Фраксипарин, клексан, аспирин - Тема #20

• 55 272
  • 767
  •   1
Отговори
# 285
В 7 месец съм.. била съм само и единствено Клексан. Нямала съм нито едно топче или синина. Знам, че цената е по - висока.. но момичета, има причина за това. В Марешки се намира за по 50 лв кутията. А тук там в интернет и за доста по - малко.

# 286
  • Замък сред облаците
Значи си късметлийка. Аз също бях на клексан 90% от времето и редовно имах синки и топчета, топчетата особено накрая.

# 287
Значи си късметлийка. Аз също бях на клексан 90% от времето и редовно имах синки и топчета, топчетата особено накрая.

Много внимавам като бия.. а четох някъде, че скосената част на иглата трябва да сочи нагоре, за да влиза лесно...

# 288
Била съм една бременност на Клексан и една на Фраксипарин. Та не обобщавайте така, защото Клексана хем ме болеше повече, хем ми оставаше синини. За МЕН по-доброто е фраксипарин.

# 289
Съгласна съм.. всеки си намира удобна за него инжекция. Някои казват, че турският вариант е добър.

# 290
  • София
Аз съм си била, Фракси, Клексан, Оксапар (турския клексан) и немски клексан. За мен Клексана със сигурност е по-добрия препарат. Фракси след 4-5 инжекции почна супер много да ме сърби, и да, стават бучки. С Клексан, а особено с Оксапара никакви проблеми нямам.  Понякога получавам синина -малка , когато нацеля капиляр.
Оксапар... да ви кажа как го намирам аз Joy
Просто пращам една от бабите на екскурзия до Турция с рецептата и се връща с няколко кутии.

# 291
Мога ли да попитам къде съхранявате клексана в жегите? Ние живеем в къща, но нямаме климатик и лятото понякога си става доста топло. В аптеката ми казаха уж, че няма нужда в хладилник ама пък и на тея жеги сега се чудя много.

# 292
  • София
Не се съхранява в хладилник.
Аз си го държа в шкафа. Просто намерете по-хладно място и там го оставете.

# 293
  • Замък сред облаците
Имам стаен термометър, мине ли 25 градуса - на вратата на хладилника. Което ме подсеща да си прибера кутиите днес, че засякох 25.9 като приспивах детето.

Впрочем на листовката пише само да не се замразява, а всички фармацевти препоръчват да се съхранява на вратата на хладилника.

# 294
  • Варна
При мен интересното е, че на корема ми стават червени петна от фраксито , а при ръцете е Ок, само нормални синини при нацелване на нещичко. Обаче имам още места по корема и за това гледам там тези дни, но уви… вече всяко място става червено петно около него. Не ме сърби , нито нищо. Фармацевт ми каза, че може да мажа фенистил гел или да правя компреси от риванол. На Ръцете само синки, топчета тук таме, което и предната бременност бях с такива.

# 295
Момичета, назначиха ми изследвания за проследяване на терапията (с няколко мутации съм, на клексан 0.4 всеки ден, в 19г.с.) и ми казаха, че трябва да ми вземат кръв 4 часа след инжекция. Понеже аз я слагам сутрин (~9) това значи да съм в лабораторията около 13ч, което ми е крайно неудобно организационно. Дали ще са показателни резултатите, ако ида в лабораторията рано сутринта, преди инжекцията? Или да си навия аларма и в този ден да сложа инжекцията рано (напр. около 4 през нощта), така че към 8 да са минали 4 часа? Искам да съчетая ходенето до лаборатория с пускането на един куп други неща, за които се иска да съм гладна и жадна и се надявам да “измисля” някакъв безболезнен вариант за някаква организация, така че разбира се и да не си навредя и поставя в риск бебето.

# 296
the doors, аз пусках в Петък Анти-Ха, съответно предните няколко дена измествах инжекцията, за да може в деня да я сложа в 7:30 и съответно да ми вземат кръв в 11:30. Ако не спазиш условието за 4ч, ще си дадеш ненужно парите.

# 297
the doors, на мен също ми казаха да я изместя, но само за ден. Бия я в 22ч, но хематологът каза да я пропусна и да я бия на следващата сутрин. Сложих я в 7.30ч. и в 11.30ч. бях на изследването. Същата вечер отново сложих в 22ч.

# 298
Здравейте, знаете ли цената на фракси в Турсия от 0.4 ?

# 299
Здравейте, знаете ли цената на фракси в Турсия от 0.4 ?

Фракси не продават.
В Турция има Оксапар и Енокс, като и двете са еквивалент на Клексан.

Общи условия

Активация на акаунт