Инсулинова резистентност!

• 52 531
  • 1 237
  •   1
Отговори
# 1 185
Има автоимунно заболяване - Хашимото !
Вдигането на килограмите явно е от там. Добре е да се видят дефицити на витамини и минерали ( най-вече вит. Д, Б12 , желязо, селен). Не виждам референтни граници при щитовидните хормони, но подозирам, че са ниски.

# 1 186
  • Бургас
Не сте качили резултат на инсулина, само на глюкозата.
На мен ми прилича на ИР и Хашимото.

# 1 187
  • Варна
Мисля,че няма инсулин.Какво освен него да пуснем.И какво следва оттук нататък.

# 1 188
  • Бургас
Мисля,че няма инсулин.Какво освен него да пуснем.И какво следва оттук нататък.

Когато се прави обременяване с глюкоза се изследва кръвна захар и инсулин. То иначе няма много смисъл ако е само кръвна захар. Не ви ли казаха в лабораторията.

# 1 189
Alatea, допълних в предния си пост. Ако имаш други въпроси можеш да се включиш и в темата за Хашимото!

# 1 190
Добре де, проверявате за ИР обаче инсулин не изследвате... нещо ми убягва. Решила сте, посъветвала сте, но можело и да се информирате още малко щом на вас са разчитали за такова нещо. Инсулин вече и да пуснете за изследване, ще е само на гладно. Обременяването не се прави в сряда и в петък, че да правите ново вече и с инсулина.
КЗ от 6.6 на гладно ако не е инцидентно си е не само напреднала ИР ами направо преддиабет, де. Нормално е да предпишат метформин понеже приоритетът е тази захар да не стои висока, че като се вдигне само още мъничко и вече нанася поражения.
Тия високи антитела в щитовидния панел показват там проблем.
За промени в диетата не споменавате нищо, а това е едно от най-важните неща в случая.

# 1 191
  • Варна
Благодаря момичета.Нищо не ни казаха.Изпратиха ми изследването в две части.Сега ще кача и референтните.Разликите са огромни.И миналата и тая седмица са пускали глюкоза и е под 5.Учудих се че е назначено лечение без допълнителни изследвания.Когато синът ми беше малък,два пъти сме влизали в болница за обременяване с глюкоза и други изследвания.Включително видеозон на щитовидна.За щастие нямаше нищо.Казаха че не яде вече сладко и безалкохолни и е свалила няколко кг.Живеят отделно от мен. и не мога да съм сигурна.Може да се каже и че няма родители,защото не се грижат за нея.

# 1 192
Щитовидните е добре да са близо до Горна граница! Активният хормон е почти на дъното, но с това ТСХ трудно някой лекар ще изпише хормон. Била съм на нейното място и ще ви дам съвет, който приех тогава за себе си и съм благодарна до ден днешен. Нека започне да чете за Хашимото, има доста литература , особено за англоговорящи. Добре е да не се доверява на 100% на лекари, а да се ориентира по симптомите си. Може да я запишете да следи групата за Хашимото тук във форума, момичетата са много отзивчиви и знаят много за това заболяване! И да чете, много!

# 1 193
Гледам няма желаещи да пуснат нова тема, нещо против аз да я пусна да не ни затворят?

22 годишното момиче бас ловя, че ще се окаже с висок инсулин. Непременно го проверете, дори на гладно да е само. Той е много по-важен от КЗ
Хранителен и двигателен режим и от тук нататък ще трябва да внимава какво яде.

# 1 194
Направи нова тема, щом трябва.

# 1 195
Подканиха ни доста любезно още на предната страница, те вярно са се навъртели цели 80. Авторът на тази не личи по нещо да има интерес все още.
На мен ми идва леко без нужда, при положение че едно поне половината пишем в другата тема за ИР, където има и много информация събрана. То без такова нещо не е толкова полезно, не че нещо ама ИР е проблем дето всеки трябва сам да си го вземе в ръце и за целта трябва да се информира много. Обаче пък си е и доста занимавка да се поддържа и обновява, ако ще има такова нещо.
Те и немалко от съветите ще се припокрият с тези в другата тема. Ами това че тя е в раздела с диетите, а не при здравословните, съответно повече хора попадат на тази като търсят информация за здравословен проблем. Не че който ползва търсачката би го спряло това, де.

# 1 196
И според мен не е нужно да има нова тема, защото тя е по частен случай, не за самата диагноза, но нали Бубанка помоли.

# 1 197
Направи нова тема, щом трябва.
Е то да трябва е силно казано. Simple Smile
Просто вероятно ще я заключат по някое време и ще приключи.
Не че държа особено да поддържам тема.

# 1 198
Здравейте!
Утре имам час при ендокринолога да разгледаме изследванията ми.

Въпреки че уж са в норма, доколкото четох из форума, явно не е съвсем така...

Преди две седмици серумният ми инсулин на гладно е 19,94 , а глюкозата 6,07.

Днес серумният ми инсулин е 16,82, а глюкозата 5,92.

Витамин Д ми е много нисък - 8,57 при реф. стойности 30-80.

Искам да знам какво да очаквам при тези показатели.
Дали докторът ще ме насочи към натоварване с глюкоза или други изследвания? Или само тези показатели са достатъчни, за да се постави диагноза?

# 1 199
  • Варна
Много, много сериозен дефицит на вит Д, ще трябва високи дози + инсулинова резистентност с този инсулин. С тази КЗ, скоро може да стигне и диабет тип 2 вероятно.

Общи условия

Активация на акаунт