Клуб на храбрата шивачка - 24 тема

• 25 425
  • 575
  •   1
Отговори
# 510
  • в моя гьол
Ъъъъъ, поне от снимката за мен чантата е много красива и не виждам кусури.
Чантата наистина стана много хубава. И като размер ми пасна. Обаче виждам гънките и ми бодат очите. Не, че няма да си я развявам с кеф на плажа, ама ми се щеше да е опъната като струна. Явно без професионална преса за гладене няма да се получи.

# 511
  • сред цветята
Здравейте. Търся читаво подлепващо. Вече два вида купувам и не ми харесва крайния резултат. Сега, че и аз съм с куп претенции към продукта е ясно, ама искам да отговаря на следните условия:
1. Да може да се залепва добре с обикновена домашна ютия.
2. Да не се разлепя при работа с плата.
3. Да не стои като кора, но да фиксира плата и да придава форма.
4. Да не се „чупи“ и образува гънки при обръщане.
5. Да не се накъдря при шиене.
Абе, искам да си ушия идеалната чанта, а с наличното в магазините на нашия град не ми се получава.
Показвам последния резултат, който за мен не е дори задоволителен. Измъчих се и при шиене, и при гладене и не, и не.
Скрит текст:

Чудесни чанти! Пробвала ли си продуктите Vlieseline на Freudenberg? Те имат най-различни подлепващи се за различните тъкани и според това, какъв резултат е целта. Друго което ползвам за чанти е Soft & Stable, което обаче не е залепващо се, но може да се куилтва.
При подлепващите е важно да се спазва точно, колко време да се лепи с ютията и след това трябва много хубаво да се охлади преди да се шие.

# 512
За всички дами, които нямат добревината наречена покривна машина, но имат оверлог, ето добър начин за подгъв на ръкав и долната част на тениска: https://www.youtube.com/watch?v=aI1h6PECumo
Липсата на такава чрезвичайно неоходима машина, трябва да бъде наказвана с 50 тояги на голо.

# 513
  • София
За всички дами, които нямат добревината наречена покривна машина, но имат оверлог, ето добър начин за подгъв на ръкав и долната част на тениска: https://www.youtube.com/watch?v=aI1h6PECumo
Липсата на такава чрезвичайно неоходима машина, трябва да бъде наказвана с 50 тояги на голо.
Въпросът е с какви конци и игла да шия пустото трико на прав тегел? Машината е страият, железен Лучник. Май е крайно време да си купя и оверлог. Електричарю, дай акъл какъв. Знам, че назад е обсъждано, но ако нещо ти е попадало наскоро като добра оферта. Искам нов, не втора ръка.

# 514
По-добре късно, отколкото никога. Най-после узря, че без оверлог не става. За да се шие трико на права машина, трябват игли стреч или супер стреч. Дори с тях, една стара машина, а и доста нови, прескачат бодове. Няма да обяснявам сега защо става така. Само няма да се стискаш като габровска и шотландска пинтия! Ето я добревината: https://www.emag.bg/overlog-mashina-gritzner-788-100-w-1300-boda … 788/pd/DHV1ZWMBM/
Този оверлог, за разлика от всички останали, трябва да се продава с 5 крачета. Ако ги купуваш отделно, само едното струва около 30 пари. Дали ще ги ползваш е друг въпрос, но не се знае дали са в комплекта в кашона. В Германия се предлага с тези 5 крачета. Оверлогът е с достатъчно мощен мотор 100 вата и 1300 оборота, което означава среден клас. Той вече е с лесното вдяване на големият грайфер. Има още 3 броя машини. Дали имаш пари, няма значение, но до два часа да си изкрънкала нужните 600 пари и да си я поръчала! Жените знаете много начини, затова няма да те уча как. Та на 14-ти идва пратката, немедленно бягаш от работа, разопаковаш и включваш. Има мостра на идеален шев. Срязваш конците по-дълги, правиш възелчета, разплиташ веригата от конци и издърпваш новите конци! Регулаторите на конците са на 3. Преди да дърпаш конците, направи ги на 1. Папа Швей в един клип обяснява как да направиш малък възел, който минава през иглите. Разбира се, някога ще се наложи да вдяваш конците от 0 и затова гледай клипове за този оверлог и най-важното е да спазваш цветните точки. Като издърпаш конците, оправи регулаторите на 3! Поший на парче плат и ако не ти харесва, снимай налице и наопаки и кажи кое е лицето! Оверлогът има регулатор за натискът на крачето. Няма да ми правиш стъпката на бода по-голяма, уж за да  спестиш малко конец! Да не започнеш да ми махаш игли и да си правиш женски експерименти! Забрави за топлийки и оверлог! Ако се наложи да шиеш с една игла, счупи другата, но не я развивай и да ми я махаш. Обяснявал съм защо. Поне 5 пъти съм писал как от една бобина, можеш да си навиеш още 3 макари, за да не се налага да купуваш 4 бобини или макари. На двете игли можеш да поставиш макари, но е добре на двата грайфера да поставяш бобини. Няма да надигаш предната част на крачето както на клиповете, а крачето се вдига от лостчето. Чела си мои постове и няма да ти казвам, за чистене и смазването му. Това, че всички регулатори са на 3, говори, че са си играли с настройките, за да са еднакви. Това съвсем не означава, че ако не ти харесва шевът, не трябва да ги регулираш. Има още много инструкции които мога да дам, но прочети малко по-назад в „Каква шевна машина и откъде“ за вдяването на големия грайфер, ако скъса конец по време на работа. Дотогава да си изгледала всички клипове, да научиш как се прави пико и да си научила и майчиното му масло! Започвай да се тръшкаш за парите немедленно, а след това изгледай клиповете! Искам пълен рапорт когато си го взела и изпробвала! Да не забравиш да го полеете за да не се чупи! И досега си си лягала нощно време и си нанкала сладко, сладко без тази добревина? Срам и позор! В рапортът да пишеш има ли ги петте допълнителни крачета!

