Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Мъжа ми не иска да изкарам книжка..

 • 6 381
 • 182
 •   1
Отговори
# 150
 • Мнения: 61
Ей такива съвети за женски тарикатлъци са ми супер неприятни.
Бившият ми съпруг не само ми намери инструктор наблизо, ами ми купи и моя лична отделна кола - без да въртя никакви номера, без да съм го тормозила за нищо и без да съм искала или настоявала. Градината беше точно до нас, магазини навсякъде, по приятелки и заведения не ходя, оправях се спокойно с всичко, с родителите му също. Бях щастлива и го приех като грижа, а после се оказа, че само е искал да си измие ръцете, за да не го закачам за нищо. Прилагам опита си наобратно.

# 151
 • София
 • Мнения: 8 778
И в едната, и в другата посока има лоши примери. Едните не неутрализират другите.

# 152
 • Мнения: 253
Опитай да му внушиш, че твоята книжка ще му е полезна на него. Не директно. Веднъж точно в ден, за който знаеш, че свършва работа в подходящо време, се оказваш с разстройство. Мило, не мога да мръдна, иди да вземеш детето. Другата седмица взимаш детето по дъжд. Докато кротко сервираш салатата, му споделяш - може би няма да е лошо да минеш да вземеш утре едни капки за нос, че малкия стана вир-вода и ако се разкашля, пак няма да спим /или каквото знаеш, че мъжът ти най-силно не понася, когато детето е болно/, и без повече подробности и обяснения сменяш темата, изобщо нищо не натрапваш, само да му влезе ангажимент. Вкарвай му тежест известно време, че да поиска сам да се отърве. Ако очакваш да гледа детето, докато си на курс, отсега забравИ. Може дори само това да му е проблем. Ти да се шматкаш по курсове, а той вързана домакиня, да му се смеят приятелите, срам. Приеми, че вашите ще платят и му дай да разбере, че семейните пари няма да пипаш. Без специални демонстрации. Те наште ще платят, ама сега е студено и в това лошо време не ми се занимава, някъде лятото, просто да се пробвам, мама тъкмо ще гледа детето. Първо ще претръпне, че това няма да стане сега и ще приеме, че си помечтаваш, после като кажеш, че тръгваш на курс другия месец, вече ще го е преживял наполовина. Нещо такова.

Всичко е за да ти кажа следното - аз моментално си намерих работа когато се разведох и можех да си гледам детето единствено благодарение на това, че можех да шофирам! С детет не можеш да работиш нищо, с кола можеш шест пъти повече. Вземи каквото можеш сега на спокойствие, докато има шанс мъжът ти да миряса. Ако не влезе в пътя, ще имаш преимущество за в случай, че се окажеш сама.

Един темерут и да го плеснеш с тигана, все тая. Вземи първо каквото ти трябва и после ще мислиш с кого си се събрала. Пък като имаш мама и тате, на следващото ядосване нищо не ти пречи да кажеш, че не си бяла робиня и се изнасяш.
Не разбрах защо изобщо трябва да го кандардисва... Достатъчна причина да изкара книжка би трябвало да е това, че ИСКА да я изкара, а не от сто кладенеца вода да вади, да цитира аксиоми и да доказва теореми, за да излюстрира колко полезно е да си шофьор. И оттука следва да заключим и уточним, че проблемът на авторката не е в книжката или липсата на такава. Проблемът е, че мъжа и не е стока, ама на нея не и изнася да предприеме нещо по въпроса. Това, че не и дава да изкара шофьорски курс е нищо пред ошамарването, с което я награждава благоверният. Та май в друга посока трябва да погледне жената, ама как да и го обясним така, че да ни повярва...

# 153
 • Мнения: 1 039
Ей, това с женските хитринки и аз не го разбирам. Сигурно защото не го умея ли, не знам.

Както и да е .. По темата :
Вече сериозно се хващам за главата, какви жени има и колко нищожно себеуважение имат..

Ако някой си мисли, че би повлиял на подобен тип човек, говорейки му и давайки адекватни съвети, е в голяма грешка.

Понякога си мисля, защо аджеба се пускат тези теми, като не стига, че нищо няма са се направи, ами и в един момент започват да защитават благоверните си насилници.. Абсолютна загуба на време и за пишещите, и за четящите.

Какво ме интересува мен, че не й давал да изкара книжка, оказва физическо насилие, НО заглавието на темата е за златната книжка. За ревността да не говорим.

Ако я е страх да го напусне, защото се притеснява от саморазправа е едно.. Но като гледам форумната тендеция - със сигурност през останалото време той е прекрасен, мил и добър и тя много го обича.


Повръща ми се от такива хора..

# 154
 • Мнения: 268
Това неговото е чиста селяния. За съжаление, повечето мъже от малки градове (1000 души примерно) и селата най-вече мислят по този начин. (И ние се преместихме в такъв град, без транспорт, без големи вериги магазини). Жената вкъщи, готви, пере, гледа деца, сакън да не поиска да излезе някоя вечер да разнообрази от грижите за детето/децата, веднага отива да се "пляска". Тяхната дума е "закон" , немога да не го сложа в кавички, защото е смешно. За съжаление повечето жени са като теб, "слушат кротко", изпълняват, дават обяснение. Ти избираш докога да си зависима, живеем в нов свят, в модерно време, има опции, има изход. Въпроса е, има ли желание?! Книжката е удобство, можеш ли да гледаш детето СИ подгизнало, хубаво ли ти е?! Да си призная, аз не ставам за шофьор, ММ постоянно ми натяква да я изкарам, но мен ме е страх. Въпреки това ще го направя, защото във такова населено място не се оцелява без кола, а и баща ми (родителите ми са от София, аз съм на 350+км от тях) е много болен, немога да се бутам по автобусите толкова км, с дете, свекървата и тя бута канчето със здравето, а си нямат друг освен нас. Та затова трябва да превъзмогна себе си, и да го направя за хората, които са ни отгледали, не заради ММ, защото неможе и двамата да хукнем, все някой трябва и да работи.....

# 155
 • Мнения: 1 039
И какво стана в крайна сметка? Авторката ще изкара ли книжка?

# 156
# 157
 • онче бонче бонбонче
 • Мнения: 9 448
Мъжът дето не иска тя да сърфира из улиците за да не си хване любовник сигурно се е усетил че същото може да стане и ако сърфира из интернета и току дръпнал шалтера 😐

# 158
 • Мнения: 5 075
Ами така е като се оставиш да си собственост.. Rolling Eyes

# 159
 • Мнения: 545
Ми тя май няма особен избор. Някой беше писал, че учила в чужбина... Най вероятно, докато майка й е работила в Италия, е изкарала 2-3 години в местно училище, но това не значи че има образование. Тя го използваше като оправдание за неграмотното си писане на български.

# 160
 • Мнения: 26
Ох, аз имам болезнен опит с това. Достигнах до извода, че бившият ми не искаше, за да може да зависят от него. Даже след като изкарах книжката стана още по-зле, направо ми се вдигаха луди скандали за дребни грешки. Аз наивно се опитвах да му обясня, че с тези скандали само ме стресира и е предпоставка за още по-големи грешки. Това докато не ми каза, че може би е по-добре да не върша неща, които не са за мен, явно вече видя, че съм достатъчно ината и трябваше да ме откаже по някакъв начин. Обаче не му се получи. Разделих се с него и изведнъж почнах да шофирам много по-добре.

# 161
 • София
 • Мнения: 17 187
Ще вземеш да му удариш безценната кола, това го е страх.
Или смята, че така и така няма да подкараш сериозно кола, защо да давате излишни пари.

За онези, които се чудят как така тя иска позволение - тя има "някакъв" доход, но вероятно мъжът осигурява основните пари в семейството.

А ето какъв бил мъжът, копирах:
Стиснат човек не обича да харчи за глупости, голям инат, за дрехи да не говорим ако не е той да си избере няма да ги облече, време почти за нищо няма тъй както е по 12 часа на работа...

Последна редакция: пт, 10 фев 2023, 16:50 от Cuckoo

# 162
 • Чужбина
 • Мнения: 174
Поредният случай на патриархален начин на мислене.

Шофирането не се смята за "женска" работа и затова е нещо като запазена дейност за мъжа.

Ясно е, че жената не е да шофира, а да се грижи за дома и децата, за да е удобно и приятно на мъжа. Той работел на смени по много часове, очевидно очаква жена му да е основно домакиня.

В тази координатна система тя няма защо да се хаби да шофира, защото това са излишни разходи и излишно време, а от нея не се и очаква за бъдеще да шофира, ела пък мъжка кола...

# 163
 • Мнения: 5 075
Олеее напоследък с тия индивиди дето се напитиха форума, направо голЕм смЕх
Кое е мъжка кола и кое женска? Д азнам каква с моята, щото и без тва се чудя що така ме гледат колегите шофьори като ги изпреварвам. Сигурно ми е мъжка колата пък вътре гледат кифла Joy

# 164
 • в сърцата на децата <3
 • Мнения: 3 626
Олеее напоследък с тия индивиди дето се напитиха форума, направо голЕм смЕх
Кое е мъжка кола и кое женска? Д азнам каква с моята, щото и без тва се чудя що така ме гледат колегите шофьори като ги изпреварвам. Сигурно ми е мъжка колата пък вътре гледат кифла Joy
Ми мойта е "мъжка", ама само това ми е удобно 🤣🤣🤣 При това е втора подобна, която купуваме за мен, първата беше на баща ми и никой друг не можеше да я кара след като той почина. Но като свикнах... Нимойш ма вкара в "дамска" въшка вече.

Общи условия

Активация на акаунт