Фраксипарин, клексан, аспирин - Тема #20

• 55 205
  • 767
  •   1
Отговори
# 495
Момичета, случвало ли ви се е след поставяне на инжекцията,  не една капка, а направо цялото лекарство да си изтече навън?
Не знам какво грешно може да съм направила, нямаше разлика с предишни поставяния, а направо си изтече цялото почти. Не бих рискувала да сложа още една, ама така дали изобщо върши нещо...

# 496
  • Замък сред облаците
Не ми се е случвало, сигурно е била опъната много кожата и плитко е станало инжектирането може би? Не се тревожи, ако искаш следващата инжекция постави след 12 часа, не по-рано.

# 497
Момичета, случвало ли ви се е след поставяне на инжекцията,  не една капка, а направо цялото лекарство да си изтече навън?
Не знам какво грешно може да съм направила, нямаше разлика с предишни поставяния, а направо си изтече цялото почти. Не бих рискувала да сложа още една, ама така дали изобщо върши нещо...

Здравей,
Случвало ми се е няколко пъти, не знам на какво се дължи, вече няколко поредни месеца слагам инжекциите по един и същи начин.

# 498
Благодаря ви, момичета за отговорите! Успокоихте ме, че и на други се е случвало, че доста се шашнах като видях.
Ще говоря с хематолога на следващата консултация и ще питам на какво може да дължи.
Иначе да, опъната е доста кожата вече, май не е зле да помисля за алтернативните варианти за инжектиране в ръцете или краката. Thinking

# 499
Здравейте, момичета. Бременна съм в 11 седмица и бия Клексан 0,4 почти от самото начало-повече от месец вече. В сряда получих голям червен обрив на корема, който много сърби. Смених мястото на инжекциите- в краката и днес забелязвам, че и там се появява обрив. На доктор съм следващата неделя, той каза дотогава да продължавам да бия и ако трябва ще сменим лекарството.
Имам два въпроса:
1. Обрива съвпадна със силен емоционален стрес, близка почина точно в сряда. Смятате ли, че е възможно да е временна реакция? Имам запаси за цял месец и ми искаше да ги ползвам.
2. Много сърби. Открихте ли нещо, което да облекчава? Само фенистил помага за няколко часа, но гледам да слагам само преди сън, за да мога да поспя.
Благодаря ви пресварително! Hug

# 500
  • Замък сред облаците
Съжалявам за загубата. Стресьт няма общо, алергия е. Цяла седмица да я поддържате е абсурд, че и да се мажете с фенистил. Сменете с фраксипарин.

# 501
Задължително пуснете ПКК с диференциално броене. Веднага ще се разбере дали е алергия, а най-вероятно е. Щом се докаже, че е такава, че Ви сменят НМХ.

# 502
Как ще покаже? Имам периодично сърбеж, но не знам дали не е, че ми се разпъва корема.
Задължително пуснете ПКК с диференциално броене. Веднага ще се разбере дали е алергия, а най-вероятно е. Щом се докаже, че е такава, че Ви сменят НМХ.

# 503
Как ще покаже? Имам периодично сърбеж, но не знам дали не е, че ми се разпъва корема.
Еозинофилите ще са много завишени.

# 504
Ще пусна още утре и ще поискам рецепта за Фракси.  Благодаря ви.

При мен започна направо с големи червени петна със ситни пъпчици, като копривна треска. Не може да се сбърка с просто сърбеж заради кожата, доста е характерно...

# 505
  • Замък сред облаците
Мен затова ме изумява цяла седмица да чака лекарят. Иначе Кактус е права, ще покаже изследването, но при условие че на битото място в крака също е излязъл обрив, няма шанс за друга причина.
Стискам палци да няма реакция към фраксито, обичайно е обратното (повече хора реагират на фракси и заменят с клексан), но познавам и съфорумки с обратния случай и фракси им действа добре.

# 506
АА, според мен доктора се надяваше, че не е алергия. Когато последно говорих с него, все още нямаше реакция на крака и това го успокои. Днес е трети ден от първото боцкане там и чак сега се появи обрив. Утре ще давам кръв така или иначе и направо ще пусна и ПКК с броене, за да не се чудим повече.

# 507
  • София
Момичета,какво значеше високото АнтиХа?
Чакам да излезне всичко и ще пиша на д-р Минкова

Аспи теста и той е в небесата

Последна редакция: пн, 22 яну 2024, 13:18 от *Bubble*

# 508
Мисля, че значи, че кръвта е разредена . При мен ниския резултат значеше сгъстена кръв и съответно трябва да е обратното при висок.
Момичета,какво значеше високото АнтиХа?
Чакам да излезне всичко и ще пиша на д-р Минкова

Аспи теста и той е в небесата

# 509
  • София
Обаче пък другите  неща за кръвосъсирването са си наред изглежда.
Ще видим ... ще ви пиша като имам отговор
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт