ДЕКЕМВРИйче на годинка вече стана, любопитно ходи то все след мама! (Тема 7)

• 11 301
  • 290
  •   1
Отговори
# 150
Ехооо как сме група? Такааа още сме с бибата. Това първо ама само ние ли на година и 4 месеца сме с 4 зъба?!? Със ваксините малко сме закъсняли,защото бяхме и болни и се местихме в Германия. Малкото става днес на 3 месеца. Понеже е роден 3 седмици по-рано и при него всичко става по-бавно. Още не си държим главата стабилно и сме с колики. Ядем по 5-6 пъти за 24 часа. И предимно спим.

# 151
Привет, Габи! Как се справяте с двамата малчугани заедно - комуникират ли, как успяваш с различните им режими на сън и хранене? Сигурно ще са много сладки, когато и вторият проходи и почне да имитира и следва навсякъде брат си, а той му показва момчешки щуротии. Hug
Малката е с около 12 зъба, дъвче си добре вече отдавна. Само месото, ако е по-големи парчета понякога се предава и изплюва. Мисля, че 4-те зъба не са притеснителни чак толкова, вероятно другите ще избият поетапно наведнъж.

Количката ще си я ползваме до последно, багажникът ни е много удобен и за пазар. Grinning  На този етап не си представям да вървим пеша, обича да тича накъдето си иска. Виждала съм деца, които си седят само до майките, но моето си е свободолюбиво, ама нека де, така си го и представях. Grinning

# 152
Привет Dentz, ами оправям се. Изчакват се за храненето,а за съня слагам малкото в кошарата и го завивам, е по корем го слагам да спи, защото така обича да спи. Големия е по-труден и напоследък вечер се буди с писъци за вода или бибата. Гледам вече да въведа и на малкото режим,все още яде през 3 часа, но няма нощно хранене.

# 153
+1 за количката, толкова е удобно като кротува, а аз пазарувам и слагам всичко долу, ходя и слушам по нещо на слушалки... 😁

Габиии, радвам се, че писа. Местили сте се в цяла друга държава с новородено, страшна си. Как беше цялото това нещо, приключи ли процесът? За колко време се преместихте?
Там доволна ли си, окей ли ти е? 😊 Смяната на обстановката и пътуването как бяха за баткото?

# 154
Аз също още си ползвам количката, защото той се измаря и идва в един момент да го гушкам, а няма как да го нося дълго-тежи си ми. А дори да не се е изморил, не се противи да го сложа и да се вози, още му харесва да си разглежда от нея. Много е кротичък до момента, ходи си до мен или за ръчичка, иска си неговото-да пълни шахтите с клечки,да пипа кофите за боклук, да спира на всяка, кола и да я обикаля и разглежда и много се бавим като тръгнем на някъде, но гледам да го предвиждам и да оставям време и за тези неща,за да не се теглим по улиците. На няколко пъти го бият рязлични деца по площадките без да им е направир нищо, а той милия мига на парцали и се чуди какво става. Изобщо не се пази и няма чувство да се пази, да се защити, да се ядоса и да си го върне. По същия начин и всички играчки му взимат от ръцете, нищо не казва, мълчи и гледа,дори да му е криво. Само на мен се сърди, кара ми се и нещо ме хока по бебешки. 😄

Бибата ще се опитам да я махна тези дни. Скоро заспа без нея докато му я занеса без да плаче и мисля да го пробвам съвсем без нея тези дни.

Как са вашите деца със съня? При нас изведнъж дневния сън стана ужасно къс. На една дрямка е от доста време и извезнъж от 2-3 часа сън,съня стана точно 1 час, което е много малко според мен за цял ден и незнам на какво се дължи. Спи от 13 до 14 часа и после едва изкарва до 20и30 за вечерния.

# 155
dee Ами той таткото от септември месец миналата година екзаминатор за Германия и накрая като си беше дошъл за раждането изпратих някои дрехи по него. След това взех най-необходимото и свекъра дойде с нас. Когато децата са под 2 години не може да пътуват на свое собствено място и само с единия родител. Като цяло добре го понесоха. Спаха през повечето време особено в самолета. Аз си ги гледам и в края на всяка вечер съм изтощена, но те ми дават сили. Баткото е в стихията си както винаги.

# 156
Героиня си ти, Габи. Браво.

Моето момиче също не се спира по цял ден. Дори за секунда. Ходи, рови, катери се. На кака и не давах да гледа тв или телефон, но на малката започнах да давам. По около половин час, колкото да пусна пералня/съдомиялна, да измия нещо разлято или да нарежа някой зеленчук за готвенето. Друг начин няма, защото не си играе спокойно с играчките. Все се катери, отваря, рови. Вчера взела чука за пържоли и докато я видя се удари по главата. Така, че давам.
На количката не иска да се качва. Все да ходи, за рови, събира пръчки, камъни, цветя, каквото намери.
Много се изморявам напоследък. Двете деца ме изтощават до безкрайност. Миналата седмица баща им се прибра по-рано да ги гледа, аз ходих на родителска среща. Все едно на галавечеря ме бяха поканили, така се вълнувах, че ще съм един час сред възрастни. Откакто се е родила малката съм я оставяла на баща и не повече от 5-6 пъти и то за лекар, родителска и т.н.. Много ми се иска ей така да имам два часа сама да правя каквото си искам, но за съжаление няма.
Вие успявате ли да намирате време за себе си и кога?

# 157
На мен ми помагат свекървата и майка ми, всеки ден някоя от тях го гледа поне за по час-два. Направо не се виждам как бих издържала ако нямам това време без него. Всички, които се справяте сами - Евала! Но аз не бях себе си, когато не го давах друг да го гледа. Едно постоянно изтощение и изнервеност беше. Сега се чувствам супер и това определено се отразява супер и на детето.

# 158
Ние с мъжа ми гледаме детето абсолютно сами. Бабите са идвали за година и половина, за по 10 дни. Нареждаме си така ангажиментите, че да има въздух и за единия и за другия. Аз тренирам у дома по време на обедния сън на детето, а вечер като заспи обикновено чета книга. Той обича да си гледа някакви сериали, общо взето всички са щастливи. Разпределили сме си и задълженията, той готви, аз пазарувам и т.н.

Последна редакция: пн, 01 май 2023, 14:53 от LadyBlue!

# 159
Aleksandra и аз мислех да задам същият въпрос за съня - при нас е по абсолютно същият начин. Преди около месец мина на една дрямка, обаче много рядко е по-дълга, обикновено е 1ч до 1.20ч и после едвам издържа. Вечер ляга към 20.30 и в повечето случаи спи почти непробудно до 7.30.. така че не се оплаквам за дневния сън, но все пак и на мен ми се струва странно и малко да е само час 😁🤷‍♀️

По въпроса с времето за себе си - така се организираме с мъжа ми, че да имаме такова време и вкъщи, и поне веднъж седмично всеки от нас да излезе някъде сам. Сами си гледаме децата, двете баби още работят, иначе ако сме ги питали да ги гледат никога не са ни отказвали, но все пак не можем да ги ангажираме често.. разпределяме си домакинските задължения и грижите за децата. И аз като LadyBlue се опитвам да тренирам често вкъщи, докато малката спи. Когато баткото е вкъщи ми е по-трудно и изморително, защото и той си иска внимание, но се справяме. Тъкмо днес си говорихме с ММ, че миналата седмица аз имах изключително богат социален живот - излизах цели три пъти! 😆

# 160
  • до най-прекрасния мъж
И ние си я гледаме сами. Пазаруването сме си го поделили. Ако аз не успея, ходи баща й или двамата, ако е напът за друго място, за където сме тръгнали или се връщаме. Аз се оправям сама с готвене, пране, подреждане, къпане, приспиване, хранене. Баща й я извежда сутрин в събота, за да изчистя, че вече е невъзможно с нея. Понякога ме отменя за хранене, обличане, ако ще излизаме и аз имам друго да свърша, за да стане по-бързо. Майка ми не може да я гледа сама, защото е много възрастна. Майка му може, но й нямаме доверие да я гледа тя. Почивам си вечер или следобед, докато спи. Или я водим при майка му да играе в парка, а ние седим на някоя пейка с баща й и наблюдаваме.
Време за себе си?!? Какво беше това? Даже и до тоалетна вече не мога да отида сама, вечно е по петите ми.

# 161
И нашите баби работят, те са млади, свекървата няма и 50 години, но сами изявяват желание и го взимат дори да е за едно кръгче с количката. Преди си виках никой не ми трябва, но сега определено оценявам помощта.

# 162
И нашите баби работят, те са млади, свекървата няма и 50 години, но сами изявяват желание и го взимат дори да е за едно кръгче с количката. Преди си виках никой не ми трябва, но сега определено оценявам помощта.
Оо разбира се - възползвай се щом имаш възможност!
При нас свекърва ми е в друг град, а майка ми е в София, но не сме доста далече едни от други и гледам да не я разкарвам до нас ако ще е нещо кратко за 1-2 часа..

# 163
Butterfly, при нас си спеше по 2-3 часа, но в един момент просто спря. Надявам се зъбите да са в корена на проблема, защото докато спеше той по-дълго успявах да си правя нещо за мен, а сега мога само да си направя ядене, да го изям и да оправя омазаното след нетовия обяд. Много ми тежи това кратко време почивка и спокойствие, защото 90% от нещата правя сама, незнам защо така се получи. Понеже винаги излизаме преди обяд, за да му вземем кухнята минавам покрай кауфланд да купя каквото нямаме и съм наумила да готвя. Той докато спи подтотвям нещата ца готвенето, като готвене е много силна дума. Правя елементарни неща като крем супи или нещо в гювеч, защото няма време за по-завъртяни неща.
Време за мен нямам никакво, не мога на един обикновен профилактичен преглед да отида от месеци. Едната му баба живее до нас и работи меднъг в седмицата, но и е "завещано" за гледа детето на зълва ми и моето не се дорежда да види дори баба си понякога със седмици  майка ми и баща ми имат много желание да го гледат, но работят и могат събота или неделя, ако брат ми и жена му не са им оставили тяхното дете (живеят заедно и нашите може да се каже, че го огтглеждат). Та ако се наредят звездите го гледат нашите. Тази събота и неделя имахме късмет да го оставим при тях и си бяхме сами вкъщи 2 дни. Убихме се от чистене Grinning, но пък друго е да не мислиш какво, кога, как да яде и спи детето нон стоп.

# 164
Нашият е единствено внуче и за двете страни 😁 Сигурно за това е толкова желан за гледане хахахха Та заради тази помощ дето имаме, мислим вече за второ, иначе сигурно нямаше да искам да чуя толкова скоро. Но щом помагат сега, ще вземем да се възползваме максимално, че след повече време не се знае, може да нямат сили или желание 😂

Общи условия

Активация на акаунт