# 515
  • Sofia
Аз преспах няколко нощи онази мистериозна ос, после помислих, поших на оверлога и реших, че няма как да е от него - шие си както преди, а и японска машина, няма да ми се разпада в ръцете току-така. Тъй като оразмерявах чаршафите в детската стая, сигурно съм забърсала някоя счупена играчка...

Пускам картинки на някои от последните неща, които правих - суичър за дъщеря ми и една рокля за мен, леко окрадена от този модел:

https://imgur.com/a/wXjtmji

# 516
  • Бургас
Каква е причината да прескача конеца според вас?

# 517
Иглата ти не е подходяща, вероятно е къса.

# 518
Здравейте, търся човек, който може да ни ушие персонални пижами за две дечица. Моля, моля да сбъднем една детска мечта Simple Smile

# 519
Аз преспах няколко нощи онази мистериозна ос, после помислих, поших на оверлога и реших, че няма как да е от него - шие си както преди, а и японска машина, няма да ми се разпада в ръцете току-така. Тъй като оразмерявах чаршафите в детската стая, сигурно съм забърсала някоя счупена играчка...

Пускам картинки на някои от последните неща, които правих - суичър за дъщеря ми и една рокля за мен, леко окрадена от този модел:

https://imgur.com/a/wXjtmji

Много са хубави, браво!

# 520
Здравейте, търся човек, който може да ни ушие персонални пижами за две дечица. Моля, моля да сбъднем една детска мечта Simple Smile
Ваши ли са платовете?
Във фейсбук има няколко странички, които следя и шият детски дрешки. Аз съм взимала от тях и съм много доволна. Ако искате ми пишете да Ви изпратя линкове.

# 521
  • София
Моля за идея за някаква трансформация на чаршафи от обикновени с ластик.
Имам няколко единични чаршафи, които не стоят добре на тръбно легло, постоянно се вадят отстрани. Нямам материал да ги наставя, освен с друг плат. Ако ги скроя, т.е. обера излишния триъгълник и зашия ластик само в ъглите, дали ще се получи.

# 522
  • Sofia
AnaLena, благодаря!

Cuckoo, може би не само на ъглите, а на цялата къса страна, като почва ластика от 15 см от дългата страна, през цялата къса, до 15 см от другата дълга страна. Имам такъв купен чаршаф, който работи, аз пробвах да направя мой, но ми се получи малко по-тесен и заради това се вади, но с по-точни мерки би станал. Най-вече виж дали ще ти стигне дължината на чаршафа, така че ластика да обгърне дебелината на матрака. Не знам дали ясно се изразявам - като се сложи чаршафът, ластикът трябва да отиде от долната страна на матрака, за да не се изхлузва, а не на вертикалната.

