бях притеснила. Тогава кардиолога ми каза, че от бременността соковете в жлъчката се сгъстяват, което може да ги повиши. Та за това реших, че така и така ще ме бъдат, поне да си направя възможно повече изследвания. Със сигурност ще ида да ми проверят черния дроб дали няма омазняване.
Благодаря ти още веднъж, Sherilyn!

Пък ако някой се включи и за щитовидните, ще съм много благодарна. Simple Smile

# 160
Здравей, може ли мнение. Жена 45г.

# 161
Мини, аз си бях завишила холестерола миналата година по това време, защото спрях да тренирам и започнах всяка вечер разни сирена и вино. Бях с контузия и поседях доста време с ограничено движение. Спрях виното и сирената, свалих го пак. Надявам се и при теб да е нещо моментно! ❤

Десинка, и при теб има завишен холестерол, обърни внимание на това какво хапваш и дали спортуваш.

# 162
Здравейте!
Според вас има ли повод за притеснение? Да си призная притесни ме това СУЕ и повишени моноцити.
На какво може да се дължат? Преди близо месец бях доста хремава, без температура, не бе грип.
Също ме плашат вит Д, Tsh и Homa.

Ще съм много благодарна да получа съвет, коментар. Благодаря много от Heart

# 163
Хома ви е в норма, няма нищо страшно там. Вит д е много нисък, трябва добавка.

# 164
Може ли мнение за  тези  изследвания при профилактика 'мъж 50г
Всичко е в норма' освен EOS % доста завишено
Джипито явно не го е видяло' каза ми че всичко е в норма
Четох' че е завишено при алергии и болести на кръвта

Общи условия

Активация на акаунт