Термин Август 2023г. - Тема 2🤰

• 43 963
  • 725
  •   1
Отговори
# 180
За ягодите ще се включа и аз - миналия път ядях на корем, първия триместър го изкарах на ягоди.. Естествено не трябва да се прекалява с нищо.

Нещо става при мен с форума. Първите няколко мнения след моето изобщо не са ми се появили в нотификацията. Сега върнах нагоре и видях. И чак сега ги прочетох.
Опитах се и днес няколко пъти да сложа емотикон в заглавието. Не става засега. Не мога и гиф изображение да сложа на първа страница...Надявам се скоро да оправят проблемите.

# 181
Georgieva9, всичко ще е наред. Бебчето си е там и ще се закрепи отново и още по-здраво. Важното е, че си реагирала веднага и вече си под лекарска грижа.

Аз да ви се похваля, момичета. Най- накрая намерих лекаря, който взе присърце случая ми на тромбофилия и предписа адекватна терапия,. гледа кръвотока в матката, предписа ми изследвания и въобще показа такова професионално отношение и задълбоченост, каквито не бях срещала през целия си живот в лицето на лекар.
Това е снимка на малкия човек от днес. Бременността ми е на 8 седмици и 4 дена, термин 25 август.

# 182
Georgieva9, стискам палци да няма повече усложнения. Щом си при докторите, правиш най-доброто възможно. Всичко ще се нареди!

# 183
Момичета, някой от вас кара ли този грип а? Как го изкарахте, ако да. Много се притеснявам, че сега върлува…

# 184
Благодаря ви най - вероятно 6-7 дни ще ме държат. Ще пиша като имам информация какво става.

# 185
Здравейте мами Heart
Днес пуснах изследвания за витамини и минерали, та, излезна ми дефицит на Витамин Д и Натрий Rolling Eyes
За витамин Д какво пиете? За натрий четох, че трябва да ям чипс Joy
Всичко останало е в норма Hug
БХС-то дали е отменено и то до 1ви и на гладно ли се взима кръв за пробата?

# 186
Момичета, някой от вас кара ли този грип а? Как го изкарахте, ако да. Много се притеснявам, че сега върлува…
Аз по Коледа карах грип А. Бях с главоболие, болки в мускулите и такава отпадналост, че от хола до банята да отида после трябваше да почивам 10 мин с много учестено дишане. Но честно казано беше 2-3 дена и пих само веднъж Парацетамол.
Тази седмица всички вкъщи карахме "нещо" със сополи, кашлица и хрема. Аз успях само с чай и Хималая бонбони за смучене да се справя. Но този път беше седмица и половина.

# 187

Аз и мъжа ми, той един ден след мен започна и то удърно с 39.5 темп. Двамата си изкарахме на легло повече от седмица  на антибиотик, опитах да не пия, но за съжаление се влошавах и се наложи, ходих до АГ спешен, за да ми предпише антибиотика, тъй като тогава още не бях ходила на първи преглед за установяване, което си беше миналата седмица 🤷‍♀️. Тааа пази се, ходи с маска и колкото се може по малко контакти.

# 188

Аз изкарах грип В, съвсем в началото на бременността с ужасна кашлица и отпадналост..
Бях на авирон рапид, два сиропа за кашлица и АГ ми изписа антибиотик в случай, че нещата тръгнат към хрипове и пневмония..
Минах и без антибиотик за щастие.
Да чукна на дърво, от тогава съм добре, дано се разминем с този пуст грип..
Пазете се, мами! 🙏🏽❤

# 189
Аз си пия биозин мама от както съм бременна по едно и до сега не съм боледувала.

# 190
Момичета в дилема съм. Принципно живея в Пловдив, но дойдох при майка ми във Бургас и съм в болницата в Бургас. Доктора тук казва утрогестана и дуфастона само през устата, а моя АГ ми каза да го слагам вагинално и съвсем се обърках. Също така ми казват в болницата че утрогестана не спирал кървенето а аз мислех че е за стабилизиране.

# 191
Момичета в дилема съм. Принципно живея в Пловдив, но дойдох при майка ми във Бургас и съм в болницата в Бургас. Доктора тук казва утрогестана и дуфастона само през устата, а моя АГ ми каза да го слагам вагинално и съвсем се обърках. Също така ми казват в болницата че утрогестана не спирал кървенето а аз мислех че е за стабилизиране.

Дуфастона през устата, утрогестана вагинално.

# 192
В листовката на Утрогестан пише, че вагиналното приложение е алтернативно на пероралното. Аз го повръщах и моята гинеколожка каза да го прилагам вагинално.

• Утрогестан е показан за лечение на заплашващ аборт или предотвратяване на повторни аборти, дължащи се на доказан прогестеронов дефицит.

https://apteka.framar.bg/20000908/утрогестан-капс-100-мг-30

# 193
Georgieva, не знам до колко ще е от полза, но днес на прегледа д-р Б. Иванов промени някои от лекарствата ми, добави други, но Утрогестана си остана вагинално.

# 194
Имаше ли температура? Ти си от Варна нали? В агто ли ходи или твоята аг ти изписа нещо?

Аз и мъжа ми, той един ден след мен започна и то удърно с 39.5 темп. Двамата си изкарахме на легло повече от седмица  на антибиотик, опитах да не пия, но за съжаление се влошавах и се наложи, ходих до АГ спешен, за да ми предпише антибиотика, тъй като тогава още не бях ходила на първи преглед за установяване, което си беше миналата седмица 🤷♀. Тааа пази се, ходи с маска и колкото се може по малко контакти.

Общи условия

Активация на акаунт