От Дядо Коледа сега подарък ще получат Априлските деца

• 8 606
  • 305
  •   1
Отговори
# 285
Данче, браво на Стаси - ми той отличник, бе!!!!
Честито и на останалите озъбени бебоци!
Добре дошла на мама Дани!!!
Днес ходихме на консултейшън - само 100 грама е наддал човека - много енергия изразходва милото и дано да е затова, че той винаги плаче, като му свърши храната и се чувствам малко като лоша майка, че не му давам... Вашите малчовци плачат ли?
Пюренце му давам около 200-250гр., Аптамила също е над 200гр - веднъж му направих още 50гр ,изяде ги и пак се разплака - имам чувството, че колкото и да му дам ще плаче..

Какви са тези умопобъркваници, бе хора - вземете се в ръце...

Да ви кажа нещо полезно- в "празничната нощ" може да сложите малкото човече да спи в количката и в банята - там било най-шумоизолирано...

Безревлива и спокойна!

# 286
Дея с риск да се потретя ние сме на кухня от 9-ти октомври Peace Но защо я наричаш обща, не е ли детска кухня делена на групи newsm78

Да,явно аз не попитах ясно,не питам за детска кухня,а за обща  Hug Примерно оня ден правих пиле с ориз и гъби на фурна ,преди да сложа подправките на ориза /докато пилето се вареше/ отделих от него,после и от пилешкото и така пасирано Дея-Мария го хапна,та искам да знам дали има и други деца и ако да да пробваме да си споделяме какво им готвим  Rolling Eyes Защото с този Мис Каприз ми е мнго трудно вече 

Данче,честито ви зъбче и изправяне  Hug ,сега ако вземат двамата ни мързеланковци и да пропълзят  Mr. Green

Днес ходихме на консултейшън - само 100 грама е наддал човека - много енергия изразходва милото и дано да е затова, че той винаги плаче, като му свърши храната и се чувствам малко като лоша майка, че не му давам... Вашите малчовци плачат ли?

А дали затова плаче,че не му стига или примерно защо не пробваш,да му дадеш водичка или сокче веднага след последната лъжица  Thinking
Моята не плаче за храна ,а точно обратното ,размрънква се яко ако се опитам да дам повечко,затова вече колкото поиска и давам  Peace

Последна редакция: сб, 30 дек 2006, 00:30 от Дея

# 287
  • София
Данче, браво на Стаси - ми той отличник, бе!!!!
....................................
Да ви кажа нещо полезно- в "празничната нощ" може да сложите малкото човече да спи в количката и в банята - там било най-шумоизолирано...

Безревлива и спокойна!

Аааа, мерси, мерси  Mr. Green Не, че имам пряка заслуга, но ще обера поздравите  Mr. Green
Обаче на това за банята... Първо ми стана много смешно, а сега ми докривя  Confused Ега ти, децата ни ще посрещат Новата година в банята заради неизживяното детство на някои  #Cussing out Аз подскачам като се пукне балон, камо ли от Бейрут, който настава по НГ, от друга страна пък има заря когато понякога е красива та...  Тук при нас на аерогарата няма кой да хвърля пиратки (т.е. има, но и двамата вече имат деца, таааа няма да има пиратки т.г.) та ще пропуснеме тази екстра на кварталите.

# 288
  • София
От онези стаи ще лудна - от сутринта се чудя как да изляза от една със скелет. Уж всичко съм събрала, но все нещо не достига, за да изляза...

Емо като добро дете, докато майка му умува из нета - си играе по цял ден на земята край мен. Като огладнее става крив и ме откъсва временно от занимавката ми. Давам му да хапне и ако не е заспал го заигравам на земята, за да мога аз да си блъскам главата в нета.
Луда работа ви казвам...
Все още не пълзи, но упорито се опитва. Доста му тежи дупето и доста зор ще види. Но пък това не му пречи да обикаля навред из къщи - специализирал е претъркалване с приплъзване и няма недостъпни места за него. Само да го загубя от поглед и знам, че е загризал нейде някой кабелак. Голяма част от кабелите съм скрила в кабел канали, но нашият гений бързо откри как се отварят. Днес на няколко пъти сглобявах канали и сега се чудя дали да не ги облепя с тиксо newsm78
Онзи ден въведох глутена с бисквитка Плазмон. Не съм сигурна, че нещо яде, защото почти цялата бисквитка изхвърлям след като я натроши. Все още не съм въвела месо и млечни храни и си мисля, че сме мноооого далеч от общата храна.
Шуши, Емо след като хапне пюренце винаги му давам цица за дояждане и нямам проблем с рев от глад. Иначе си се кърмим  по цял ден/нощ.
Я да питам кърмещите майки - пропиха ли вода бебоците ви? Емо продължава да не пие за ужас на всички роднини. Предлагах с бутилка с биберон, със сламка, с мек и с твърд накрайник, но резултата е тотално отказване от вода. Да го мъча ли детето след като си ме цица на поискване?

Данче, да го нацелуваш твоя отличник дето се изправя и най-накрая позволи на зъбетата да започнат да излизат. Честито ви зъбче! newsm44 newsm44 newsm44

# 289
Дея, аз винаги когато смятам , че става, давам от нашата храна т.е. когато не съм запържвала и преди да посоля обилно, както обичаме , отделям за Ема. Даже вече не и пасирам винаги , а само намачквам. Давала съм мусака , пърнени чушки, яхния, грах с картофи и винаги от супите преди да ги застроя отбирам гъстичко - картофки , фиде , месце и пасирам. Само гъбите не знам колко са подходящи , аз самата не ям , защото все ме е шубе.  Днес готвих леща, ама не знам дали вече мога да и дам и се въздържах.

Ема винаги  яде по 200 и даже по-малко и не плаче за още храна. По-скоро е пищяла като види млякото след яденето.

Честито зъбче на Стаси.

# 290
Дея, аз винаги когато смятам , че става, давам от нашата храна т.е. когато не съм запържвала и преди да посоля обилно, както обичаме , отделям за Ема. Даже вече не и пасирам винаги , а само намачквам. Давала съм мусака , пърнени чушки, яхния, грах с картофи и винаги от супите преди да ги застроя отбирам гъстичко - картофки , фиде , месце и пасирам. Само гъбите не знам колко са подходящи , аз самата не ям , защото все ме е шубе.  Днес готвих леща, ама не знам дали вече мога да и дам и се въздържах.

Аз също не пасирам,а силно намачквам,но интересното е ,че тя няма зъби ,но ппък дъвчи  Rolling Eyes   newsm78
Ще пробвам и аз манджите  Peace

За гъбите -за тях знам ,че са много тежка храна и за нас,а камо ли за малките ,аз ги обожавам,но на малката не давам

# 291
Добро утро.
Дано и днес има слънце, за да се разходим.
Да питам: слагате ли бебоците на гърне? Защото аз го слагам Стенли и определено вече след месец ходене знае за кво е там  Mr. Green
Ще записвате ли децата на кухня и кога? Моя доктор каза сега януари като направи 9 мес и аз смятам да го послушам.

# 292
Добро утро!

Аз нещо съм скептична към детските кухни, за сега не съм мислила кога и дали да го записвам.

На гърне още не съм го слагала.

# 293
Мале къв съм заплес  Whistling то вече го обсъждате това с кухнята и гърнето, а аз си питам  Mr. Green
Аз също давам на Стенли от нашето ядене, супички със сухарче, манджички преди застройката и така. Давах му бишкота и той си отхапва и я дъвче  #Crazy а още няма зъби, как става това и аз като Дея не мога да разбера   newsm78
За зеленчукова супа много са ми удобни замразените миксове дето се продават  Peace
Споделете някоя рецептичка за детско папане   chef

# 294
Доро утро и от нас.
Честито на месечковците ниДнеска съм на погача и ще видя едно сладко малко бебче Hug

# 295
  • София
Добрутроооооооооо  Hug

Заредени ли са всички с чаши и кафе или да слагам нова кана? Вчера си взех кафе с аромат на ванилия и сега мммммммммм се ванельосвам  Mr. Green

