Нашите кухни - тема 93

• 48 055
  • 741
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Аз навремето си раздадох половината хубави тигани и тенджери заради покупката на индукционен котлон, но с най-голямо удоволствие бих го направила ако се налага отново.
Лично аз съм в пъти по-доволна от индукцията отколкото от керамичните или други котлони. Плотът е купуван с транспортен дефект, тоест не беше скъп. Транспортният дефект дори не си спомням какъв е бил, може би някоя лека драскотина, но вече ми служи 14 години без проблеми. Всичко загрява изключително бързо, а ако изкипи изключва сам и няма нищо загоряло, защото самият котлон не е супер горещ, а топъл от съда само. Съответно почистването е много лесно с леко забърсване и когато бяха малки децата не се притеснявах, че като махна тигана ще си залепят ръката на червеният котлон.
Духи и ние ще си правим сами кухнята на село. Вратичките със сигурност ще са напрвени от нас, засега съм се насочила към сглобени летви от ламперия. Единствено се колебаем все още дали самите шкафчета също ние да си ги сглобяваме или да си поръчам готови от Икея. С програмата им имам проект и вътрешността на шкафчетата не излиза много. Реално механизмите ще са ми най-скъпата част от кухнята като изключим уредите, но за тях отново най-вероятно ще взема с транспортни дефекти част.

# 286
  • До сърцето...
Здравейте. Искам да попитам за индукционните котлони - преди време ми бяха казали,че само някои тенджери и тигани са подходящи за такъв тип котлони. Вярно ли е? С какво трябва да се съобразя при покупката на котлон,понеже имам вече всякаква посуда и не ми се сменя, заради котлона.
Благодаря предварително! Simple Smile

Ако към дъното прилепва магнитче (от тези суренирните), значи става за индукционен котлон.

Аз също препоръчвам индукцията, към изброеното от Aila, най-важното му качество е безопасността. От две години ползвам, дори съм забравяла тенджера на него, и никакви поражения - той си изключил сам и ме спаси не само от търкане и чистете, но и от сериозни щети и да не казвам още от какво, че ме е страх и да си го помисля. Да не говорим за опарване, разливане и прочие ежедневни случки. Наистина си струва.

# 287
Чугунът също е съвместим с индукцията.

# 288
Aila, откъде купуваш уредите с транспортни дефекти?

# 289
Живанк@, вчера забравих, извинявай. Ето снимка на етикета на лампата. Води се градинска.

# 290
  • София
Сега като споменавате, че индукционните котлони изключват сами….. Скоро се замислих, че сега печката ми е с 4 керамични котлона/ обикновенна/ и самата и повърхност отгоре около котлоните образува нещо като легенче. И не веднъж, като прелее нещо и се събира доста от течността и си го попивам дълго време. И се чудех, това ако е един плосък котлон, къде ще отиде всичката тая вода/супа Grin / ?! Какво точно се случва като прелее? Още в началото и изключват ли? Само на плочата на колона ли остава течността или потича към плота? Случвало ли ви се е?

# 291
Сърдечно благодаря, Minnie.Mouse Simple Smile

# 292
Сега като споменавате, че индукционните котлони изключват сами….. Скоро се замислих, че сега печката ми е с 4 керамични котлона/ обикновенна/ и самата и повърхност отгоре около котлоните образува нещо като легенче. И не веднъж, като прелее нещо и се събира доста от течността и си го попивам дълго време. И се чудех, това ако е един плосък котлон, къде ще отиде всичката тая вода/супа Grin / ?! Какво точно се случва като прелее? Още в началото и изключват ли? Само на плочата на колона ли остава течността или потича към плота? Случвало ли ви се е?
Като изври спира котлона и понеже индукцията не продължава да излъчва топлина като при стандартните котлони, яденето спира да извира в момента на изключването.
Има "умни" индукции с функция завиране и после сами си намаляват Т. Разгледайте скъпите версии на Електролукс и АЕГ. Мисля и Уирпул имаха такива екстри.

# 293
За да не изкипява ястието, слагайте по една лъжица отгоре на тенджерата.

# 294
  • София
И аз много се чудя - тази, модулна Сити ли да бъде или по поръчка. По поръчка ще бъде с 18 мм ПДЧ лице и корпус и около 3000 лв поне. Нямам ограничения някакви в пространството с които да съм принудена да се съобразявам и да се налага по поръчка. Много се чудя дали Иримската Карпатика, модулите им Сити или едни украински от Хоп с по-висок горен ред на 92 см - Марго и Софи са моделите. Всяка информация и препоръка ще ми бъде от полза. Трябва да сложа права кухня 240 см долен ред и 300 см горен, с вградени фурна, котлон и телескопичен аспиратор. Ако има опция за-по-висок горен ред би било чудесно.
В Практикер Люлин е прясно-прясно обзаведена  кухненската част почти изцяло с такива от Ирим. Точно тази не зная дали я имаше, но можеш да видиш как е качеството. Имаше и някаква украинска при тях. А точно в съседство има и Хоп мебели, имаха 5-6 модела украински изложени. Не са чак с 10 см по-плитки долните, по-скоро с 5-6 см. За мен лично не е драма,  повече ми допада, че имат висок горен ред 90 см, а може и с малки шкафчета 30 см височина да уплътниш до тавана над 72 сантиметровите. На Ирим също може с малки, но те имат горен модул само на 60 или 80 см, ама щом не сте строго ограничени в пространството, може и да успеете да ги наредите.

Украинските обаче имат повече варианти и възможност за комбинации. На мен лично изработката им повече ми хареса от българските, по-прецизно е залепено фолиото. Също ми хареса, че долня им ред идва 85 см с плота. Аз съм ниска и ми е по-удобно от българските, макар и само 5 см надолу.

Обаче и двата варианта са си супер като за бюджетни кухни, особено на фона на това, което ми искат за "по поръчка"...

# 295
Какво ви е мнението за цокъл на кухня от МДФ боядисан.Дали ще е проблем поддръжката,когато се мие пода.Иска ми се да е в цвета на кухнята..

# 296
Здравейте, моля за помощ и съдействие: предстои ми да обзавеждам жилище, което е закупено на етап БДС. Съответно - най-голямо затруднение ми е оборудването на бъдещата кухня и всякакви насоки и идеи ще са ми от полза, като уточнявам, че става дума за гр. Варна. Моля за Вашето мнение от къде да започна избора си - от ел.уредите и свръзките към ВиК или от кухненските модули и съответно - кое към кое следва да напасна. Бих искала нещо семпло, скромно, удобно, сравнително лесно за поддържане и крайният резултат да е кухня, в която наистина ще се готви. Четох отзиви за Ирим като сравнително добро съотношение между цена и качество. Моля за насоки и дали да бъде гланц или мат и какви са плюсовете и минусите на единия и другия вариант. Като цяло всякакви мнения и идеи биха могли да са ми от полза. Благодаря предварително и се извинявам за дългата публикация

# 297
  • Раковски
Като първа стъпка си направете проект по изведените ВиК и ел инсталация. Ако не са направени си направете проекта по ваше усмотрение, в случая уредите са без значение (ако са за вграждане), цветовете също, те са след като се нарисува кухнята.

# 298
Какво ви е мнението за цокъл на кухня от МДФ боядисан.Дали ще е проблем поддръжката,когато се мие пода.Иска ми се да е в цвета на кухнята..
Направи си такъв, щом ти харесва и си поръчай още един резервен комплект. Аз така направих, сега съм с цокъл като плота- дървесно и имам резервен от мдф-а на вратите.

# 299
  • В къЩи.
Здравейте,отново.
Идвам пак за съвет относно мивката.
Кухнята ми е 1,40/3.00м ,като на късата стена е шкаф 80см , на който искам да разпложа мивката,но не искам  отцедника да ми навлиза в плота на дългата страна,затова трябваше да избера мивка с по-малки размери.
Избрах тази https://www.teka.com/bg-bg/produkt/stone-45-s-tg-cherna_115330043/ , която да е изцяло върху шкафа от 80см. ( надявам се ,че се разбира какво обяснявам)
Моля за коментар относно мивката.

Другата ми дилема е,че сегашната ми мивка е с десен отцедник,който свършва до стена,а коритото граничи с плота на дългата страна. Сега пак исках такова разпложение,но майстора ми всячески се опитва да ме убеди да сложа мивка с ляв отцедник,т.е. мивката да е до стената,а отцедника да отива към плота.
Не знам ,защо казва ми,че така ще е по-добре и ще ми е по-удобно...
Вие какво мислите?

Общи условия

Активация на акаунт