ДЕКЕМВРИйче на годинка вече стана, любопитно ходи то все след мама! (Тема 7)

• 11 302
  • 290
  •   1
Отговори
# 135
Останаха следи от лепенките - много упорити, как ги махате тия неща?
Може да пробваш с памук напоен с олио и много търкане - ако и това не помогне, в магазините от рода на Практикер/Бриколаж/Хоум макс има продукти за махане на етикети и лепило.

# 136
Али, голямото ми дете имаше всички зъбки на година и половина, сега малката  все още е с девет. Има норми, но те са според мен ориентировъчни.
За махане на лепенки, не знаех, че има препарати. Благодарение на Пеперудката и аз ще си купя.

# 137
Някоя мама махна  ли биберона и как?

# 138
Мен повече ме притеснява това прекомерно отделяне на слюнка, не толкова че вече има 16 зъба и е възможно и последните да пробиват. Иначе и аз благодаря за препоръката за препарата, задължително ще потърся.
На този етап заради лигавенето продължаваме да ползваме биба, иначе когато не е с нея, не си я търси, но си бута ръцете и лигави още повече ако изобщо е възможно

# 139
  • до най-прекрасния мъж
Момичета, как се справяте с тръшкането? От няколко дни е нещо страшно. Вчера дори легна на тротоара, защото не искаше да се прибираме и да я водя за ръка. Изпитвам голям срам и не знам как да подходя. Рита, реве, дърпа се, особено ако сме пеша. Ако й вземеш нещо, същата работа. В неделя плака 30 мин за една чаша, а й я взех, защото трябваше да се къпем и да ляга. По площадките дърпа на децата играчките, умирам от срам. Говоря, обяснявам, ефект 0. Накрая си я вземам и си тръгваме, а тя пищи и реве.

# 140
Навън не ми се тръшка, но вкъщи го прави.
Оставям го, после сам идва при мен като види, че не става на неговата. Питам го дали се е успокоил и му обяснявам защо не съм му дала нещото, за което е драмата.
Навън се тръшка само, когато го слагам обратно в количката. Обикновено две солети вършат работа, за да успея да закопчая коланите Joy
Моят пък не спира да се катери. Ама навсякъде се катери...

# 141
Привет, да се разпиша най-сетне. I hope my mail finds you well. Grinning Пентаксим сложихме преди няколко дни. Записахме час и за незадължителна ваксина срещу Варицела следващия месец. Вие мислите ли да я слагате?

Броят на зъбите, от това, което успявам да видя, не се е променял доста отдавна. Но слюноотделяне и ядене на ръце има от месеци. Казват, че последните излизали най-бавно.

Биба още ползваме, търси я след баня, при заспиване (което регресира в люшкане на ръце) и като разсейване при мрънкане.

С тръшкането не се справям, даже вероятно допускам големи грешки, като се пречупвам и угаждам или успокоявам. Купих си книга специално за това, но нищо съществено не пишеше по въпроса, а само, че ще премине. Понякога ми става смешно като иска да се заяви, а това дори още повече я изнервя, сякаш й омаловажавам проблемите. Grinning

Голямо е шило, няма почти нищо непреодолимо за нея вече вкъщи. Като се събуди, си слиза от леглото сама и си ходи из стаите, отваря си вратите и си шета. Катери се сама на количката и си сяда в нея. Махнахме дръжката на единия прозорец, че се опитваше да го отваря, докато гледа. Гледам постоянно да сме по площадките, за да изразходва енергия.

# 142
tinki аз махнах бибата още през декември, но тя я ползваше само за заспиване. Беше със запушен нос и цяла нощ не спахме, защото не можеше да си смуче бибата - та реших, че поне като няма да се спи да има някаква полза.. няколко дни рева и заспиваше трудно, спеше неспокойно, но за седмица-десетина дни си свикна. С батко и също я махнах така изведнъж. Просто трябва да се настроиш за мрънкане и като решиш да не се поддаваш да я даваш пак 😁

Dentz ще слагаме и ние тази за варицела, но по-нататък (може би есента преди да тръгне на ясла), защото юни ни предстои реваксинацията. Миналия месец я сложихме на брат и - мина добре, само два дни го болеше ръчичката.