# 523
Здравейте! За чаршафите не мога да помогна, но за сметка на това може би вие можете да ми помогнете Simple Smile Аз бях във ваканция за 20-ина дни и като се върнах, разбирайте като разтоварих багажа вкъщи, веднага хукнах към ателието, за да се оправям с проблемите, който оставих там на тръгване. Основната ми грижа е покривната машина. С нея имам два проблема - това, че прескача бодове и това, че не мога да закрепя фуниите, които си накупих преди време заедно с нея. За бодовете ще пиша отделно, след като сменя конците (купих си най-различни видове Saba и се надявам да има резултат. За фуниите също ще пиша отделно, защото в момента мъжът ми прави някакво приспособление и се надявам да помогне. С две думи проблемът с тях е, че не мога да ги закрепя, защото нямат болтчета и защото някои са по-широки и не се събират.  Тези болтчета се оказаха голям проблем. Във Франция не ги открих, но и в Бг не ги открих. Дори в магазина, от който купих машините и фуниите, ги нямат. Вчера обърнах с главата надолу ателието и случайно открих едни стари болтчета, които станаха. Остава мъжът ми да направи платката, върху която ще поставям фуниите, за да се побират. И пак ще пиша за това. Днес въпросът ми е друг. Докато рових за болтчетата, открих няколко крачета за права индустриална, които някога съм купувала и никога не съм използвала. Аз правата машина най-рядко я ползвам и то за дребни неща, но все пак е срамота да ги имам и да не помня за какво бяха. Можете ли да ми кажете за какво се ползват?

# 524
И, когато снимаш, винаги снимай и налице и наопаки! Добре е да се пише и какъв е плата който е шит. Ако е тънък трикотаж, или въобще тънък плат, това е проблем за тези съвременни машини. Старите железни машини си го шият безпроблемно, но тези са принчипесси които се сърдят на грахче под 10 дюшека. Без да сменяш иглата, постави под плата хартия и ший! Ако е добре, не пробвай друго. След като ушиеш, внимателно скъсай хартията и с пинсета махни малките хартиени остатъци! Ако не е добре и имаш изолирбанд, махни лапичката на крачето и му залепи на плоската част която стъпва на зъбите 2 лепенки една върху друга! Иглата ще пробие изолирбанда и ще има само една дупчица. Позиционирай иглата в средата на крачето, ако има такава възможност! Затова постоянно меля, че машината която купуваш, трябва да има отделен регулатор за дължината на бода, отделен регулатор за зиг заг и програматор. При това положение можеш да позиционираш иглата във всяко положение. Ако въпреки всичко пак има пропуски, развий иглата и я смъкни с половин милиметър надолу! Ако пак пропуска, смъкни я с още половин милиметър! Но със смъкната игла, не трябва да използваш вдевачката на машината, защото ще я счупиш. Ако със смъкването на иглата постигнеш добър резултат, след като ушиеш всичко, не забравяй да я вдигнеш, защото следващия път ще счупиш вдевачката! Исках да видя плата наопаки, защото бремзата ти е на 2, а нормално обикновено трябва да е на 4. Ако въпреки всичко имаш пропуски, купувай игли №80 и №90 stretch или super stretch. Задължително Organ в пластмасова прозрачна опаковка, а не в хартиена! И ако пак има пропуски, отваряш прозореца (дано да си на по-горен етаж) и немедленно я захвърляш там, където никой няма да я намери! Преди това използвай някои мръснословия матерни! Ако беше питала тук, щях да ти запретя да купуваш тази болест. Ако все пак ти дожалее за бедното недодялано създание с никакви шевове, тогава на баш майстор. Шивашка фирма, охранителят го вика, хвърляш се в локвата, хващаш го за пешовете на сюртука и започваш да виеш и ревеш кански, така, че да те чуе и директора. Докато не кандиса да я оправи, няма да спираш виенето и реването! Ако все пак някой от триковете е помогнал, пиши кой!

AnaLena, първото краче е компенсационно. Мога да обясня, но око като види, друго си е: https://www.youtube.com/watch?v=4qNoiq0OzD8&ab_channel=Savi%27sFashionStudio
Видя ли как тази индийска мома заши емблемата с него? А ето и за скрит цип: https://www.youtube.com/watch?v=aSbBrCqVFAc&ab_channel=Savi%27sFashionStudio
Виж този ерген как използва крачето с централен водач: https://www.youtube.com/watch?v=F83SkrfUJOw&ab_channel=NXM%C2%AE
Другите не ги знам за какво се ползват. За покривната машина си купи игли SKL или SKF! Виж това: http://alex-tva.com/catalog/igli.pdf Какъвто и да е резултатът, пиши!

Последна редакция: вт, 20 авг 2024, 16:38 от elektrichar

Общи условия

Активация на акаунт