Нашите кухни - тема 93

• 47 884
  • 741
  •   1
Отговори
# 150
Не беше малко и тогава, но ако трябваше да дам колкото цитираното - нямаше!

# 151
Здравейте!
Аз съм далече от реалното конфигуриране на кухня, но се налага да измисля някакво разпределение заради кабели и тръби... Та след като оспамих строителната тема, да помоля и тук за свежи идеи.

Това е частта от помещението за кухня и трапезария, като нарисуваните неща са от архитекта колкото да има нещо:
Скрит текст:

Заради прозореца в единия край, който не искам да стеснявам, а и заради търсена атмосфера по-скоро на дневна, отколкото на кухня с маса, измислих нещо такова, но не ми харесва - много дълга става ниската част:
Скрит текст:

Иначе идеята е да не прилича твърде много на кухня:
Скрит текст:

# 152
Аз бих разменила мястото на мивката и миялната единствено.Това виждам на пръв поглед.Така миялната ще ти е отдясно и ще се увеличи разстоянието между мивката и колоните.

# 153
Скоро и аз ще започна да питам за тръби.По съвет на някои дами от темата,махнах една стена и сега нямам килер,но имам повече място в кухнята.Благодаря!

И една страхотна идеяза по-ниските дами.
https://www.instagram.com/p/CnmJYC2LURJ/?igshid=YmMyMTA2M2Y=

# 154
  • ENGLAND
Dessi MM аз бих сложила колоните с хладилника и фурната най в ляво, след това си нареждаш мивката и миялната и котлоните, даже можеш да си всемеш бъбрек котони и да ги сложиш в ъгъла.. В твоя проект колоните запушват пространството, според мен де.

# 155
Това е много симпатично, но трябва да го има на поне 3 места за да обхваща всички горни шкафчета. Което значи изгубено място и доста пари.
Аз използвам по-първобитен и евтин вариант и ми е много удобно.
Скрит текст:
Стои в шкафа под мивката и заема съвсем малко място.
Скрит текст:

Последна редакция: нд, 05 фев 2023, 00:59 от Чи лу

# 156
Dessi_MM, от обмисли и вариант с по голям вграден хладилник, а не 60см. Вече има такива, а стандартните 60см-ви идват с доста тясно пространство от вътре.
Бих уеднаквила и вратичките. Да няма това прекъсване от чекмеджетата. Да изглеждат еднакво всички.
А за абсорбатора бих избрала котлони с вграден такъв. Тук Nelina скоро беше полазвал и описвала нейния. Така ще стои цялата Горна част празна без прекъсване. Имате я тази възможност като сте още на етап строеж.
За кабелите и контактите, които всъщност те вълнуват в момента,  предвиди поне на три места по плота възможност за контакти. Захранващите за миялна/фурна/котлони и хладилник ги оставете с голям запас, поне 2-3м те повечето така или иначе се връзват на твърда връзка. Така няма да си ограничена да преместиш някой уред в крайния вариант.

# 157
Моята миялна е точно така спрямо мивката, и не виждам никакъв проблем с това или пък да има резон в това “да е отдясно”
Аз бих предложила да не хабиш цял шкаф за кош за отпадъци, а да си го сложиш под мивката. И без това там не се съхраняват особено големи ценности и по правило се губи това пространство.
За хладилника- ако държиш да не се разваля визията с по-широк уред за вграждане - може там да вградиш само хладилник, а под плот другаде - фризер

# 158
Много благодаря за коментарите и идеите!
Ще разгледам абсорбаторите за вграждане, преди години бяха някакви космически цени, и сега не ми харесват, но не са съвсем немислими.
За по-голям хладилник не съм мислила, сега съм с вграден, 60 см и не ми пречи, виж откъм контакти ще трябва по-сериозно мислене. Като си правих настоящата кухня, живеех сама, кафе не пиех, уж го мислих, но в резултат имам само два контакта - един за кана и един резервен. Е, сега съм с разклонител, плеснат по средата на черно стъкло (такова ми е гръбчето)...
Супер идея за еднаквия вид на шкафчетата. Срещали ли сте вариант, при който отвън са вратички, но вътре изтеглящи се чекмеджета?

# 159
Аз съм с вратички, вътре чекмеджета. Има вариант и самата вратичка да се направи така, че да изгледжа като чекмеджето, или да са едно дълбоко с цяла плоскост, а вътре две вградени.
За абсорбатора имах на предвид тези вградените в котлоните.

# 160
  • ENGLAND

Супер идея за еднаквия вид на шкафчетата. Срещали ли сте вариант, при който отвън са вратички, но вътре изтеглящи се чекмеджета?

В прдишната кухня имах шкаф с чекмеджета вътре и вратичка, добре беше, но сега целия долен ред ми е само с чекмеджета и къде къде е по-добре. Само на шкафа с мивката е с вратички, и там исках, но водомера ни е под мивката и ако бях сложила чекмеджета нямаше да може да се вижда.

# 161
А, да, и аз съм ЗА чекмеджета със сигурност, но ако може да изглеждат по-цялостно отвън, би било по-добре.
За вградените абсорбатори в плота - точно за тях имам спомен, че бяха ужасно скъпи, не съобразих, че и тези в шкаф отгоре пак са вградени.

# 162
  • Германия
Котлони с вграден абсорбатор, примерно BORA, ако не се лъжа вървят по 2000-3000€, какви са цените в Бг не знам де, това са ми разказвали познати.

# 163
  • Раковски
Тази марка БОРА я няма тук (изключвам някои магазин за уреди с транспортни дефекти и подобни), тук да кажем последния който ми мина от тоя сорт беше около 5К на NEFF, фалмека беше 6 (но се водеше полупрефесионален).

# 164
Има и такива за вграждане в кухненския плот, отделно от котлоните, но и техните цени не са много по-приемливи:
https://aspirator.bg/downdraft-aspiratori

Общи условия

Активация на акаунт