Фраксипарин, клексан, аспирин - Тема #20

• 55 213
  • 767
  •   1
Отговори
# 450

Да, и аз избутвах въздуха преди поставяне

# 451
Не го отчитам като грешка въобще. Но пак ми ставаха синини.

# 452
  • Замък сред облаците
Инструкциите за правилна употреба на лекарството не са случайни. Има риск да губите от лекарството след биене също.

# 453
Въздухът НИКОГА не се избутва! Има си причина да е там.

# 454
Здравейте дами, имам случай с мисед аборт преди 4месеца, след което си направих изследвания и се оказа, че имам тромбофилия. Лекарите казаха, че трябва да започна още в деня който видя двете чертички с фраксипарин/клексан 0,4. Закупих си оксапар от турция, съмнявам се за бременост, като си направих тестове, но чертичката е доста бледичка и имам 2дена до мц. Според вас дали трябва да започна с оксапара или да продължа с натаспин, понеже го пиех превантивно докато имам закъснение и чертичките станат по-забележими.

# 455
  • Замък сред облаците
Да, почвай, тя чертата става тъмна след 2 седмици бременност понякога. Аз редовно почвам НМХ 2-3 дни преди закъснението, ако са лъснали две черти. За съжаление последните две бременности не бяха успешни (кухо яйце и биохимична).

# 456
При мен първата бременност не беше точно изяснено дали е кухо яйце или е имало много малко образование което е изостанало с растежа понеже беше много мъничко и имаше различни мнение от различни лекари, беше ми първа бременност и ми направиха кюртаж сега ми е много притеснено да не се повтори и съм напрегната доста също и много развълнувана, че виждам чертичките отново.

# 457
  • Замък сред облаците
Успех! Допълнително можеш да проследиш с кръвни изследвания ЧХГ, прогестерон и коагулацията (аптт, д дмиер, инр и фибриноген), като контролно е хубаво да направиш и коагулацията и 2 седмици след почване на НМХ. Ако си с нискорискови мутации после веднъж месечно е ок да я следиш.

# 458
Свързах се в д-р Иванова, тя ми каза подобни неща понеже аз все още не съм много наясно, но ми каза да се свържа с нея 10дена след започването на  инжекциите за да се проследи как вървят нещата. Преди това дали трябва да си пусна други изследвания.
Това са мутациите

# 459
  • Замък сред облаците
Аз си пускам на своя глава да знам как ми е текущото състояние, иначе може и както тя ти е казала Simple Smile

# 460
Доктор Веселина Иванова е страхотна, можете да й имате пълно доверие ! Свържете се с нея

# 461
Здравейте,

Нова съм в платформата и имам нужда от съдействие.

Предистория: бременна съм в 13-та ГС; първа бременност; инвитро; имам тромбофилии и си бия по една инжекция Фраксипарин, всеки ден от трансфера насам.

Първо: преди около 1 час докторът ми се обади и ми каза, че имам завишен риск от прееклампсия и ми каза да заменя ежедневната инжекция Фраксипарин с по едина таблетка Аспирин 150 мг до 28-ма ГС. Голяма грешка беше, че влязох в интернет да чета какво е прееклампсия и разбира се психирах. Има ли някой с подобна диагноза и как се е справил, какво е последвало?

Второ: заради тромбофилиите и се бях запасила с Фраксипарин, надлежно подредени на специално място в хладилника и след днешния разговор около 2 кутии и половина ще трябва да бъдат изхвърлени Sad И в тази връзка има ли някой, който има нужда от такива инжекции, ще ви ги продам на ниска цена, купих си ги в събота.

Много благодаря за отговорите, всякаква информация ще ми бъде полезна Simple Smile

# 462
Здравейте,

Предистория: бременна съм в 13-та ГС; първа бременност; инвитро; имам тромбофилии и си бия по една инжекция Фраксипарин, всеки ден от трансфера насам.

Първо: преди около 1 час докторът ми се обади и ми каза, че имам завишен риск от прееклампсия и ми каза да заменя ежедневната инжекция Фраксипарин с по едина таблетка Аспирин 150 мг до 28-ма ГС. Голяма грешка беше, че влязох в интернет да чета какво е прееклампсия и разбира се психирах. Има ли някой с подобна диагноза и как се е справил, какво е последвало?

Второ: заради тромбофилиите и се бях запасила с Фраксипарин, надлежно подредени на специално място в хладилника и след днешния разговор около 2 кутии и половина ще трябва да бъдат изхвърлени Sad И в тази връзка има ли някой, който има нужда от такива инжекции, ще ви ги продам на ниска цена, купих си ги в събота.

Много благодаря за отговорите, всякаква информация ще ми бъде полезна Simple Smile

На Ваше място бих се консултирала с поне още един специалист по въпроса.

# 463
Здравейте и честито! Пожелавам Ви лека и безпроблемна бременност.

На ранния скрининг също ми казаха, че има риск да развия прееклампсия. Вече бях на Клексан и Акард, но ми вдигнаха дозата на Аспирина на 150 мг. Не спряхме инжекциите.
Видяха риск да развия и гестационен диабет.

Докторът ми препоръча (настоя) да спазвам диета. До края на бремеността не ядях сладко, сол и тесто. Даже ограничих плодовете.

Резултатът беше прекрасна бременност без прееклампсия, без гестационен диабет и с качени само 9 кг до раждането. Последва и бързо въстановяване и влизане във форма.

Не се тревожете. Това, че има риск, не означава че ще Ви се случи. В ранна бременост сте, следвайте препоръките на докторите и се грижете за себе си. Успех!

Здравейте,

# 464
  • Замък сред облаците
Категорично поискайте второ мнение от хематолог. При някои бременни се приемат едновременно двата медикамента. Също в зависимост от кръвните показатели за коагулация може да почнете от 75 или 100мг аспирин и ори необходимост да увеличите до 150мг (максимална доза).
Предполагам, че рискът от прееклампсия е изчислен на база БХС, което е добър показател, но все пак показател за риск. Текущото състояние се определя от коагулацията и кръвни протеини плюс мерене на кръвното. Поискайте второ мнение от хематолог.

Общи условия

Активация на акаунт