Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво означава резултатът от глюкозния толерантен тест?
Какво означава високият инсулин и ниската глюкоза на гладно?
Какви са причините за високите нива на инсулин при 15-годишно дете?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво означава резултатът от глюкозния толерантен тест?
-
Какво означава високият инсулин и ниската глюкоза на гладно?
Високият инсулин на гладно може да показва инсулинова резистентност, при която тялото не реагира ефективно на инсулина. Това може да доведе до предиабет или диабет. Препоръчително е да се консултирате с ендокринолог за допълнителни тестове и насоки за управление, включително диетични промени, упражнения и евентуално лекарства, ако е необходимо. Високият инсулин и ниската глюкоза на гладно могат да показват инсулинова резистентност, при която тялото произвежда твърде много инсулин, но не реагира ефективно на него. Това може да бъде свързано с предиабет или диабет. Важно е да се консултирате с лекар за допълнителни тестове и управление на състоянието.
-
Какви са причините за високите нива на инсулин при 15-годишно дете?
Високите нива на инсулин при 15-годишно дете могат да бъдат причинени от пубертетни промени, които могат да повлияят на нивата на инсулин. Освен това фактори като хранене, нива на активност и генетични предразположения могат да играят роля. Важно е да се консултирате с лекар за подходящи препоръки за управление на високите нива на инсулин при подрастващите.
-
Какви са препоръките за управление на инсулиновата резистентност и високия инсулин при подрастващите?
-
Какви са препоръките за справяне с инсулин-резистентността?
Пробвах една филия, много е неприятен на вкус поне за мен. Гледам, че има едни Кето микс, сайт и имат миксове за тесто, пици, хляб, мъфини и т.н. Ако не избягва глутена може би ще ти харесат. Не съм ги пробвала, но защото искам да няма глутен, иначе имат приличен състав. Вероятно ще е мек и ще прилича на стандартен хля, щом има глутен. Този Лидл-ския е много мек, даве прекаен, енин направо "лигав" ми идва. Имаяе и някаква рецепта за 90-секундно хлебче в микровълнова, ако не бъркам, че имам толкова рецепти изгледани, така че просто пробвай различни варианти и виж кой ще ти хареса. Аз често си правя тортили с яйце и котидж, става доста приятно.

На 22г.е.