За храненето - от Бъднивечер моето ангеле е оставено само на купешки пюрета, защото на майка му не й стига нещо времето, за да му готви, а и не въвежда нови храни от съображения за сигурност.
Нещо съм голА-водА в готвенето, защото се опитвам да правя някакви засукани работи, които нестават за 8-9 месечни хора, но да дойде новата година и ще направиме една разтоварваща диета със супички и супички  Mr. Green.
За гъстотата - пасирам или блендирам, с цел да разбъркам и направя по-еднородна сместта иначе и дечко дъвче въпреки, че няма зъби. Давах му и цял кус-кус (звездички) и си ги куска  Mr. Green

Има дилема, проблем със закуската -
Дечко се буди почти на всеки час до към 4-5 ч сутринта и после спи до 9ч. Та се чудя и мая, мляко ли да давам или да сглобявам закуска  newsm78 Дайте съвет!

Любимият ми празник е утреееееееее! Подготвяте ли се вечеееее? Така ми се щеше Нова година да беше поне 3-4 дни  Tired

# 296
Дея, на Тони му давам точно така - варя пилешко примерно, слагам лук, моркови, картофи... отделям от бульона+месото и зеленчуците и пасирам + сухари, а за нас продължавам да бухам подправки.
Така съм давала телешко, малко свинско...
Зеленчуци най-редовно.

Скандал? Че къде видяхте скандал бе, момичета? Hug Или вие само си шептите с домашните, или имаме различни представи за скандал. Само си разменихме мнения, аз лично без грам озлобление, сугурна съм и за другите! Не е редно така да се коментира "Скандал, скандал, скандал, скандал..." защото на някои от нас ще си лепнете етикет "драка", което ХИЧ няма ДА Е ЧЕСТНО! Naughty Има един тип хора "шушумиги" - изглежда тук сме малко от тази порода и просто сме емоционални. Ако някой никога не коментира, никога не отстоява мнението си, то той не е толерантен, а си е шушумига според мен  Mr. Green Обичам силните емоции, поздравявам всички, които са от по-жарката кръв!
 Joy
От днес започвам да му душа устата, обещавам! Mr. Green
Нямаме грам зъб, но много ръфа и скоро май ще имаме Peace

Да ви попитам! Доки каза, че АМ мога да давам само вечер + малко каша Лека нощ. А вие по колко АМ давате? Или кърма де.
Още нещо: кашите с мляко за млечно хранене ли да ги броя? Как ги правите - в АМ или с вода?
Давам по половин жълтък вече, през ден-два.
Ака в памперсите, още е прекалено често, за да дебна и да го слагам на гърне...

# 297
Добро утро Hug
Дея ами то това си е чиста дтска кухня вашето Mr. Green там просто няма подправки иначе повечето неща са картофено пюре плюс нещо-основното.
Кажете ми мами готвачи-защо пюрето ми беше станало като лепило ?!?! Mr. Green
Гълта като мисирче моя малък мъж, не се е сетил да дъвче много рядко нещо премлясква-просто не сварвам да давам...
Данче ей сегичка слизам да си взема кафето    food010
Чаена права си, ама то просто си е до човека-аз клоня към шушумигите май Joy
А за кашите ако са безмлечни можеш с АМ да му ги правиш или с вода-както решиш,обаждам се тъй като в празничните дни за закуска му давах млечна каша на Милупа с морков и ябълка+лъжичка плазмонки вътре- 185гр Crazy

Последна редакция: сб, 30 дек 2006, 09:44 от mama79

# 298
Данче, точно в това бе и моята дилема - да давам Ам или закуска във вид на каша/попара. И реших, че щом е в 8,30 - 9.00 вече ще е солидна закука.
После в 12-13 часа обяд, после в 16-17 следобедна закуска, после в 20 часа идва вечеря - мляко +каша Лека нощ или само Лека нощ.

# 299
Чаена, аз все още давам сутрин и вечер АМ, даже ми се струва малко, ама пък няма как повече, Пресил е на 4 хранания.
Иначе купувам предимно млечни каши, приготвям ги с вода и ги броя за млечно хранене.
Имам и няколко безмлечни, тях правя с АМ задължително.

А като даваш АМ и каша лека нощ какво е количеството на всяко едно от двете?

Общи условия

Активация на акаунт