В СеПтЕмВрИйските очички, греят коледни звездички

• 15 746
  • 272
  •   1
Отговори
# 60
  • Munich
Честито на нашите мини рожденици днес!!! Арен, Константин, Борис, Ема, Дария, Кристофър, да сте живи и здрави и да радвате много мама и татко!
Cazo, кофти е, когато не те подкрепя педиатърът. Защо не пробваш да го смениш? Днес в кърмаческия форум имаше тема с координати на педиатри, които подкрепят късното захранване, пусни запитване за твоя град, може и да има такъв?
ceceyy , и на мен ми се случва напоследък при кърменето. Може да е силен приток на кърма, чела съм, че тогава така се дърпат и после засмукват отново, при моето бебенце това е в последно време почти всеки път първите 5-10 минути, после си суче още 10ина минути нормално. За заспиването: имахме същия проблем, преди два дни четох в една книга и в статията на първа страница нещо за заспиването, което много ми помогна: сънят на бебето започва с неспокойната REM-фаза, в която са уязвими и всяко помръдване може да ги събуди. При възрастните е обратното. Затова след вечерното кърмене (към 22-23ч. е при нас) следва оригване и после пак го гушвам в поза кърмене, той пак засуква и след 5 минути се е унесъл, дръпвам гърдата и стоя така, докато заспи дълбоко, минават 20ина минути, признаците на двата вида сън ги има в статията на първа страница. И едва тогава го слагам в креватчето или ако ме мързи, до мен. Иначе се буди страшно лесно, ако опитам да го сложа в легълцето, докато е още в първия си сън. Снощи обаче процедурата продължи час и половина, стряскаше се още докато сучеше и пак отначало. Но предишните вечери проработи безотказно и се родих! И аз обикалях като кон на ръце със 7килограмовото бебе на една и съща музика, реших, че му действа приспивно, продължаваше по 2-3 часа, с паузи рев, беше ужас. Пробвай моя вариант, ако бебчето ти е лакомо като моето ще засуче пак и след кърменето и може и да стане!
С риск постингът ми да стане неприлично дълъг, искам да ви се оплача, защото съм толкова бясна, че още треперя, а няма с кого да споделя и ще експлодирам. Нали ви казах, че се оплаках на собственика на сградата за мишката: днес дойде писмо, че уж съседи се оплакали, че държа количката си пред вратата на апартамента и съм оставяла и боклука там, което, точно така пишеше, "особено след като съдържа употребени пелени е неприемливо!". Това въобще не е вярно, оставям торбичката с памперсите две минути преди да излезем на разходка, вързана на възел, тоест миризма не може да се усети по никакъв начин, а и да се усеща, едва ли е по-неприятна от развалени яйца и други гадости, които може да съдържа обикновеният боклук. Та никога не е стояла по-дълго от две-три минути там. Просто докато си сложа якето и ботушите и поемем с бебо на разходка. А количката къде да я държа другаде? По закон било в мазето... При мишока. Не знам какво да правя, наистина такъв е правилникът, но съм бясна на немската простотия и на бабите или не знам кого друг, който не е имал друга работа да се оплаче от количката, която наистина стои така пред жилището ни, че не пречи по никакъв начин! Повярвайте, след толкова години живот сред тези педанти, аз също съм станала доста педантична и внимателна по отношение на тези неща, но наистина не виждам как количката ми пречи или торбичката с памперси за две минути на изтривалката пред вратата ми! Ужасно съм бясна, най-вече от безсилието си да направя каквото и да било

# 61
благодаря за съвета дилИпилИ още довечара ще пробвам , само да попитам след като заспи ти изправяш ли  да се оригне , че мен ме е страх да я сложа в кревата да не се задави.А за педиатрите ще кажа че не всички са толкова добри специалисти и ох,как трудно възприемат нововъведения,например с късно захранване  и точно по тази /и други причини/,  аз този месец смених нашата .Йоана и до днес не пие вода и сокове ,камо ли пюрета и не защото аз не и давам , а тя не иска и няма да си насилвам детето с нищо което не иска , каквото и да казват педиатрите.направо се ядосвам като че ли всички бебета  под общ знаменател , ще ядът толкова , ще се хранят в толкова  ,ще ги захранвате така и.................

Последна редакция: чт, 21 дек 2006, 15:08 от ceceyy

# 62
Честит четвърти месец на Арен и Ема и трети месец на Дария,Константин,Борис
cazo не се притеснявай, бъди уверена и неподатлива на такива нападки, доверявайки се на знанията и майчината си интуиция с любов се грижиш за малкото си слънце по най-добрия начин. Хем е наддала малко хем педито те съветва да и даваш вода вместо храна, така повече ли щи наддаде. Ние сме с теб  Hug
Валентин дано малката се оправи за да е здрава за операцията и с това да свършат терзанията ви  Praynig , измъчи се малката принцеса Sad
Кузманка, дано новото педи е по-кадърно и да го посещавате само за консултация  Hug
за срещата - на 26-ти планирам да съм извън Пловдив, но ако има друга среща много ще се радвам да се запознаем и да си побъбрим. Иначе неделя на Сточна гара е добра идея защото вътре е широко и ако решим мога да запазя маса.
При нас нищо ново - смеем се, гукаме, плачкаме по макло, пълним памперси и т.н.

# 63
Честити 4 месеца на Арен на мама Денис,  Ема на Муцката.
Честити 3 месеца на Дарийка на мама cazo.
И ние вчера бяхме на консултация и сме качили 700 гр и 4 см. Вече сме 6750гр и 62см!
Нашия татко беше болен и май ни зарази ( мене със сигурност , а Мони се опитва да кашля и има малко сополки). Доктора каза че според него не е болен ама за мое успокоение отложихме ваксината. Каза ми че Мони имал малко рахит и това го разбра когато сестрата почна да го мери със сантиметъра и той се стресна! Затова и ние увеличихме вигантола на 2-3 капки! Каза ми че ако искам може да му давам по малко плодово пюре след ядене по 1 лъжичка! Ама каза аз да си преценя кога да почна което много ме зарадва!!!
ceceyy и при нас е така с дърпането! Мони го прави като е ял 10 ина минути и аз си мисля че вече не е гладен и си играе и затова го прави! Поне аз така мисля!
Леле да ви кажа! Тука при нас са отворили нов детски магазин Пинокио и одеве бяхме там! Страхотни неща има и дрешки и играчки! Аз толкова неша харесах ама и цените са им страхотни! По 40-50лв жилетки по 70лв джинси ама наистина върха! Искам да му накупя много неща ама трябва да спечеля от някъде 1000-2000лв. ????????

# 64
Здравейте и от нас, мили септемврийски мами и бебоци!
За първи път пиша в темата и предполагам, че би трябвало първо да се представя. Аз съм Весела, а синът ми е Бранимир - роден е на 22.09.
Занапред с голямо удоволствие ще ви чета и ще се включвам, ако нямате нищо против!  Hug

Честити "месечинки" на празнуващите днес!   bouquet

# 65
Здравейте мамчета!!!

Стес,Рая   Hug Hug сърдечно благодарим за интересния подарък!!! Ваньо не спира да му се радва и пуска музиките сам което е по-важно, оглежда се в огледалото смее се и прави муцки. Ако го нямате вземете и на Рая. Аз на Иван ако до сега бях открила да съм му взела. така че много ни зарадвахте и изненадахте Grinning Heart Eyes
ИИиван днес заспа сам Flutter-рядко се случва, но за вечерното заспиване съм изкарала веч курсове и дипломи мога да разписвам Laughing

ето: събувам го бос и завит-слагам го в столчето на количката върху пелена и на здрач и без телевизия го разхождам, защото сме 7 кг вече  Mr. Green После като заспи с пелената като люлка хамак го пренасям на спалнята в позиция удобна после за кърмене  /вече и на дърво качени мога да го накърмя  Joy Joy Joy/
Вечесе кикоти с глас и може пърррррррпоррри с устни Party
ЦЦЦунки че ме вика

# 66
Привет и от нас с Ники!
Честито на празнуващите малки бонбони Арен, Ема, Дария, Константин, Борис и Кристофър!
Добре дошла, Пуполино! Hug
Валентин, дано тази ангина да е за последно за малката Нели! С вас сме, стискам палци! Praynig
Алфира, това с качването на дървото и кърменето много ми хареса! То от снимките на Коледната срещичка се вижда, че е така! Какво ли не прави мама за малкото човече!
bebe_dundi, страхотен подарък!
За срещата- ок на 23.12.2006  в сладкарница Неделя на Сточна гара. Кои сме засега – Вики81, Авана (беше казала, че в събота е удобно), Валентин, Веселка и аз. Марианка, ами ти?
Аз прелагам и една среща с Денис на 26.12.2006, който може?

Последна редакция: чт, 21 дек 2006, 17:17 от marys

# 67
  • Munich
Добре дошла Пуполино и на малкия Бранимир!!!
ceceyy оригвам го след храненето винаги и после пак го слагам, но той тогава почти не суче, съвсем малко, пет минути я има, я не, а и не поема толкова мляко, че да има и много въздух. Вдигна ли го и след приспиващото кърмене (така му казвам аз) да се оригне, каузата е загубена, светва фаровете и се почва игра. Затова кърмя половин час, вдигам го да се оригне, после пак го слагам да легне и суче за приспиване. Как ще го отказвам после, не знам, с биберон номерът не върви, но ще му мисля, сега ми е нужен сън и здрави нерви, а и на него. Успех и пиши как върви, ако пробваш моя метод!

