В СеПтЕмВрИйските очички, греят коледни звездички

• 15 744
  • 272
  •   2
Отговори
# 75
Здрявейте,
сегя се връщаме от консултация,за 3 седмици сме наддали 750 гр и с;е порясняли с 2.5см
Тъй като Филип не е акал вече 3 дни и се бях притеснила дали да действам с термометъра, попитах доктора. Той каза че при кърмачетата може да стигне и до 10 дена без да акат, да не насилваме детето с термометъра докато то самото не започне да се надува да ака , а пък не успява....
Честита месечинка на бебковците  и на техните мамчета

# 76
Ние днес пак проблеми, то без проблеми не можем да живеем ние. Като сменях на Даная памперса в 10ч. и хоп в акото виждам една малка чартичка от химикал все едно кръв. Хайде пак тичай по лекари, притеснения колкото си щеш. И, от 2 дена ака след всяко ядене и лекарката каза, че било диария и че трябва да се спре това акане на всяко ядене. Които бебета били на АМ, трябвало някъде до 3 пъти най-много да акат на ден, а ние след всяко ядене ooooh! Направо се отчаях тотално вече, всичко което може да се случи на едно бебе е на нас... Cry Смени и млякото и сега ни изписа Лечебна хумана с вкус на банан пише на нея. Едни прахчета:"Ентерол 250" и "Hidrasec". 2 пъти сутрин и вечер да ги даваме. Еми хайде стига съм ви занимавала с проблемите ни. Успях да взема урина. Сега ще ви пожелая Лека нощ, защото ставам да къпя Дани, да вечеряме и да лягам, че днес ми е много неспокойно заради Даная. Дано всичко се оправи. Целувки на всички бебоци... Hug

# 77
Здравейте! Grinning
Честита месечинка на сладурите Арен, Дария, Кристофър, Константин и Борис! Щастливо детство, мили дечица.  bouquet
Към пловдивската група - и аз съм с вас на 23-ти Peace. viki81, запази места. Доколкото успях да преброя сме 7 (включвам и августинката Лорекса). Walentin, ще ми е приятно да се запозная и с нея. Тя ми беше много симпатична, когато скришом (не съвсем) надничах в тяхната темичка Embarassed. Остава да уточним часа.  За сега има едно предложение за 12.30-13.00ч., ако всички са съгласни - това ще е часа. Очакваме включване от viki81, за да разберем дали е запазила маса.
Кузманка, много съжалявам за проблемите. Успокой се, всичко ще се оправи. Изписали са ви лекарства, действайте по схемата и скоро всичко ще е ок. Hug
Сега имам една молба към мамите-софиянки. Много си харесах една въртяща се дрънкалка от тези за кошара - с героите от "Мечо пух" и има лампа. Сещате се, нали, рекламират я в бебешките списания. За съжаление я продават в "Премама", а в Пловдив няма такъв магазин. Та молбата ми е, ако някоя мама ходи до този магазин, да провери колко струва. Искам да изпратя паричките със запис и да ми я купи,а после изпрати. Ще се радвам, ако някой ми помогне.
stes, за малко щях да забравя. Много искам рецептата на твоята пълнена пуйка. Изпрати ми я на лични. Благодаря ти! Hug
dennis, понеже няма да можеш да дойдеш на 23-ти, ще ти се обадя. Непременно искам да те видя. Ще измислим нещо, а и walentin има такова желание Peace. За това ще се оговаряме допълнително.

# 78
Пуполино, срещата е за мамите и бебчовците в Пловдив, ако се тук заповядай, разбира се, че приемаме новобранци Hug

Абе и аз се почудих, че на нашата Сточна гара няма такава сладкарница, ама викам си, знам ли, може нещо ново да са открили...  newsm78 А то просто някой чете по диагонала.  Embarassed
Но, колко му е, можем да се яхнем на мотопеда и с Бранко да ви дойдем на гости в Пловдив!  Joy Joy Joy
 Hug

# 79
  • София
Здравейте майчета!

Да се разпиша и аз,че от приготовления и пазаруване за празниците успявам само да Ви прочета вечер. ooooh!
Райка все повече гука ,смее се и общува с нас а и сама със себе си.

