Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 22

• 38 947
  • 780
  •   1
Отговори
# 705
  • Варна
Продължавам си темата за лаборатория.
За Варна препоръка къде да пусна само АСЕ и фактор 13? Оказа се , че в Лаборекспрес са в пакет тези изследвания , а аз вече имам пускани други и цял пакет със същите неща не ми трябва.

# 706
За Варна препоръка къде да пусна само АСЕ и фактор 13? Оказа се , че в Лаборекспрес са в пакет тези изследвания , а аз вече имам пускани други и цял пакет със същите неща не ми трябва.

В Геника, ако не се лъжа като не е пакет бяха по 40лв единичните.

# 707
По 60лв са вече.

# 708

малко извън темата с доза ирония, изключваща всички жени с доказани и предполагаеми проблеми заради тромбофилия.
Бизнеса върви.. защо да не ги вдигнат. Новата мода направи доста хора милионери.
Късмет мамчета и пухкави сладки финали за всички ни 🌹

# 709
Всъщност да ?
Аз се чудя едно време нашите баби и майки и прабаби дали са си правили изследвания за тромбофилия или пък за НК клетки или всички други изследвания ?
Ама пък има и друго - вече с тези фалшиви храни , с този мръсен въздух всичко оказва влияние , ама като се замислиш пък циганките с техния мизерен начин на живот на повечето раждат по 4,5 деца и нямат проблеми.

# 710
Всъщност да ?
Аз се чудя едно време нашите баби и майки и прабаби дали са си правили изследвания за тромбофилия или пък за НК клетки или всички други изследвания ?
Ама пък има и друго - вече с тези фалшиви храни , с този мръсен въздух всичко оказва влияние , ама като се замислиш пък циганките с техния мизерен начин на живот на повечето раждат по 4,5 деца и нямат проблеми.
Не е редно да обобщаваме така. В репродуктивните клиники има вече немалко роми, има ромки които раждат на 25 първо дете и имат 1-2 деца. Те също имат проблеми. Сред всички хора и етноси има двойки с проблеми и такива без. И с ежедневието, животът преди решението за дете и т.н., репродуктивната и цялият оржанизъм се променя. Пък и сега имаме достъп до повече средства да преодолеем проблемите, които и нашите баба са имали но не са могли да преборят. Тромбофилия та е генетична, сигурно и преди 50г е съществувала и е правила пак проблеми.

# 711
  • Sofia
Моята майка не си е правила навремето изследвания за тромбофилия (то е и нямало де). Тя е хетеро Протромбин и хетеро ПАИ. Също така е поне хетеро (но може и хомо) ТАФИ и МТХФР. Забременява на 24г и ражда на 25г. Тежка бременност -
Скрит текст:

- високо кръвно, бебето се ражда малко, защото не е могло да се храни вътреутробно. Било е и с гъста кръв. Не успяват да го спасят 😟.
Следващата й бременност е стриктно следена и е била вече на някаква терапия (нямам идея каква), но изобщо не вдига кръвно и аз се раждам с по-нормално тегло - цели 2700гр.
Та така с тромбофилията - ако се беше изследвала и ако беше на терапия още първия път, сега сигурно сестра ми щеше да е жива.

Последна редакция: ср, 29 мар 2023, 20:32 от Brin de muguet

# 712
Хайде ще се впусна да пиша... Първо, Флоу, уреаплазмата си е достатъчно сериозна причина за аборти. Лекувай я и междувременно не правете опити. От кой град си ,да те насочим? Това не са всички фактори,да,но пък си изследвала двата най - опасни и ги нямаш! Изброила съм ти кои още може да пуснеш, ако ти се дълбае.

Светлозара, имам една успешна бременност след установената тромбофилия без терапия. После имам втора С терапия клексан и завършила с аборт в 10гс. Тъй че тоя нмх не е панацея,ако има друг проблем. При мен имаше дефицит на фолат и тежък вирус... Хистероскопия не знам какво е даже,не съм правила...
На мен всички хематолози , плюс Минкова сега, плюс Аг-тата,смятат че не съм за терапия. Но аз съм си параноя и при бъдеща бременност ще си ги бия ,познавам се.....
Да допълня,че Минкова ми обясни разликата при аспирина,нмх и натаспина. Ако има проблем с вена се пие едното, при артерия другото,ама кой да помни Grinning та фактор 2 и 5  трябва да се прекъснат по веригата чрез нмх, нищо друго не помага там. Докато ПАИ и останалите мутации се прекъсват на нивото на фибриногена,където става на фибрин ,затова помагал Натаспина. И ако естествените антикоагуланти се нарушат ,се включва нмх. Така ми обясни.
Във Варна съм. Лекуваме се после ще пуснем пак тест. Ще поговоря с АГ за хематолог от там или от лл да търся направление?

# 713
  • Варна
Коментирахме днес с познат, че имат три деца, само с последното жена му е била на НМХ и то с доста мутации след като си е пуснала чак за третата Б изследвания. (Спомена защо е решила да пусне за третата Б, но не беше нещо, което да запомня).  Първите две не е знаела и са си преминали нормално със здрави, доносени деца в термин. 
Доколкото знам много малко наши лаборатории могат да си позволят да правят тези изследвания в техни лаборатории , тоест да си купят апаратурата и повечето от тези скъпи неща се изпращят извън БГ. Изпращат се в чужбина и нормално да струват повече… та то кое не се вдигна вече ?!

# 714
Ако ти се пътува до София,тук има качествени хематолози. Но момичетата писаха вече за някои,които работят и онлайн .

# 715
Питайте в генетичната лаборатория към "Света Марина".

https://www.svetamarina.com/index.php?go=c&id=8

# 716
  • София
Момичета,някоя от вас забелязала ли е да й се сваля кръвното от Фраксипарина?
Попринцип поддържам 125-85 вечер и 120-80 сутрин и щях да ходя на кардиолог,обаче откакто съм бременна все замервам стойности 110-70,макс 115 и дори се чувствам добре 😳 Което попринцип само по себе си е чудесно ,но се чудя дали е обвързано с Фраксито.

# 717
  • Sofia
Не мисля. Свързано е по-скоро с бременността. Аз винаги като съм бременна, кръвното ми пада. По принцип съм с 120/80, а като съм бременна отива на 90/60. Само последната бременност бях на НМХ и то не от началото.

# 718
  • София
При мен от ниско 90/60, при бременноста се качи на 100/70. Няма връзка, от бременноста е.

# 719
Момичета, забелязах след баня вечерта, че на корема от ляво (около яйчника) вената ми че доста се вижда, първоначално си помислих, че е нова синка от инжекциите, но аз ги бия по-нагоре и ясно има очертание на вена. Доста се притесних да не би да е някакво усложнение от тромбофилията? Нямам никакви болки, но знам ли дали не е опасно, моля споделете… не виждам сходни неща в статиите за разширени вени 😔

Общи условия

Активация на акаунт