Нашите кухни - тема 93

• 48 074
  • 741
  •   1
Отговори
# 240
  • Раковски
Цвета на мивката се избира или да е максимално близка до плота или черна (поне при мен се получава така в повечето случаи), Ако долния ред ви е 90см с плота + гърба 60см става 150см, очите са ви по ниско от най-всисоката ви точка  и ще ви заслепява. Аз съм 170 и за сега съм монтирал ъглов профил на две готови кухни и при леко навеждане на главата ми светва в очите. Това за мен е правилния начин.

# 241
  • ENGLAND
Лия, Бош-а, който си показала.

# 242
  • София
.....Аспиратора става да се замени с фабера.
shadowman, Cata имат ли някакво "предимство" пред Faber?

# 243
  • при него
На нас, за да не ни свети лед-а в очите, докато се храним, вратите на шкафовете са пуснати по-дълги, мисля около 2 см. Не знам дали ще си проличи.
Скрит текст:

# 244
Т.е. съветвате ме да взема мивка от гранит?
И тук пък идва въпроса какъв цвят да избера?
За долни шкафове съм се спряла на цвят 'меланш шагре' ( светло бежаво с лееек розов подтон,поне така го виждам на мострата) , за горни цвят 'еделвайс;( мръсно бяло е май) плот и гръб ще са бял гланц имитация на мрамор, със сиви шарки. Преди да направя поръчката ще отида да ги видя на живо,дано да имат мостри .

Моята фурна е същата, супер е. Не съм супер готвачка и не ми беше необходимо нещо с един куп програми. Но не бих направила никакъв компромис с плота, само индукционен, лесно чистене, бързо загряване.
За абсорбатора, зависи от помещението и колко готвиш. По-горе са дадени по-евтини, а и не е нужна тръба щом има филтър.

фурната Тека ли е вашата?

Кухнята е тип бокс 1.40/3.00м ,но е отворена с арка към хол 30кв.м , та затова гледам по-мощни абсорбатори.

Относно вкопаните лед ленти,аз съм 165см ,ще ми блести ли много в очите,ако се постави по средата на шкафа?
Къде ще поръчате кухнята и колко ще струва приблизително - шкафове, плот, гръб, монтаж?

# 245
  • Раковски
.....Аспиратора става да се замени с фабера.
shadowman, Cata имат ли някакво "предимство" пред Faber?

по-мощен

# 246
Дъвчене ли ви се отново темата - гранит или технически камък?
Тези дни чето из старите теми и срещнах няколко негативни мнения за белия технически камък.Аз от самото начало на този труден процес си знаех,че искам камък и съм объркана.
Черна станция знам ,че ти си за гранит.
Предвид цвета на кухнята искам плота да е бял/светъл,надарен  с нещо леко .Няма да го преживея,ако го съсипя още на първата година.У нас кухнята се ползва

# 247
Ако искаш бяло дюс не може с гранит. Иначе техническият камък не е по-лош от гранита, но миниатюрни драскотини и чуквания му личат на идеално гладката и плътна повърхност, докато гранитът все едно си има пори и дупчици и е шарен, та не се виждат. Иначе аз вече 5 години не съм си похабила камъка с някакви петна или от топлина. А много обичам да си изстудявам манджите като сложа тенджерата на плота - камъкът много бързо "изпива" топлината и могат да се приберат в хладилника.

# 248
  • sofia
Просто не е нужно всичко да е Бош последна серия, на мен лично не ми е нужно. Съвсем различна концепция, тука едва ли ще се оцени 😁 А майстори сме си ние.
Ще купувам само аспиратор, котлоните ще са два газови. Фурна няма да има, имам си фрайър-фурна, фурна на дърва и bbq  навън за лятото.
Миялна ми подариха, хладилник също.
Плотът няма да е камък и мивката няма да е вградена - най-малкото не ми харесва. Ще е дървен, само ще го правим..

Духи,  не слагай дървен плот..... личен опит в много ползвана кухня, дето и много зимнина се прави. Добре, че е натурията отгоре му и не ме дразни много. А отстрани на газовия котлон съм поставила две стъклени дъски, щото ми писна да го чистя и пазя.

# 249
За долни шкафове съм се спряла на цвят 'меланш шагре' ( светло бежаво с лееек розов подтон,поне така го виждам на мострата) , за горни цвят 'еделвайс;( мръсно бяло е май) плот и гръб ще са бял гланц имитация на мрамор, със сиви шарки.
Шагрето е много неприятно и трудно за чистене, а гланцовите термоплотове се надраскват много лесно.
Не, че ме питате, ама аз да си кажа, че за мен практичността е много важна😆

# 250
На мен пък ми идват прекалено много нюанси, а пък без контраст. Не че трябва да има, но има вече бяло, бежаво с розово, мръсно бяло, сиво.
Наистина за плот хем бяло, хем гланц ще е една робия. Иначе гланц за шкафчетата лесно се чисти.

# 251
Valkyrian, горните шкафове защо не ги продължихте до края на стената?

Много ги мислихме
По проект първо беше още един шкаф там, но при планирането в Икеа ни обърнаха внимание, че достъпът ще е труден поради плота отдолу
Сложихме едни етажерки, в сиво с бяла рамка
Но като видяхме готовата кухня без тях и ни хареса и помолихме момчетата да не ги слагат
(Те си отдъхнаха - не им харесаха хич Simple Smile , както и на мен, но мъж ми много си ги харесваше и това беше моят компромис, той пък отстъпи за друго )

В Икеа точно правихме,остана подобно място, добавихме шкаф. Удобен е първи и втори рафт,третият по -трудно - събраха много неща. И се получи завършено.

Последна редакция: пн, 20 фев 2023, 01:34 от ilenkata

# 252
Духи,  не слагай дървен плот..... личен опит в много ползвана кухня, дето и много зимнина се прави. Добре, че е натурията отгоре му и не ме дразни много. А отстрани на газовия котлон съм поставила две стъклени дъски, щото ми писна да го чистя и пазя.
Зимнината ми е навънка, няма общо с тая кухня Simple Smile газовият котлон също е отделно от тоз плот...
Шлайфане и омасляване веднъж годишно не ме плашат.
А и ММ си е обработил вече дървесината и му е мерак Simple Smile Пък и минимално му се мъкне вече каквото и да е - това е наличо Simple Smile Simple Smile почти Simple Smile Simple Smile Ако не ни хареса, не пречи да си го сменим.

# 253
Здравейте скоро ни предстои да  започнем кухнята но като гледам тук 10 000 кухня 5000 уреди .. аз си представях до 5000 6000 лв да събера всичко. Ще ни трябва нещо по бюджетно
Насочила съм се към кухня Ирим ПДЧ корпус и мдф лице  представям си го долните шкафове в сиво а горните в бяло за плота и гърба немога да реша още.

# 254
  • София
........кухня Ирим ПДЧ корпус и мдф лице  представям си го долните шкафове в сиво а горните в бяло за плота и гърба немога да реша още.
И моята ще е в тази цветова гама...за плот и гръб съм решила да е дървена шарка, наподобяваща пода.

Общи условия

Активация на акаунт