На 27.12 сме на консултация ,но само за мерене ,защото педито ми каза, че Пентаксима се слага през месец ,т.е. вторият ще го слагаме Януари след като първият беше ноември. От вас останах с впечатление ,че всеки месец поставяте Пентаксима и така до 3-тия.
За сега не съм имала лоши впечатления от педиатърката ни  и се надявам аз да не съм разбрала правилно,затова Ви моля за линк на темата за имунизациите по приеми,че се разтърсих на зад но много време ми отне.Благодаря предварително!  bouquet

Walentin
– и аз съм на мнение ,че не трябва да губите време и Януари да извадите сливиците. От личен опит – ще забравите за ангини и болести . Пожелавам Ви го от сърце!
Bebe Dundi- страхотен и много практичен подарък за малката Стефи. Успешно може да те замени докато вършиш някои дом.задължения.!
Stes- ние отлагахме 2 седмици първия Пентаксим заради настинка първо на каката после на тати,така че ще се наложи да я отмените и вие докато баткото оздравее.Ще чакаме снимки от тържеството на бати Simple Smile
Добре дошла и на мама Пуполин!

Поздрави от нас! Hug

# 80
дилИпилИ и ние сме така със заспиването, дано после се отучат някакси че както почват да тежат ще останем без ръчички с това ядене+приспиване по 1 час. Крис понякога ми заспива и на рамото като се оригне, но пак трябва да го държа докато заспи дълбоко за да не светне фаровете
Ще запазя маса за 23.12 – 13.00часа, само да видим горе долу колко сме – marys,walentin,Lorexa,avana,Веселка,mari_anka и аз. Който съм проуснала да свирка, пък и да не все ще се намерят места.
Avana честита придобивка, да си я караш със здраве и безаварийно.
Кузманка чакаме те скоро с добри новини
Dennis дано следващия път като идваш към Пловдив да се запознаем с теб и Арен. Ако някоя мама има път насам също да свирка.
Лека нощ

# 81
добър вечер дами!
Днес имахособено натоварен служебно ден, но пък доста удовлетворителен - за всички без Спаси, който обяви гладна стачка и от 8.00 до почти 16.00 е стоял гладен и разстроен, отказващ шишето /а бях оставила над 300мл мляко...  Confused/ Явно докато си го захраня слънчицето няма да се оправиме с този проблем, но да е жив и здрав. /То ако зависеше от мен хич нямаше да искам да се разделяме за повече от 3 часа така или иначе, но - не зависи Rolling Eyes/
Както и да е. Имам страшно моного онгажименти по приключванено на списъка с подаръци. Не виждам просто как ще се справя, а утре пак имам поети ангажименти...В този ред на мисли

stes, за малко щях да забравя. Много искам рецептата на твоята пълнена пуйка. Изпрати ми я на лични. Благодаря ти! Hug
Аааааа такива тайни да си ги нямаме  Naughty. Стес пусни я направо тук рецептата, че и мен ме заинтиргува изключително много.
Имах много неща за коментиране от постингите ви, но просто очите ми се затварят, затова  - утре!
ЧЕСТИТИ МАСЕЧИНКИ НА ВСИЧКИ ПРАЗНУВАЩИ ДНЕС.

# 82
Добър вечер, момичета!

Нямам много време, за това набързо пускам рецептата за пълнена пуйка.
Искам да ви кажа, че плънката на тази пуйка е наистина нещо уникално. Та така - рецептата е за пуйка около 5-6 килограма така че ако взимате по-малка просто намалявате останалите  продукти.
2-3 ч.ч. ориз
2 вр. пресен лук
2-3 скилидки чесън
1ч.ч. бейк ролс (или някакви други по-твърди сухари)
10-15 бр.нарязани стерилизирани гъби
20 бр. кестени - сварени или печени и нарязани
0,5 ч.ч. стафиди
1 настъргана ябълка ( по-малка)
черен пипер, джоджен, вегета и др. сухи подправки на вкус

Всичко това нарязано се задушава с олио или зехтин и съвсем малко вода - колкото да набъбне оризат. Пълни се пуйката (аз и пълня и гушата) и се зашива.
Пече се 4-5 часа на слаб огън в тавичка с малко вода и покрита с фолио. Обръща се веднъж и когато се изпече месото фолиото се маха, за да се зачерви хубаво пуйката.  Гарнитура - печени сладки картофи  (вече ги има на доста места, но преди години ги замествах с печена тиква - вкусът е подобен). Може и да се пече върху кисело зеле.

# 83
  • София - Бургас
Добър вечери от мен в този късен час!

За голямо съжаление трябва да ви напиша, че скоро няма да мога да се влкюча във форума и да си контактувам с вас.Утре, т.е вече днес заминаваме в провицията да прекараме празниците с роднините ни.днес цял ден трескава се подготвяме около набавянето на всичко необходимо за Карина - пазаруване на памперси, кърпички, клечици за уши, млекце и т.н.В един от магазините толкова много харесах стол за хранене, че неможах да се стърпя и го купих - розаво и светло сиво на кенгуро , пълен с много екстри.Стола е страхотен.И така Карина отнова "намаза" и получи поредният си Коледен подарък!
Утре ще пътуваме по обяд и честно да си призная няма да мога дори да отворя форума, тъй като дори багажа все още не е опакован.То да беше само това.......
Е, стига за сега . Много ще ми липсвате.........
Весело да си изкарате Коледните и Новогодишни празници!Пожелавам ви много ЛЮБОВ, здраве, радост, усмивки и страхотни подаръци........
Целувки от Карина за всички бебенца!

# 84
Poравейте момичета,

отдавна не съм ви чела, но нещо все не успявам да си организирам деня.

Сега, понеже гледах снимките от срещичката ви, просто не успях да се стърпя да ви пиша. страхотни сте. а особено много ме трогнаха снимките с многото кошчета с бебчовците.  така им се зарадвах и така се умилих, че си поплаках после. като малко мравуняче. и всичките сте засмяни и сияещи. надявам се при следваща подобна среща и аз да мога да се присъединя, въпреки че се притеснявам т.к. не съм много активна, а и вие повечето май се познавате. Като чета обаче разказите съм сигурна, че е много весело.

Бях решила вместо коледни картички тази година да направя нещо различно. снимах Марти в едно дядомразовско костюмче и ще го залепя на червен картон и това ще разпратя на роднините. видя ми се весело.

ако някой ме светне как да си кача в подписа снимка, ще съм ви много благодарна.

поздрави

# 85
viki81 за срщата утре бройте и нас със Здравко. Ние рядко пишем но за срещи не отказваме

# 86
Добро утро на всички бебчовци и мами!!! Hug

Party TimeЧестити 3 месеца на Александър на мама Яни. Да ти е жив и здрав и много послушен. newsm67

Дани прекара добре ноща, спинка до 6:30ч хапна и сега вече я чакам да става.Тази Хумана с вкус на банан много и харесва, испива я до дъно, а преди това не се случваше с Фризолака, все си оставяше по малко. Дано се оправи малкото ми момиченце. Явно такава си е каза мъжът ми, все имаме проблеми със стомахчето. По точно с храносмилателния тракт. Преди повръщането, сега пък много често акане...Трябва да съм силна и ще се справим и с този проблем.
Смятам, като приключим с хуманата, защото тя е временно, докато Дано се оправи, да минем на Аптамил, естественно ще се консултирам и с лекарката. Вие какво бихте ме посъветвали? Защото този Фризолак е много рядък, като водичка е. Явно Дани не харесва такиева млека, защото ето диария. Стомахчето не може да го задържи и по бързо го отделя. Аз така си обяснявам нешата. Като питахме лекарката каза ..."организъм, нищо друго"...А, ако знаете колко пациенти има тази лекарка, много народ. Тя затова ми вика вчера..."Вие сигурно ще се откажете като гледате колко хора има". Наистина е много добра лекарка явно. Вчера също много добре я прегледа Даная, обърна ни внимание , а старата на бързо и това е, нито за гимнастиката да обясни нито нищо #2gunfire. Сега като отида да и кажа, че ще я сменяме ще се нацупи. Знаете ли, отиваме на консултация сега на 19 този месец и мери и гръдната обиколка и каза 38, после се обърна погледна компютъра видя че миналия месец е била 38 и вика ами 39 е то малко ми се изплъзна метъра... При което аз останах изумена ooooh! Може ли ми кажете такова нещо и това педиатър ли е newsm78 Тя затова все нямаше хора при нея, когато и да отида все няма никой и направо влизаме. Но хайде стига съм ви занимавала... Hug
irinii как вси са тези гладни стачки от твоето мъжле. Спаси, защо така прави, защото те няма с него ли?
stes рецептата е чудесна, майка ми току що я преписа, защото и ние бяхме решили, да си правим пуйка за Коледа. Благодарности за публикуването и  Hug Сега ще я изпробваме.  chef
ivelina ти къде се загуби?
Освен да вземем и ние тука трите с cazo да си организираме една срещичка в Стара Загора и с мама Хера от октомврийките, само че дето и тя роди септември, а кво ще кажете? Party

