С кои песни, филми и книги свързвате 20-те си години?

• 13 764
  • 357
  •   1
Отговори
# 225
Книги на  Стивън Кинг,
музиката на Тина Търнър, Майкъл Джексън, Мадона.

# 226
Филма- Хубава жена
Музика- Майкъл Джексън

# 227
Всичко от преди 20г. Simple Smile
Особено музиката! Как да кажа каква, като слушах всичко...от поп-фолк до дискотечни парчета!
Киноман не съм особено, но по това време помня, че гледах филм за Жана Д'арк, който много ме впечатли. Книги си купувах в комплект от едни поредици, които продаваха с вестници. Най-запомняща се е останала в съзнанието ми "Лолита" на Нобоков.

# 228
  • София
“Коса”, “Вчера”
Beatles, БТР
Книги - Стивън Кинг, Стругацки

# 229
  • София
Моите 20 години бяха през 90-те - изключително трудно и бурно време за мен в личен и социален план. Помня чувството на опиянение от глътката свобода, която поехме с падането на комунизма; животът изведнъж стана цветен, светът и технологиите нахлуха зад Желязната завеса, по магазините се появиха марки и продукти, които не бяхме и сънували. Протестите, СДС, Жан Виденовата зима, "Да дойдат танковете", "Пир по време на чума". Запознах се с мъжа ми, три години по-късно се оженихме. Започнах работа, родих първото си дете. Спирам дотук, защото мога да пиша още много. Simple Smile

Със сигурност ще пропусна много неща, но все пак:

Филми - "Мълчанието на агнетата", "Терминаторът", "Добрият Уил Хънтинг", "Списъкът на Шиндлер", "The Doors", "Апокалипсис сега", "Туин Пийкс", "Седем години в Тибет".  През 20-те си години открих филмите на Тарковски. 

Музика -  Скорпиънс "The Wind of Change", "Уморени крила" (Дони и Момчил), "А ние с Боби пием кафе" (Уикеда), "Кукла" (Атлас), всичко на Майкъл Джексън, (Everything I Do) I Do It For You” (Брайън Адамс), "Макарена" (Лос дел Рио), "Black Velvet" ( Алана Майлс), всичко на The Doors,

Книги -  всичко от Херман Хесе, особено "Степният вълк" и "Игра на стъклени перли", която ми е любима и до днес; "Тъй рече Заратустра" от Фридрих Ницше, Жан-Мари Гюстав Льо Клезио - "Пустиня", "Неизвестното на земята", всичко на Карл Густав Юнг, "Пътеводителят на галактическия стопаджия" от Дъглас Адамс,  поредицата "Дюн" от Франк Хърбърт, "Майсторът и Маргарита" от Михаил Булгаков, "Дзен и изкуството да се поддържа мотоциклет" от Робърт Пърсиг, "Човешкият феномен" от Тейяр дьо Шарден, "Изкуството да бъдеш бог" от Морган Пек, "The Wheel of Life: A Memoir of Living and Dying" от Елизабет Кюблер Рос ("За смъртта и умирането").

# 230
Музиката на Атлас. Често пееха в клубовете в Студентския град.

# 231
Музиката на ФСБ и сигнал, от книгите поредицата на Джеймс Клавел за Азия от Шогун до Цар плъх.

# 232
  • София
Бях студентка и четях само Стивън Кинг.

# 233
"Междузвездни войни"
"Индиана Джоунс"
"Дъ Доорс"
Бони М

# 234
  • при късмета
Стивън Кинг ми е любимия автор, откак чета изобщо и не съм го сменяла. Иначе точна в 20те ми започнах и на други автори да обръщам внимание, Джйимс Клавел ме грабна с Шогун и почти поредно прочетох Цар Плъх и трилогията Гай джин, Тай пан и Търговска къща.
В края на 90те слушах почти всякаква музика

# 235
Малее, само от последните 5 страници ми направи впечатление, че повечето форумци са на 45+ години. Grinning

# 236
Музиката на Snow patrol

# 237
По време на моите 20 излезе Fast & Furious.
Спомням си емоцията от новия филм от поредицата, еуфорията от новите ефекти и напомнянето за приятелството, важността на семейството и бързите коли Simple Smile

# 238
На 20 години слушах Шаде, четях Махалото на Фуко и се сблъсках с въпроса за синьото или червеното хапче. 😉

# 239
За мен мелодията на 20те ми години е тази на Take That и бойбандите. Песни ,които разкриваха за мен онзи романтичен и ведър поглед към живота.

Общи условия

Активация на акаунт