# 68
  • В света на мечтите
Здравейте!
Днес купих на Дари коледния подарък - активна гимнастика. Само дето тя никакво внимание не й обръща. С такова безразличие стой в нея и си търси дрънкалката за 2 лв а не се заблява с подаръци за 90 ... ама детенце е и тя. Дано след време да й хареса и да се занимава сама в нея.
Не, че сега й се обръща кой знае какво внимание - страшно е самостоятелна. Ако си изпусне дрънкалката на далече почва да размята юмручета и да ги гледа доволно и плаче само ако много й забава яденето. Пу пу да не си го урочасам детенцето.
На 23.12. в сладкарница неделя аз съм за среща - със сигурност идваме двете кокони. Дано повече мами да могат да дойдат, че от кога си мисля че е добре да се познаваме. Аз вече и на 26,12 мога, ако решите тогава....
Да ви се похваля нещичко. Купих си кола  newsm44 и утре отивам да я взимам от Асеновград /там е автосалона/ толкова се вълнувам. От 4 години не съм карала и сега ми е едно такова като на новобранец. Ама ще свикна. Не е кой знае каква кола - фият пунто е ама като за жена става  Peace Аз заради колата си мислех, че на 26,12 няма да мога, че се очертаваше тогава да пристигне, но се развиха по-бързо нещата. Стискайте палци утре да се преберем живи и здрави с колата и съм в събота с нея на срещата - пък и ще почерпа  Mr. Green
А който няма да е в сладкарницата го черпа виртуално  cook Popcorn beer3 и нещо за бебоците  Misc Baby Bottle

# 69
Здравейте мили приятелчета!
Благодаря за поздравленията,ето и почерпчица  Misc Baby Bottle  cook beer Специалните ни поздравления за Ема,която ни е наборче и която се справя неимоверно добре с порастването ,слушкането и папкането!
Честито на Дария, Константин, Борис и Кристофър!   party002 Gift
Днес беше последният ми ден от курса и съм особенно щастлива,защото ще имам повече време за Арен по време на празниците и след това!А и ще се освободи време за нови по-интерестни приключения!Утре сме на консултация и ще споделим резултатите,а на 27 ми ни е последният пентаксим.Показвам на Арен снимките от партито и пада такъв хилеж от негова страна,нещо се обяснява на всяка снимка,сякаш е доволен и познава всеки един,скръстил ръце и нарежда  newsm53 На нашият клоун много му се радва и сега много забавно като му пусна мелодията и се почва едно търсене,гледа клоуна,гледа въртележката над леглото и подвиква,вече знае,че са с една мелодия и неможеш да го излъжеш  smile3521
Добре дошли на новите попълнения в отбора ни! newsm10
За срещата в Пловдив наистина се вижте събота или неделя ,а с тези които са на линия после ще се чуем и ще се разберем куде и кога!Ок?
Днес минах през Хеликон и пак загубих 1ч.в разглеждане на книги и за пореден път не се стърпях да купя нещо! Rolling Eyes

Много напред са някой бебоци с материала ядене,седене!Кво правите бе милички бебоци,не бързайте така да пораствате,че и без това става така неусетно  Hug
Хубава вечер и целувки!

# 70
Момичета благодаря ви за подкрепата и съветите,ще потърся такава кварцова лампа,въобще не се сетих за нея newsm78  bouquet!
За срещата-ок Peace,значи остава на 23.12 в сладкарница Неделя на сточна гара,само уточнете в колко часа ще е срещата,а с Денис ще се видим,когато си дойде,много искам да се видя и с нея и да се запозная с малкия Арен Hug!
Надявам се,че нямате нищо против да поканя и Лорекса от августинките Peace!
Авана честито за автомобила  car003,знам как се чувстваш,нали и аз скоро придобих  автомобил,за който мечтах и чаках   8 години  и най-после се осъществи желанието ми,сега колата ми е третото дете,кръстила съм я Поля от VW polo,защото разходите по нея са все едно гледам още едно дете Grinning!

Последна редакция: чт, 21 дек 2006, 18:47 от walentin

# 71
Благодаря за топлото посрещане! Hug Hug Hug

Днес купих на Дари коледния подарък - активна гимнастика.

Онзи ден и аз купих същото на Бранко. На него му е много заавно, защото дрънчи, пее и висят разни неща от нея...  Joy

За срещата- ок на 23.12.2006  в сладкарница Неделя на Сточна гара.

На тази среща новобранци приемате ли? Rolling Eyes Ако - да, пишете и нас. 

# 72
Ох, Муцка направо ми писна от това четене, а и съм качила 2 кг.  Sad
И нямаше как да пиша, защото свекърва ми идваше всеки ден да гледа Никол и аз да чета и не става аз да й се оплаквам, че няма да ми стигне времето да се подготвя и в същото време да се ровя из нета.
avana, честито за колата!
Пуполино, добре дошла!

# 73
  • Русе
dennis,да кажеш как е минала колнсултацията.ние бяхме преди 3 дена някъде и дето се вика на 4 месеца сме 6,700кг и 65см.така че чакам да ме шашнете с размери #Crazy Joy като и вие сте на 4 месеца,като нас.
нашият последен Пентаксим ще е на 22.януари

# 74
Пуполино, срещата е за мамите и бебчовците в Пловдив, ако се тук заповядай, разбира се, че приемаме новобранци Hug
Валентин, колкото повече мами и бебчовци, толкова по-весело Wink.Лорекса е добре дошла Hug
Ами за мен ще е удобно между 12.30-13.00 Peace
Вики81, запазвай маса! Там сме!

Общи условия

Активация на акаунт