Последна редакция: пт, 22 дек 2006, 09:48 от Кузманка

# 87
  • гр.Русе
Здравейте,мамчета и бебчета!!!  Hug
Тези дни компютърът ми се скапа и съм изпуснала еуфорията около коледната среща на бебоците и майчетата. Разгледах всички снимки и какво да кажа-невероятно красиви бебета и много очарователни майки,а колажът на Бон Есперанс е върхът-чак ми се прииска и моето бебче да е една от коледните звездички там.
Ирини,макар и със закъснение-поздравления за страхотното оформление на темичката ни!   bouquet
Ние вчера бяхме на консултация и сме порастнали с 5 см и 800гр,бебо получи поздравления за това,че не плака на ваксината,а само погледна учудено сестрата,а педито ме зарадва много като ми каза-да не си посмяла да захраниш преди 5 месец,въпреки,че сме на АМ.
Мен здраво ме тресе коледното настроение,готова съм с всички подаръци и чакам с нетърпение усмивките на любимите си хора,когато ги отворят.
Мамчета,виждала съм,че правите снимки на бебчетата и ги слагате в нещо като рамки,подобно на колажа,кажете т къде и каква програма да си изтегля,ако не се лъжа Муцката беше правила такива снимки на Ема.
Тъй като не знам дали компютърът ми пак няма да откаже,пожелавам ви ВЕСЕЛА КОЛЕДА,много здраве,обич и топлина на вас и семействата ви!
Целувки!  Heart Eyes

# 88
Привет и от нас!  Hug
Днес, гледам, времето ще да е хубаво!  Simple Smile Бранко се побърка тия дни с тая мъгла и гадния мокър сняг. Не съм го извеждала няколко дни  Embarassed, но днес смятам с него да понапазаруваме някои от последните коледни подаръци. Може и той да откара някой подарък - днес има "месечинка" Laughing - цели три месеца, това си е повод за подарък!  Sunglasses
Онзи ден баба му му подари столче за хранене, но от тези полулегналите. От него висят някакви плюшени мечета и като го сложихме вътре да легне, настъпи един неописуем ужас.  #Crazy То бяха писъци, беше чудо. ooooh! Много се стресна горкия, а на мен ми стана странно защо се изплаши. Онзи ден ние с баща му му купихме "активна гимнастика" - тя е сто пъти по-стряскаща от столчето - много шарена, висят от нея някакви играчки (плюшени и пластмасови), дрънчи, пее, писука. То аз се стреснах отначало  Crazy, но той пък я прие много добре. Голям купон пада. Е, и със столчето свикна, сега дреме в него и се настройва за плюскане!  Mr. Green
Я да ви питам нещо. Аз живея в надежданския Триъгълник (боже, това звучи като Бермудския триъгълник  Twisted Evil). Около нас няма едно дете за лек.  Sad ДА питам, дали случайно из тази темичка не се подвизават септемврийчета от Надежда или Толстой - да си пием с майчетата кафетата и да си разменяме клюките, пък дечурлигата да се забавляват?  newsm78

Весели празници на всички ви!  Hug

# 89
  • Sofia
Вчера писах, писах, а то всичко се изтрило Sad

Нямам много време тези дни да пиша и чета. Гледам добре сте си изкарали на партито, завиждам ви... Но то на човек като му тръгне накриво Sad Освен Виктор и аз съм болна. Кашлям и ми е доста зле. А и синузита пак ме почна. Но съм мобилизирала всички сили, понеже няма как да се справя иначе. А и Марти пак започна с разстройството. От вчера е на ентерол. Не яде почти нищо. Става и плаче през нощта. Лудвам, но дано да е период Praynig

Честита месечинка на Александър - здрав и щастлив да расте, за радост на мама и тати  bouquet

Незнам кога пак ще се включа, на всички ви желая прекрасен ден Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт