Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Безизходица

 • 8 445
 • 104
 •   1
Отговори
 • Мнения: 7
Здравейте!
Трудно ми е да започна темата, защото ако трябва да обясня всичко подробно, ще стане прекалено дълго, скучно и объркано.
Ще се постарая да синтезирам най-важното и ще се радвам да получа адекватни съвети, тъй като се чувствам на ръба на отчаянието.
Кратка предистория.. живея с човека до себе си вече 6 години, имаме дъщеря на 4 години и половина и всъщност тя е единственото хубаво от тази връзка.
Преди да забременея, всичко беше прекрасно, както всяко друго начало, мислех, че такава любов не съществува, а и за мен не беше съществувала до този момент.
Разликата в годините ни е 9 в негова полза. За него това е втора толкова дълга връзка и второ дете, за мен всичко беше за първи път.
Когато забременях, кризата в нашите отношения настъпи. Мислех, че причината е в мен, дължах го на хормоните, надявах се, че е временно и давах шанс на връзката ни сляпо.
През цялата ми бременност сме стигали до ужасни скандали и нервни кризи от моя страна. Скандалите ни винаги са се дължали само на едно- неговият инат и постоянен критицизъм. Аз не съм перфектна, нямам претенции за идеалната домакиня, съпруга и жена, но съм човек, готов на много компромиси в името на добрите отношения.
За него, положителното нещо, за което мога е че е много работлив, кадърен и разбира от много неща.
В семейните отношения, освен, че е домошар, не пие алкохол, друго положително не мога да се сетя.
Колкото повече време минаваше, толкова повече ме мачкаше психически. Обиждаше ме, псуваше ме, посегна ми няколко пъти през годините за нереални глупости и битовизми.
Аз търпях, обичах го, молех му се и нямах очи за друг.
За всичките тези години, нямам нито един хубав спомен с него, наистина се опитвам да се сетя и няма. Винаги, когато сме ходили на почивка, той е бил сърдит, недоволен, нервен. Ако не сме имали скандали, това е било, защото аз съм мълчала и съм се съгласявала с всичко, което каже.
Никога не се е съобразявал с моите желания, винаги ставаше на неговото във всяко едно естество. Ако случайно настоя за нещо, отговорът беше: айде, е** си майката, прави каквото знаеш.
Ако продължа да давам примери за отношението му към мен, ще трябва да си взема почивен ден, вие също Simple Smile
Държанието му към детето е неутрално. Не се държи зле, но и внимание почти никакво. 5 минути игра и после пак си е пред телевизора, или на телефона. Никога не е имал търпение да й обяснява нещо или да я научи на нещо.
И така, през всичките години като глупачка вярвах, че нещата ще се оправят. Обвързахме се много сериозно с общ бизнес, общи финанси, купихме апартамент, чийто ремонт в момента извършва той. Жилището, в което живеем е на родителите ми, те ни помагат много, той родители няма, близки хора също няма.
И така, животът ми се беше превърнал в мъчение, липса на любов, добро отношение и разбиране. До миналата година…, когато срещнах друг човек.
Всъщност, той е в общия ни кръг отдавна, но не го бях забелязвала.
Или бях уязвима, или намерих в него, всичко което ми липсваше при бащата на детето ми.
Но той е абсолютна негова противоположност. Грижовен, добър, чувствителен.
Знам, че не е универсален показател, но за мен отношението към животните до някаква степен показва човечността или липсата на такава.
Реален пример и с двамата в различни моменти. С човекът, с когото живея виждаме сгазено куче на пътя, аз реагирам, а той казва: е, какво да го направиш, да не е седяло там.
Другото момче казва: милото животно, дано поне не се е мъчило много.
И така, има хиляди примери. Новото момче дори към дъщеря ми има повече и внимание, от колкото баща й.
С него имаме отношения от близо година, обещала съм му че до лятото ще се разделя официално с другия, но тук започва и моята дилема.
Влюбена съм в това момче, обичам го дори, искам да бъда с него, но…
Отдавна имам един заложен в мен проблем. Свързвам всяко място с определени хора и когато тези хора ги няма на това място се чувствам ужасно. Не обичам мъжа, с когото живея или поне не по този начин. Няма любов и от двете страни, въпреки че той усеща промяната в мен и от време на време проявява мило отношение, вероятно е манипулативна техника. От скоро ми обяснява колко ме обича, как не иска никога да се разделяме, как усеща, че съм променена. Това не му пречи на следващия ден да ми вдигне грандиозен скандал за нещо незначително.
И въпреки това, мисълта, че ще му кажа да се изнесе ме побърква. Да знам, че ще има друг човек на неговото място, други дрехи в неговия гардероб… ужасно е.
А и в действителност той няма къде да отиде.
Да, окей, финансите са ни общи, ще си наеме квартира, но той няма нищо друго, няма близки, жал ми е.
И така, в единия случай съм нещастна аз, в другия- той. Имам усещането, че се намирам в омагьосан кръг, от който няма излизане.
Наистина не знам какво да правя. Мислех да започна консултации при психолог, но не съм сигурна колко ще ми помогне. Толкова съм отчаяна от положението, в което се намирам, че често ме навяват суицидни мисли, единственото което ме съживява е детето.
Моля за съвети и предварително благодаря.

# 1
 • София
 • Мнения: 8 740
Жал ти е за човек, който те псува и бие?

# 2
 • Мнения: 1 731
Трябва да ти е жал за теб и детето, не за него.
Бъди по-решителна и смела и му кажи.

# 3
 • Мнения: 7
Знам, че не е нормално, но ми е жал, да.

# 4
 • София
 • Мнения: 3 571
Добре де, какъв съвет очакваш да ти се даде за човек, който през годините те е псувал, обиждал и посягал.
Такова нещо не трябва, но би могло да се случи само веднъж. После се изнасяш.
Като не си, живей си в ада. Жалко само за детето, още едно същество със съсипана психика.
Хубаво бе, не обичаш себе си, как може да не обичаш детето си?
Пфу!
Много се ядосвам.
П.С. Ако беше приключила връзката си о'време сега нямаше да си в тази ситуация и да се разделяш с човек, заради друг. Защото това ще се използва. Дано само да не си го изкара на детето.
Ей, не се научихте да прекратявате връзката щом се изчерпа или е неудовлетворена и после се чудите какво да правите.
Е...

# 5
 • Мнения: 7
Забравих да напиша, че новото момче е с 4 години по-малък от мен, нищо почти не е преживял в любовта, не знам дали това няма да се отрази в бъдеще.

# 6
 • София
 • Мнения: 31 216
В такава жал приятелката ми живя 20 години с един нещастник, съсипа я, разсипа я и на 40 тепърва се учи да живее.
От жал, не от любов.

Казва - най- хубавите си и млади години пропилях да гоня Михаля и да се правя на майка на мъж, който дори елементарно уважение нямаше към мен, какво остава за любов.

# 7
 • София
 • Мнения: 11 471
Ако се разделяш с мъжа си, трябва да е заради лошите отношения. А не заради нов мъж.

Ако наистина се разделите, не бързай да заживяваш с новия. Дай си време сама с детето.

# 8
 • Мнения: 6 370
Не мога да симпатизирам на жена, която живее с мъжа си и поддържа паралелна връзка от една година. Това за мен е по- отвратително от неговото поведение, ако въобще е толкова лош.

# 9
 • Мнения: 45 501
Единствено май за детето не ти е жал. Расте в дом със скандали, псувни и физическо насилие към майка му и игнорир към него. Как мислиш, че ще се отрази на психиката му?

Ако се разделяш с мъжа си, трябва да е заради лошите отношения. А не заради нов мъж.

Ако наистина се разделите, не бързай да заживяваш с новия. Дай си време сама с детето.
Това е и моят съвет. Мъжът ти няма да се промени, не го жали. Но след раздялата се съвземи психически, дай време и на детето ти да свикне с новата ситуация, доопознай новия и тогава мисли за съжителство.

# 10
 • София
 • Мнения: 1 788
Никаква безизходица не виждам. Развеждаш се с бащата на детето, който е физически и емоционален насилник. Пробвай по-сериозни отношения с новия, но без много големи надежди и очаквания и моя съвет е да НЕ му раждаш дете, докато не минат поне няколко години. Със сегашния по думите ти всичко е изчерпано, само си представи ако трябва до края на живота си да живееш с този човек. И ако съм на твое място - при следващото посягане взимам каквото ми е пред очите и отвръщам, а ако нямаш с какво - с юмрук също може. Как пък ще те бие и ти ще търпиш?

# 11
 • Мнения: 5 822
Нали апартаментът е общ? Значи ще трябва да го делите, като е закупен с общи финанси.
Съветът ми е да не се разделяш с мъжа си заради другия, а заради себе си. Явно е, че няма да го бъде между теб и мъжа ти. Просто не е готино да се хващаш като маймуна от един клон на друг. Дай си време. И тогава се обвързвай с друг мъж.

# 12
 • Мнения: 45 501
И ако съм на твое място - при следващото посягане взимам каквото ми е пред очите и отвръщам, а ако нямаш с какво - с юмрук също може. Как пък ще те бие и ти ще търпиш?
Тя е по-слаба физически от него, не е безопасно да отвръща, освен ако нещата не ескалират и минат в самозащита.
Не е безопасно и да е сама, когато му съобщи решението си. Баща, брат трябва да е наблизо.

# 13
 • София
 • Мнения: 337
Хич не си в безизходица. Живеете в апартамент на родителите ти, помагат ти, т.е. очевидно имаш семейство, което те подкрепя, и с детето няма да останете без покрив над главата. Общия бизнес и новия апартамент ще ги разделите, има си процедури за тия работи.

Като не ти харесва идеята някой друг да си сложи дрехите на място на неговите в гардероба - ами, не кани новия мъж да се нанася у вас. Ако е толкова добър и разбран, ще схване, че претърпяваш тежка раздяла и имаш нужда да поживееш сама с дъщеря си известно време. Подкрепям горните мнения да не бързаш с новия човек.

Въпросът е да решиш, че не можеш повече да правиш компромиси със себе си и безопасността на детето.

# 14
 • Мнения: 1 858
Имали сте по твои думи няколко месеца до година нормални отношения като двойка, после си забременяла и оттам нататък - сама си разказала.
Ако ще напускаш мъжа си, нека не е заради някакво жалостиво момче, дето е толкова жалостиво, че спи с жената на приятеля си, ами заради собственото си бъдеще и това на детето си.

Общи условия

Активация на акаунт