Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Мъжа ми не иска да изкарам книжка..

 • 6 381
 • 182
 •   1
Отговори
# 15
 • София
 • Мнения: 2 999
Амакактака книжка, нали после ще трябва да ти даде скъпоценното (тук виждам беемве, но да не спекулирам).
Не е читава работата, дори нищо да не става от теб като шофьор, поне опитай да изкараш курса. И като я вземеш книжката (и кола разбира се), никакво возене на тоз герой, че тогава започват семейните проблеми.

# 16
 • Мнения: 5 849
Имаме тази възможност защото той взима добра заплата и аз взимам някакъв доход.

Ето тук е разковничето. Ти не си самостоятелна. Чакаш на родителите си. Те да ти платят курса??? Ако си на 18, да, ок. Но сега?

С книжка, без книжка пак ще си зависима.

# 17
 • София
 • Мнения: 4 761
То книжката е най- малкия проблем тука.

Но все пак на мен нашите навремето ми казаха, като си изкараш пари за курса - давай. И това е най- малкия разход всъщност, после са ти колата, гражданската, данъка, гумите, горивото, консумативите, ремонтите, винетките.
Аз на 18 си изкарах пари и си я платих, та ми е чудно че семейна жена с дете трябва да чака на мъжа или техните за нещо такова.
А пък ако ще  изкарваш книжка просто да си имаш- това са пари на вятъра и загуба на време.

И пак казвам , тука проблема е друг.

# 18
 • Мнения: 11 986
С книжка, без книжка пак ще си зависима.
Не е така. Най-малкото една книжка отваря широко портите на съсловието на търговските представители, мениджърите ключови клиенти и куриерите и вече зависи дали имаш дар да продаваш, да успокояваш или просто да хамалуваш. Едно е да изкарваш 600 лв като продавачка, друго е 1600 като куриер, трето 6 или 16 бона комисионни от сделки месечно.

# 19
 • Мнения: 5 849
Така е, нарциса. Хич не съм против жената да изкара книжка. Но зависимостта си е зависимост. Утре тоя същия ще й каже, че няма да ходи да бачка търговски, щото ще му изневери..

# 20
 • София
 • Мнения: 1 369
Щом има кой да ти плати курса, записвай се, но ми се струва, че няма да караш кола. Ти нямаш нужните доходи, а той кара колата само до магазина. Според мен не иска да имаш книжка за да не искаш колата, която както са ти казали вече си е разход, който явно не можеш да поемеш, щом и за курса за книжка нямаш пари.
За ревността, той ще те ревнува и с книжка и без нея.

# 21
 • Мнения: 1 879
Книжката хич даже не е излишна и без смисъл - нека я има в джоба си авторката пък вече ще си прецени на работа ли ще ходи, на разходка ли, по мъже ли.
Съпругът и не е излязъл с аргументация за разходи и има ли необходимост и възможност семейството от втора кола, излязъл е с обвинения, че щяла да му кръшка - де се вика, ако може за всички категории за извади книжка при такъв мъж, и за яхта, и за безмоторен самолет, и за селскостопанска техника....за принципа просто.

# 22
 • Боса по асфалта вървя си ...
 • Мнения: 20 133
имаме семеен автомобил. Не се ползва много защото само той го кара, само ако трябва да се иде до магазина или до града..
Явно и живеят на село, което я прави още по-зависима без личен автомобил.

# 23
 • INFJ
 • Мнения: 7 808
Не ти разрешава, защото е комплексар и иска да си зависима. Сам е казал, че в болната му глава, сценарият е, че ще вземеш книжка и ще започнеш да ходиш да се "оправяш" с някой.
Много са забавни тези хора как се фиксират в нещо точно определено, сякаш по друг начин не може да се случи изневяра Joy

# 24
 • Мнения: 45 505
Ако семейството е с общ бюджет, намирам за съвсем нормално да са "зависими" един от друг. Слагам го в кавички,  защото имам предвид заедно да планират по-големите разходи, а не да си отнемат елементарни човешки права.
Дори проблемът да е в парите, а при тях не е, разумно е да каже например "В момента сме затруднени, но ще заделяме и като съберем, ще се запишеш. Дотогава учи листовките, за да не губиш време."

Тук обаче става дума за друг тип зависимост и тя се оправя по-трудно от финансовата. Без значение на колко години е, нека използва гърба на родителите си, за да я преодолее. Но основната работа към самочуствие и самостоятелност, трябва да я свърши сама.

# 25
 • Мнения: 74
имаме семеен автомобил. Не се ползва много защото само той го кара, само ако трябва да се иде до магазина или до града..
Явно и живеят на село, което я прави още по-зависима без личен автомобил.
не в село а в малко градче в което нямаме тези неща като в града. Като големи вериги магазини или виеаком а1, и там те подобни.. градски транспорт пак нямаме, детето го водя с количката до детската. Ако го заведа сутрин и след обед завали аз пак трябва да взема тази количка да ида да го взема да го прибера и докато си дойдем и двамата ставаме вир вода защото мия син не търпи да има протектор на количката или да носи дъждобран..
Не ти разрешава, защото е комплексар и иска да си зависима. Сам е казал, че в болната му глава, сценарият е, че ще вземеш книжка и ще започнеш да ходиш да се "оправяш" с някой.
Много са забавни тези хора как се фиксират в нещо точно определено, сякаш по друг начин не може да се случи изневяра Joy
същото го каза и баща ми.. - нима само в кола се изневерява?

# 26
 • Мнения: 2 129
Изкарването на шофьорски курсове не е достатъчно. И да вземеш книжка, нали се сещаш,че няма автоматично да станеш шофьор, а мъжа ти щом е против идеята, едва ли ще те допусне до семейната кола. Искам да кажа, че може би ще се опита да саботира опитите ти за независимост. Няма да ти съдейства за шофирането, няма да те пуска сама да караш,но и той няма да идва с тебе, ще ти втълпява, че не ставаш за шофьор и други подобни.
Вариантът е да си купиш твоя, лична кола, да си изкараш курсовете и да се научиш да караш въпреки неговата съпротива.
Късмет ти желая!

# 27
 • Варна
 • Мнения: 34 857
Само ще кажа, че липсата на книжка ти е най-малкия проблем. Ще спра дотук, че ако взема да пиша за мъжа ти, ще получа бан.

# 28
 • Мнения: 5 849
Мъжът ти като ходи на работа с колата, ти какво ще караш?

# 29
 • Мнения: 2 129
Между другото, много мъже са причина жените им да не шофират Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт