Машина за хляб - 68 тема

  • 43 649
  • 675
  •   1
Отговори
# 660
  • Мнения: 655
Аз съм с Мулинекс. Засега отложих покупката на нова хлебоперкарна. Прозорчето на моята ХП досега не съм го ползвала. Слагам всички продукти в кошницата и натискам бутона.
На мен проблемът ми е,че бързо се надрасква покритието. Кошницата май беше  53лв, бъркалките са 15лв и като сложим и доставката и се оказва, че няколко смени излизат като нова ХП.

# 661
  • Мнения: 2 746
На мен проблемът ми е,че бързо се надрасква покритието. Кошницата май беше  53лв, бъркалките са 15лв и като сложим и доставката и се оказва, че няколко смени излизат като нова ХП.
Откъде купувате бъркалките по 15 лв.? Аз последно ги взимах от България сервиз груп по 8 лв. за двата броя, а цената на казанчето беше 40 лв.

# 662
  • Мнения: 5
За автоматичните дозатори не мога да дам мнение. Меря си маята и си я пускам.

Независимо от цената хлебопекарните вършат еднаква работа. Преди бях с Мулинекс 5000 ( вече Тефал) сега съм с Горение OW1600 и хлябът е със същото качество и вкус. При Горението бъркалките излизат, като облизани, докато при Мулинекс залепваха.

Важното е да има адекватен сервиз (гаранционен и извънгаранционен) и резервни части.

Прозорчето в много важно. През него се гледа най-вече при месенето. Важно е тестото да оформи хубава топка, а това зависи не само от количеството на продуктите. Може да се наложи добавяне, например на брашно. Даже за една и съща марка може да има разлика между партидите. (Пиша го, като човек, който от 2009 г. има хлебопекарна и от тогава не купува хляб).

Благодаря много за отговора. Значи този дозатор за маята малко се обесмисля. Видях Gorenje имат някакви дозатори за ядки и имат прозорец.  Гледам и частите в българия (бъркалки и казанчета) са доста по евтини. Ще ви послушам, въпреки че моята надежда е да се науча да само да зареждам и сам да се прави и дано да стигна до смяна на консумативи Simple Smile

# 663
  • Мнения: 24 852
За маята има смисъл да е отделно ако се ползва отложен старт евентуално. Това за семена и ядки вече си е глезотия че те обикновено се добавят по-късно. На друга машина ще има сигнал кога да се сложат.
Отначало по време на замесването не е никакъв проблем да се отвори и види тестото как е тъй че прозорецът не е фатален. Нали ако ще се добавя нещо, пак се отваря за целта?

# 664
  • Мнения: 655
На мен проблемът ми е,че бързо се надрасква покритието. Кошницата май беше  53лв, бъркалките са 15лв и като сложим и доставката и се оказва, че няколко смени излизат като нова ХП.
Откъде купувате бъркалките по 15 лв.? Аз последно ги взимах от България сервиз груп по 8 лв. за двата броя, а цената на казанчето беше 40 лв.

Ами и аз от сервиз груп. Този месец направих поръчка. Казанче - 53лв. Бъркалки - 15лв. Моята ХП е две бъркалки. Предполагам, че това оскъпява

# 665
  • Мнения: 2 746
Скрит текст:
На мен проблемът ми е,че бързо се надрасква покритието. Кошницата май беше  53лв, бъркалките са 15лв и като сложим и доставката и се оказва, че няколко смени излизат като нова ХП.
Откъде купувате бъркалките по 15 лв.? Аз последно ги взимах от България сервиз груп по 8 лв. за двата броя, а цената на казанчето беше 40 лв.

Ами и аз от сервиз груп. Този месец направих поръчка. Казанче - 53лв. Бъркалки - 15лв. Моята ХП е две бъркалки. Предполагам, че това оскъпява
[/quote]
Значи са увеличили цените.
И моята е с две бъркалки. Последно купувах бъркалки преди 2 години за 8 лв. комплекта.

# 666
  • Мнения: 1 547
Здравейте, нямам никакъв опит с хлебопекрни, само консуматор съм. За пръв път ще купувам. Тази ще върши ли работа, за хляб ми трябва, с брашно от лимец.
https://zora.bg/product/cbm-6511-600-w

# 667
  • Sofia
  • Мнения: 1 579
Това е малка хлебопекарна с една бъркалка. Зависи колко хляб ядете. Ние сме двама, но винаги съм вземала с две бъркалки. Голямата може и малко да меси и много.
Не съм правила хляб от лимец и не мога да с изкажа, но като че ли лимеца не беше ли с по-малко глутен, а за брашното за втасването това е важно. Може би трябва да се смеси и с малко бяло брашно, за да бухне добре хляба. Потърсете рецепта.
Като цяло всяка хлебопекарна ще ви свърши работа

# 668
  • Мнения: 24 852
От лимец става сбит хлябът, не знам как би се държал ако е соден а не с мая, но пък за това не е нужна машина. Наистина е малко глутенът в него и повечето хора добавят по малко лимец й си преобладава нормална пшеница за да стане приличен хляб.
За това че в голямата може и малко, не е точно така - под определено количество няма как да го омеси, а и изпичането е по-зле ако казанчето не е особено запълнено. Та, може и по-малко но не винаги много по-малко. Имах малка преди да спра да правя хляб, сестра ми и майка ми са с големи. Имат си предимства и двете, въпросът е човек да си прецени за него.

# 669
  • София
  • Мнения: 3 058
Голяма машина (две бъркалки) много трудно меси под 500 грама брашно, независимо от марката. Малката (една бъркалка) се справя добре и с около 350 грама брашно. Не съм експериментирал с по-малко количество. Лично мнение е, че е по-добре да се купи хлебопекарна, за която винаги може да се намерят казанче и бъркалки. За мен такива са Тефал и Горенье. Никога не съм ползвал лимец, но за нормалното бяло брашно важи това, че теглото на готовия хляб е равно на 150% от теглото на вложеното брашно. 500гр брашно - 750гр готов хляб.

# 670
  • Буркина Фасо
  • Мнения: 17 319
ако хапват по 2 кила хляб на ден е по-добре машина с 2 бъркалки.
ако хапват по 200 гр.  - машина с 1 бъркалка.
първо от там се започва според мен. Grinning

# 671
  • Мнения: 153
За тричленно семейство трябват две бъркали.

# 672
  • Буркина Фасо
  • Мнения: 17 319
не се гледа бройката. гледа се консумацията.
виждал съм 1 човек да се справя с 1 хляб дневно без проблем.
виждал съм и семейства , които консумират 1 хляб за 3 дни, а при някои само един член консумира хляб.
в края на крайщата всеки сам си преценЯ.

# 673
  • Мнения: 2 015
Аз пък не гледам вече 1 или 2 бъркалки.

По-скоро ме занимава да имам винаги домашен хляб. Оставям винаги и във фризера, понеже в къщи вече не ядат друг хляб. 🙂

Когато  пътуваме, а пътуваме често, винаги си носим от "нашия" хляб. И всеки път когато пропускаме от бързане или друго, се чувстваме как да кажа.. не в кожата си 🙂

# 674
  • Мнения: 24 852
Е, няма как да не "гледа" човек колко голяма машина са си купи...
Просто това настояване че за всички е по-добре да е голяма малко подвежда понякога.

Общи условия

Активация на акаунт