Фраксипарин, клексан, аспирин - Тема #20

• 55 272
  • 767
  •   1
Отговори
# 315
Днес при биене на фраксипарин в корема много трудно влиза лекарството и се получи като мехурче .На някой случвало ли му се е?

Аз бия в ръцете, защото съм след лапароскопска и ми казаха да не се слага в корема. Единият път се появи и се оказа, че иглата просто трябва да се вкара до края.. Мехурчето спадна бързо след това, но ме болеше..

# 316
Здравейте, момичета
Аз съм на терапия с оксапар 0.4
Следи ме проф. Паскалева
Каза ми, че е необходимо да се видим в 24-та или 28-ма г. с , но не си записах коя от двете беше.
Дали вие имате подобен съвет от нея?

Благодаря ви много.

# 317
Колко време след секцио си поставяхте Фраксипарин?

# 318

Аз съм много далеч от това още, но след консултация с хематолог вчера, ми казаха 14 дни след секцио.

# 319
Здравейте. В 14 г.с.съм.Реших сама да си пусна тези изследвания и излезе завишен Д-димер. Следящият ми АГ каза да приемам Аспирин Протект по 1 табл.дневно до 37 г.с. Гледам разни таблици и в този период тази стойност е нормална. Страхувам се да го започна, ако нямам нужда от него. Някой бил ли е в такава ситуация и какво са ви посъветвали вашите доктори?

# 320
На мен лично ми бяха предписали за 10 дни.

# 321
Здравейте, търся фракси от 0.4 ( клексан - не ) , моля някоя от вас ако има да ми пише на лично .

# 322
Аз съм месец след секцио и все още продължавам, тъй като Д-димер ми е завишен.
Аптт и Фибриноген в норма.

# 323
Здравейте! Утре, 24ти юли, е очаквания ден за м. Тестове за ову не съм правила този месец. Опит в предполагаеми фертилни дни имаме единствено на 15ти ден от мц ☺️.  Вчера направих тест с първа урина, на който веднага се появи втора бледа Розова черта и сложих първа инжекция нмх (клексан 0,4). Днес обаче чертата на теста е по-бледа, дори не се вижда на снимка. Кръвен тест не мога да направя днес, неделя е. Въпросът ми е, да поставям ли нмх днес или няма смисъл. Някой бил ли е в подобна ситуация? Прилагам снимка с тестовете от последните три дни, бледа черта се вижда наживо и на трите.

# 324
  • Замък сред облаците
Не е проблем да се постави НМХ, не е проблем и да се пропусне толкова рано.
По бледостта на чертите не може да се съди за развитието все още. Бийте си днес, утре пуснете кръвен е моят съвет.

# 325
Благодаря, аз мисля по същия начин. Хубав ден 🍀
Не е проблем да се постави НМХ, не е проблем и да се пропусне толкова рано.
По бледостта на чертите не може да се съди за развитието все още. Бийте си днес, утре пуснете кръвен е моят съвет.

# 326
За мен тези тестове са си положителни отвсякъде - просто е рано

# 327
Момичета, колко време преди планово секцио ви казаха да спрете фраксипарина?
Днес анестизиологът в болницата, където ще раждам след 2 седмици ми каза да го спирам,но мен ме е страх. Страх ме е и от хематоми в гръбнака ако не го спра.. с какъв лекар бих могла да се посъветвам допълнително? Хематолог?

# 328
Днес анестизиологът в болницата, където ще раждам след 2 седмици ми каза да го спирам,но мен ме е страх. Страх ме е и от хематоми в гръбнака ако не го спра.. с какъв лекар бих могла да се посъветвам допълнително? Хематолог?

Д-Р Тончев, хематолог каза да се спре фраксито 24 4аса преди да раждам.

# 329
На мен ми казаха 5 дни преди планово секцио, но така се случи, че влязох за спешно секцио и дните бяха 3.

Общи условия

Активация на акаунт