Фраксипарин, клексан, аспирин - Тема #20

• 55 213
  • 767
  •   1
Отговори
# 465
  • София
АА, а когато мнението на АГ и хематолог не съвпада?
Мен тия дни направо ме направиха луда с този Аспирин.
 Феталната казва едно и хвърля топката на АГ,хематолога коренно различно и сега ще ходя на друг лекар, трето мнение да чуя,надявайки се да съвпадне с това на хематолога.

PB88, колко ти е риска реално?

# 466
  • Замък сред облаците
Аз конкретно съм слушала хематолозите, въпреки че уважавам много моята АГ като ми назначи аспирин (вместо НМХ) това ми докара отлепване на сакчето. Моите мутации не са за аспирин, а рискът ми за прееклампсия беше нисък.

Щом имаш мнение на двама АГ, взимаш мнение и от двама хематолози. За предпочитане такива които обясняват нашироко. Аз те съветвам да идеш до Лисичков.

# 467
Здравейте,

Нова съм в платформата и имам нужда от съдействие.

Предистория: бременна съм в 13-та ГС; първа бременност; инвитро; имам тромбофилии и си бия по една инжекция Фраксипарин, всеки ден от трансфера насам.

Първо: преди около 1 час докторът ми се обади и ми каза, че имам завишен риск от прееклампсия и ми каза да заменя ежедневната инжекция Фраксипарин с по едина таблетка Аспирин 150 мг до 28-ма ГС. Голяма грешка беше, че влязох в интернет да чета какво е прееклампсия и разбира се психирах. Има ли някой с подобна диагноза и как се е справил, какво е последвало?

Второ: заради тромбофилиите и се бях запасила с Фраксипарин, надлежно подредени на специално място в хладилника и след днешния разговор около 2 кутии и половина ще трябва да бъдат изхвърлени Sad И в тази връзка има ли някой, който има нужда от такива инжекции, ще ви ги продам на ниска цена, купих си ги в събота.

Много благодаря за отговорите, всякаква информация ще ми бъде полезна Simple Smile

Аз съм в 14 г.с. и миналата седмица правихме в София скрининг за прееклампсия и излезе граничен риск 1:131.
И аз съм инвитро и ми спряха клексана и аспирин протекст и казаха да пия акард.

# 468
  • Замък сред облаците
Аспирин протект и акард са все аспирин - разликата е в дозата. Протект е 100мг, а акард 75мг.

# 469
Аспирин протект и акард са все аспирин - разликата е в дозата. Протект е 100мг, а акард 75мг.

Изписаха ми акард 150

# 470
  • Замък сред облаците
Да, има и такъв вариант. Това е максималната доза. Над нея аспиринът вече не действа кръворазреждащо, а като НСПВС.
Ако е необходимо допълнително включват лекарства за кръвно.

# 471
АА, а когато мнението на АГ и хематолог не съвпада?
Мен тия дни направо ме направиха луда с този Аспирин.
 Феталната казва едно и хвърля топката на АГ,хематолога коренно различно и сега ще ходя на друг лекар, трето мнение да чуя,надявайки се да съвпадне с това на хематолога.

PB88, колко ти е риска реално?

Не мога да се ориентирам по стойностите, изпращам ви снимка от изследването, като най-долу е описано, че съм с "висок риск".

Днес говорих отново с доктора ми, получих още информация по темата и се поуспокоих. От днес вече пия аспирин "Акард" 150 mg и вярвам, че всичко ще е наред Simple Smile

# 472
  • София
PB88 от артериите ти идва риска, моите са същите.Със сина ми са били дори една идея по-зле,нещата се оправиха към 17-18 седмица,тогава и дума не е ставало за прееклампсия и Аспирин.Ама бях по-млада,по-слаба и с една идея по-ниско кръвно, макар и протромбиновата мутация да си я носех и тогава.Бях на Фраксипарин 0.4 през цялото време.
 Сега и аз вероятно ще съм на Акард 150,със или без Фраксипарин ти първа предстои да разбера ...

# 473
  • Замък сред облаците
При РАРРа почти 1 МоМ риск от прееклампсия почти няма. Аз от АГ знам че маточните артерии не се мерят преди 18гс, защото винаги ще е високо налягането там - те тогава се “отварят”. Мерят се толкова рано само при доказан дефект в тях.

Тъй че търсете и други мнения за този аспирин. Например проф. Марков.

# 474
  • София
При РАРРа почти 1 МоМ риск от прееклампсия почти няма. Аз от АГ знам че маточните артерии не се мерят преди 18гс, защото винаги ще е високо налягането там - те тогава се “отварят”. Мерят се толкова рано само при доказан дефект в тях.

Тъй че търсете и други мнения за този аспирин. Например проф. Марков.
Ама те стандартно си ги мерят на първата фетална и си е част от бхс.
 Но си има жени,на които са им добре.

# 475
  • Замък сред облаците
Не знам за къде е стандартно, но на повечето места не е. Вкл при Марковс. А там е топ ФМ в България.

# 476
Точно в МЦ Марков ми казаха да пия акард 150, заради риск от прееклампсия.

# 477
  • Замък сред облаците
Говорех за меренето на маточните артерии. Иначе разбира се, че ще назначат терапия при завишен риск. Въпросът е, че само маточните артерии преди 18гс не са достоверен и категоричен показател (пак зависи и от показанията).
Нека не изкривяваме казаното Simple Smile

# 478
Здравейте момичета.. бия си Enoxaparin ( Clexane ), като първата инжекция ми я показаха при хематолога как да я бия, след което с много усилия успявах да намирам подходящото място на корема, където не ме боли.. показното ми беше, че инжекцията трябва да я бия перпендикулярно, обаче корема ми вече няма меко място и иглата не иска да влиза никъде.. вчера около 20мин. Се опитвах да намеря място и накрая се пробвах в крака, но там под 90 градусов ъгъл също не влиза.. успях да вкарам иглата, чак когато я бих странично около 45 градуса.. имате ли представа дали наистина е толкова важно и от значение как точно я бия.. опитвах и на паласките, но там кожата е толкова твърда, все едно да пробиеш камък..

# 479
  • Замък сред облаците
Няма проблем на 45 градуса, просто има повече шанс да нацелиш капилярче, но това не е притеснително - само досадно заради точките и бучките. Успех!

Общи условия

Активация на акаунт