А за тръшкането - ооо тръшкането 😂 То те първа започва 😆 И нашето момиче започна да се тръшка - вкъщи ляга и започва за рита, навън за сега е горе долу по-добре. Навън ако не трябва да пипа нещо мръсно/опасно се опитвам да я разсея и да и покажа нещо друго, най-драматично е да я сложа в количката, но при нея една мокра кърпа помага.. Вкъщи като се тръшка за нещо не отстъпвам, както и при Лайка, оставям я и тя като види че няма да стане и се успокои идва при мен, обяснявам защо не може и т.н.

# 143
Аз също искам да я сложа ваксината за варицела, но по-натам

# 144
За остатъци от лепенки и етикети помага обезмаслител.

# 145
Даа, лигите са страшни от известно време. Не бях ползвала бебешки шалчета до преди няколко седмици/месеци, сега ги напоява за часове. 😄 Около 8-9 зъба са. И ние ще слагаме варицела, но да се уговорим утре с педиатъра според Пентаксима.

Започнаха тръшкания, все си има през деня за какво. Не дава да го слагаме в количката, освен ако не е разсеян с ядене или обещание за ядене. Започна и да прибягва до ръмжане като не е на кеф. 😄Блу, за ръчичка ли се разхождате? Мисля, че нашият ще издържи и по-дълги ходения, но без количка/гушнат не можем да се оправим - навсякъде се разсейва, щъка, пък и кръст да имаш да се навеждаш...

Посягат ли ви? Няколко пъти ме одра по лицето, а уж започна да има повече контрол върху движенията и вече е мил с играчките, не ги хвърля постоянно, гушка се, често показва нежност. Най-вече го прави при положителна емоция мисля, като му е в повече? Обяснявам, показвам как се галят хора и животни, не така да посяга, но още не разбира.

Дали и сода/оцет ще помогнат за остатъци от етикет? Оцетът доста ме е спасявал 😁

Последна редакция: ср, 26 апр 2023, 12:38 от dее92

# 146
  • до най-прекрасния мъж
dee, пробвам я за ръчичка от няколко дни, но ходим до някоя от двете площадки, които са ни на 300-400 метра, за повече не рискувам или до парка, който е точно зад блока на баба й, когато сме й на гости, до паркове, където ходим с кола и подобни места, на които ходенето ще е малко. Иначе, за по-далечни места си ползваме още количката, като по принцип знам, че ще стигнем, въпросът е кога. И другото - ще стигнем, но дали и докъде ще има сили да върви на връщане, не знам. Иначе, тя ходи много, миналият ден си протича 1 км след една позната кака, която караше кънки в парка. После играхме на площадката, но за прибирането беше много уморена и почти пред нас клюмна да заспива. Ще ми се да приключваме вече с количката, да ходим пеша повече, да се разхождаме за ръка. Но осъзнавам, че тя, току-що вкусила свободата да може да ходи сама, ще й е адски трудно да се подчини да ходи за ръка. Но аз съм упорита, не спирам да пробвам и навсякъде, където е безопасно, я пускам да щъка. А за пресичане и на други небезопасни за нея места, държа за ръка, въпреки съпротивата и отпора, които срещам.

# 147
Започвам и аз плахо да я оставям да ходи, но си бутам и количката паралелно. Спира се за всичко. Сяда на всяко стъпало.... Всичко е интересно и все още се изморява бързо.
И както при повечето -да си тръгнем от парка и да седне в количката без драма не знам възможно ли е...

# 148
Аз всъщност се радвам, че моето дете както се радва като го пусна да си ходи и да играе, така още обича да се разхожда в количката и да си разглежда. Изобщо не ми е зор да махам количката. Нямам нито кръст, нито ръце, нито нищо да го нося ако замрънка. Освен това ние често сме далеч от вкъщи навън, да не броим изобщо като пътуваме и обикаляме в друг град, много си ми е добре даже с количката.

# 149
О, да, количката поне да 2г. ,че и след това мисля да използвам, много е удобна, редовно товаря всякакви неща в нея освен бебето, а ние също много се движим. Обича да се вози - като излизаме няма проблем, но като слезе да ходи не иска да се връща в нея, както не иска да си тръгне от парка...

Общи условия

Активация на акаунт