Сватба - Булките на 2023 |Тема 11|

• 58 952
  • 912
  •   1
Отговори
# 615
  • Melmak
О, да, видях с очите си какво объркване настава с този избор. Аз лично бих спестила това. Опция ще има за вегетарианците. За мен е важно да имат възможност да се чувстват добре. Бях вегетарианка няколко години и беше много неприятно да съм гост на сватба и да няма вегетарианско. Реално нямаше какво да хапна…

Надявам се Шератон да са подобрили менюто. Човек никога не знае дали ще бъде добре в деня на събитието, защото може на дегустацията да сервират едно, а после да се изложат. За съжаление гаранция няма.

# 616
Здравейте, въпросът ми сигурно не е точно за тук, но не открих друга тема. Мъжът ми са го поканили на сватба, но на турска, която е след 20 дни, никога не сме ходили на такава сватба. Предполагам имат доста различни обичаи от нашите. Моля! Ако някой е присъствал, да удари 1 рамо 😁 Да каже как протича, носи ли се нещо, предпочитат подаръци или пари? Нямам никаква идея, а не ми се иска да се изложим, а пък на мъжът ми, гледам доста му се ходи, за разлика от на мен. 😁

# 617
  • Варна
Здравейте, въпросът ми сигурно не е точно за тук, но не открих друга тема. Мъжът ми са го поканили на сватба, но на турска, която е след 20 дни, никога не сме ходили на такава сватба. Предполагам имат доста различни обичаи от нашите. Моля! Ако някой е присъствал, да удари 1 рамо 😁 Да каже как протича, носи ли се нещо, предпочитат подаръци или пари? Нямам никаква идея, а не ми се иска да се изложим, а пък на мъжът ми, гледам доста му се ходи, за разлика от на мен. 😁

Здравейте, снимала съм и турска сватба и разликите бяха следните: след гражданския ритуал и почепката, част от празненството беше буквално в центъра на селото и всеки, който беше там мина да поздрави младоженците (около 300 души). Повечето хора оставяха пликове, по-близките подаряваха бижута, а тези които носеха някакви други подаръци ги поставяха върху голямо опънано платно на земята. И всичко това беше шумно коментирано от водещия с микрофона Simple Smile . Нямаше типичните ритуали и игри, но се беше забавно и много танци. Сватбата беше дневна и приключи към 19ч, след което младоженците поканиха у тях само най-близките си приятели и роднините. Общо взето - това е, което се отличаваше тази сватба Simple Smile. Иначе при други сватби на младоженци със турски имена, които съм заснемала или съм присъствала нещата са си протичали по-скоро по стандартния ред и със ритуалите, които по принцип се правят. Вероятно е въпрос на избор. Ако Ви е много притеснено - пишете или звъннете на младоженците и ги попитайте как е прието и дали има нещо, което е добре предварително да знаете.

Последна редакция: нд, 19 ное 2023, 18:09 от _Мария Жекова_Фотограф

# 618

Здравейте, снимала съм турска сватба и разликите бяха следните: след гражданския ритуал и почепката, част от празненството беше буквално в центъра на селото и всеки, който беше там мина да поздрави младоженците (около 300 души). Повечето хора оставяха пликове, по-близките подаряваха бижута, а тези които носеха някакви други подаръци ги поставяха върху голямо опънано платно на земята. Нямаше типичните ритуали и игри, но се беше забавно и много танци. Сватбата беше дневна и приключи към 19ч, след което младоженците поканиха у тях само най-близките си приятели и роднините. Общо взето - това е, което се отличаваше Simple Smile
Тази ще е в ресторант 😁 дано да е така и тази, хич не съм по подаръците, предпочитам пликове! Ако някой има още инфо, нека сподели 😊

# 619
Здравейте момичета. Имам нужда от съвет. Търся си ресторант или зала за малка сватба 30-35 души в София. Мислим да си вземем DJ и наша си програма. Нещо добро ако знаете, ще съм благодарна за съвет. Чудя се дали за това ми трябва агенция, че сватбата е след 3 мес

# 620
  • Плевен
Здравейте момичета. Имам нужда от съвет. Търся си ресторант или зала за малка сватба 30-35 души в София. Мислим да си вземем DJ и наша си програма. Нещо добро ако знаете, ще съм благодарна за съвет. Чудя се дали за това ми трябва агенция, че сватбата е след 3 мес
За ресторант в София препоръки не мога да дам.Нашата сватба беше толкова голяма и се справих  сама с помощта на една приятелка/в деня на сватбата/.Според мен не ти трябва агенция да си товариш бюджета.Ако те интересува още нещо питай.Спокойна подготовка!

# 621
И аз нямам съвет за ресторант, но не сте много хора, няма нужда от агент. Имаш достатъчно време да подготвиш всичко и сама, без да се напрягаш. Имай предвид, че навсякъде ще ти повтарят как няма време, как няма да стане, светът ще свърши и етц., всъщност, всичко си става и не позволявай да те филмират излишно. Grinning

# 622
И аз нямам съвет за ресторант, но не сте много хора, няма нужда от агент. Имаш достатъчно време да подготвиш всичко и сама, без да се напрягаш. Имай предвид, че навсякъде ще ти повтарят как няма време, как няма да стане, светът ще свърши и етц., всъщност, всичко си става и не позволявай да те филмират излишно. Grinning

+1 Има предостатъчно време.

# 623
  • Melmak
Наши приятели сами организираха сватба за 2 месеца с 80 гости. Не е невъзможно. Всичко зависи и от това какво искате да има. Ще се справите и сама, ако не желаете агент, не е нужен. По-скоро нещо за украсата, за там може да е нужен асистент.

За ресторант… cava? Отбрано меню, вкусна храна, персоналът и собствениците са доста мили. Виждала съм и други малки сватби там.

# 624
Здравейте, били ли сте на сватба в Галени градини или някой да е организирал там? Какво ви е мнението? Притеснява ме много пътуването и възрастните хора, как ще е времето през юни също… Засега сме се спрели на хотел в центъра на София, за да можем след 1:00 да отидем младите на пиано бар- около 10-15 души.. Малка сватба сме 50 възрастни и 10 деца, та си мисля ако 30 и децата си заминат оставаме 15-20 в един часа. Но градините са толкова красиви…

# 625
Здравейте, а някой може ли да ме насочи за костюм за младоженецът? Не строго официален - нещо по - спортно елегантно,не класическо.Къде мога да намеря?

Не знам ,нямам идея .За първи път ми е Simple Smile
Шегата настрана..струва ми се рано,но ако мога да се възползвам от намаление от 20, 30% на тези суми..но мисля ,че са само на единични бройки.Нямам представа.Вие откъде поръчахте вашата и кога Ви е сватбата?

quote author=Elisheva link=topic=1516444.msg47206608#msg47206608 date=1699986529]
Благодаря за изчерпателния отговор!
Ние не сме от София и ми трябва за рокля, но щом няма смисъл ... Сега гледам,че има доста добри намаления за рокли.Дали лятото ще има също така?Нашата сватба е Септември.

Лятото няма ли да е малко късно за рокля за септември? Миналата седмица поръчах своята Simple Smile и срока й за изработка е 3 месеца (които с празниците стават 4, вярно, лятото няма празници, но пак).
[/quote]

# 626
Здравейте,  малко странен въпрос, но вие кога планувате да режете тортата? Фотографа ни каза нещо от сорта 11-12 вечерта, но ми се струва късно. Аз планувах да хвърля букета, после бутониера (няма да имаме жартиер) и след това да режем тортата... Това всичко към 22:00- 22:30 най-късно...

# 627
Здравейте,  малко странен въпрос, но вие кога планувате да режете тортата? Фотографа ни каза нещо от сорта 11-12 вечерта, но ми се струва късно. Аз планувах да хвърля букета, после бутониера (няма да имаме жартиер) и след това да режем тортата... Това всичко към 22:00- 22:30 най-късно...

Нашата сватба започна от 12 на обяд, а ресторанта от 18:00. По принцп DJ-a ни каза, че е прието вечерните сватби да режат към 23:00/23:30, но и да започнат към 19:00/19:30. Така или иначе ние бяхме цял ден на крак и не искахме да режем торта в 00:00 и за това я изтеглихме в 22:00, хем да освободим фотото и видеото, хем гостите, които не могат да останат до по-късно, да бъдат на букета и тортата.

Направете си графика както на вас ви е удобно, в края на вечерта ние бяхме толкова уморени, че помолихме DJ-a да издърпа нещата по-бързо и да остане само купона след това.

# 628
  • Melmak
Зависи какво е положението с гостите. Ако са хора, които са с деца и искат по-рано да си тръгнат или има повече по-възрастни, може по-рано да я изтеглите.

Ако са корави купонджии може и към 23:30.

Единствено ако е по-късно някои гости ще изпуснат тортата, защото ще са си тръгнали.

# 629
Аз бих я изтеглила за 22:00. Програмата така и така винаги закъснява. Освен това  в някакъв момент на никого вече не му е до ритуали и е най-добре да не се спира купона. Като цяло бих събрала риатуалите на групички, защото всяко прекъсване убива настроението на дансинга.

Общи условия

Активация на акаунт