С кои песни, филми и книги свързвате 20-те си години?

• 13 760
  • 357
  •   1
Отговори
# 255
20-те си години ги свързвам с музиката на Nirvana, INXS, Green day, Radiohead..., които продължавам да слушам и до днес. Tween Peaks  беше сериалът, който промени представите ми за телевизия!

# 256
  • София
Прекрасни години и спомени....... От ходене на лекции и четене не оставаше много време за книги, но пък разпускахме с музика - наблягахме на българската музика и най-вече ходехме по клубовете да слушаме Сленг, Обратен ефект и група Седем, която беше съставена изцяло от наши колеги и приятели музиканти. А от шофьорите на градския транспорт се информирахме за популярните поп фолк парчета.

# 257
Моите двадесет години ги свързвам с  диско музиката-Мадона,Майкъл Джексън,Роксет.Романът и филмът  "Птиците умират сами" на  Колийн Маккълоу са ми любими.

# 258
Музика - Депеш Мод, Фил Колинс, Сигнал.
Филми - Мръсни танци, Усещане за жена, Форест Гъмп.
Книги - Уудхаус.

# 259
Хубави спомени ми навяват моите 20 години. Бях студентка, слушахме музиката на 90-те. Най много обаче обичах да слушам група Сигнал.

# 260
  • Там...
С книгите на Агата Кристи и Артър Конан Дойл Heart

# 261
  • София
Любимите ми песни в стил Ню уейв - всичко от Депеш мод

# 262
  • София
Книгата, която свързвам с моята 20 годишнина е на Панас Мирни, "Блудница".

# 263
  • София
Музика или филм, никога не са могли да ме развълнуват така. Единствено лични преживявания могат да останан в съзнанието ми и да ме развълнуват в такава степен.

# 264
  • София
20-те си години свързвам с музиката на 90-те.

# 265
Музиката ми винаги е била Depeche Mode, Erasure,  Camouflage.  Не само в 20-те ми години, но и след още 20.
Чакам с нетърпение концерта през лятото!

Книгите - Стивън Кинг. И преди, и сега!

# 266
  • offshore & overseas
Колкото и банално да звучи, 20-те си години, и въобще младостта си, свързвам с музиката на 90-те. По онова време радиото беше мой непрестанен спътник, като редовно записвах на касета любими парчета, за да мога да ги слушам отново и отново. Превключвах между VOA Europe/радио Витоша, Радио ФМ+, Тангра, Дарик и др. не толкова популярни радиостанции. Без да се замислям мога да посоча Стинг, Фил Колинс, Елтън Джон, Скорпиънс, Металика, а от българските БТР, Сигнал, Дони и Момчил.

Откъм книги: английска и американска класическа литература в оригинал, покрай филологията, в опит за съчетаване на полезното с приятното. Любимите ми английски автори са Шекспир, Байрон, Чалз Дикенс, Уилям Такъри, Джейн Остин, но американската литература така и не успя да ме завладее, въпреки че положих известни усилия.

Филмите съм ги забравила, пуста склероза, а и беден студент рядко ходи на кино. Единствено ми се е запечатал в съзнанието Eyes Open Shut с Никол Кидман и Том Круз, но той вече е на границата с новото хилядолетие и не знам дали се брои (но да, защото все пак влиза в моите 24 г.)

# 267
  • София
Музиката на Queen, БТР, Сигнал
Книги-Агата Кристи

# 268
  • там където има винаги вятър
20-те ми години...ехеее това беше преди "сто години".
На някой може да му се стори нереално, ама такъв беше живота на село.
Филми - ходехме на кино, 2 дни даваха един и същ филм, та почти през ден... а и срещите ставаха там Smile уестърните бяха на "мода" тогава. По телевизията - не пропусках "Студио Х" в събота късно вечер, що страх съм брала.
Музика - АББА, Бони М, купуваха се плочи, а на касетофона - купен с връзки и с $ пусках и записвах на касети кънтри.
Книги - имаше период в който се носеше хартия на вторични сурови и можеше да си вземеш Брулени хълмове, ама и бая хартия трябваше. После вече нещата станаха по-лесно - приятелка продаваше в книжарницата и се започна с историческите: Самуил, Дъщерята на Калояна, с произведенията на Елин Пелин, Йордан Йовков, с книгите на Агата Кристи и Артър Конан Дойл.

# 269
  • София
Български рок - Щурците, ФСБ, Сигнал, БТР.
Книгите на Агата Кристи, Стендал и много  от световната класика, купувана от баща ми, с които е пълна неговата библиотека.
За филм не се сещам за някой, който да съм запомнила и да го свързвам с това време.

Общи условия

Активация на акаунт