Как да се гримираме като професионалисти у дома? Попитайте Галина Иванова!

 • 32 412
 • 131
 •   1
Отговори
 • www.bg-mamma.com
 • Мнения: 545
Всички искаме да изглеждаме добре както в ежедневието си, така и за специални поводи. Галина Иванова е професионален гримьор, който ще ни каже как да го постигнем, независимо от това дали искаме да усъвършенстваме уменията си, да изградим грим рутина за работа или просто да отделим 5 минути на ден в грижа за себе си.

На вашите въпроси, свързани с грима и красотата, всеки вторник и четвъртък ще отговаря Галина Иванова.Галина Иванова
Галина Иванова е професионален гримьор с дейност от 2006 година. Работила е по чужди и наши филмови продукции, рекламни и музикални клипове, снимала е фотосесии за редица списания като Cosmopolitan, Men’s Health и др. Работила е в няколко телезионни предавания като “Огледала” и “Шоуто на Иван и Андрей”. Част е от първия екип гримьори при влизането на M.A.C Cosmetics в България, а по-късно е и гримьор на Dior за страната. По време на работата си в М.А.С е сертифицирана като color specialist. След 2015 г. влошено здравословно състояние я откъсва от интезивната работа с клиенти и тя започва да работи основно като фрийлансър гримьор и дава лични съвети на дами и господа за изграждане на техните индувидуални консултации. Отскоро развива и YouTube канал, посветен на грима и козметиката, в който прави интересни влогове, ревюта на продукти и дава полезни съвети.
Отново нейното влошено здраве, изразяващо се в комплексен двигателен дефицит, налага връщане на фината моторика на китките и пръстите й и тя захваща нов “занаят”, а именно - плетенето на една кука и две игли. В резултат се появява Handy-Trendy. Плетивата й бързо набират симпатии, а тя пренася любовта към текстурите и цветовете от грима в плетките.

От темата ще научите:
Kiss Всякакви съвети, свързани с процеса на създаване на грим визия
Kiss Как най-добре да изберем правилните продукти в нашата грим рутина
Kiss Как да създадем грим, който да стои уютно и красиво на лицето ни
Kiss Как правилно да въведем смели цветове в грима си
Kiss Как да започнем да използваме успешно грим продуктите у дома, с които не успяваме да се справим
Kiss Как най-адекватно да се ориентираме в морето от декоративна козметика на пазара или иначе казано как да пазаруваме грим пълноценно
Kiss Как да се гримираме според нуждите си, според времето, с което разполагаме и според възможностите си
Kiss Грим за всяка възраст и всяко лице
Темата е част от социалната инициатива на BG-Mamma "Специалистите говорят".
Ако се нуждаете от съвети в друга сфера, вижте всички #специалисти, които са се включили в кампанията ТУК.


#СпециалиститеГоворят


Правила на консултативните теми във форума

Последна редакция: ср, 08 фев 2023, 10:29 от Hия

# 1
 • София
 • Мнения: 3 863
Здравейте,

Какъв съвет ще дадете за гримиране при паднал горен клепач?
Благодаря!

# 2
 • Мнения: 22
Кой вид очна линия се поставя най- лесно? И може ли съвети за красив грим с очна линия?

# 3
 • Мнения: 31 326
Привет Гал!❤
Радвам се, да те видя тук.
Следя с интерес.
Галя ме е научила на почти всички грим трикове, които използвам ежедневно и до ден днешен ме съветва, като се засечем в магазин кой точно цвят да си купя. Изключителен колорист е! Разбира се винаги и се доверявам. Не съм сгрешила. Последния път беше за хайлайтър от колекцията Черна Пантера на Мас. Взех по нейн съвет по- светлия и ми стои чудно.
Благодаря, Гал!

# 4
 • Мнения: 62
Привет Гал!❤
Радвам се, да те видя тук.
Следя с интерес.
Галя ме е научила на почти всички грим трикове, които използвам ежедневно и до ден днешен ме съветва, като се засечем в магазин кой точно цвят да си купя. Изключителен колорист е! Разбира се винаги и се доверявам. Не съм сгрешила. Последния път беше за хайлайтър от колекцията Черна Пантера на Мас. Взех по нейн съвет по- светлия и ми стои чудно.
Благодаря, Гал!

Здравей, прекрасна Дени ❤

Ето ме на̀, тук!
Благодаря ти за прекрасните думи! Надявам се да съм полезна винаги!
Удоволствие е да се срещаме и да говорим за грим с теб! А и не само да говорим 😇

❤❤❤

# 5
 • Мнения: 62
Здравейте,

Какъв съвет ще дадете за гримиране при паднал горен клепач?
Благодаря!

Здравейте!

Доста често ми се задава този въпрос и с радост отговарям! Защото страшно няма ☺

Първо съветвам да застанете пред огледалото с лице, успоредно на самото огледало. Добре е да не вдигате или въртите главата. Отпуснете лице. Не вдигайте веждите и не правете гримаси.
Така може да разгледате лицето си добре, да видите какъв вид точно е “падналия клепач”, дали има разлика в двете очи (почти винаги има такава, дори при много млади хора) и да поставите грима стратегически така, че Вие да се харесате!
След като сте разгледали очите си в тяхното отпуснато и спокойно състояние, най-лесният трик е да поставите с пухкава blending четка естествен цвят сенки в по-тъмен нюанс или просто малко от контуриращия или бронзиращия си продукт на тази част от клепача, която “тежи” най-много над окото и крие най-много подвижната част. При някои хора това е в центъра, точно над ириса. При други кожата на клепача е по-тънка и често покрива външния ъгъл на окото!
Целта на действието е с четката и по-тъмния естествен цвят е да “изрежем” гънка, която липсва при очи с натежал клепач. Всички се стремим за създадем око с вдлъбнатина над очната ябълка (като на София Лорен например).
Та слагате с такъв тип четка малко сянка, точно на линията, на която “падналия” клепач докосва подвижния, без да вдигате вежди и …става чудо. Сянката от сенките кара тази обемна част да хлътне визуално и вече не изглежда толкова изпъкнала. А меката и пухкава четка пък Ви предпазва от създаването на петна и лесно разнася сенките/бронзъра.
Този трик е идеален, както за ежедневен и много лек грим, така е и “основа” за всеки друг грим!

*В моя инстаграм акаунт има поредица от хайлайтс/акценти и кратки видеа, където може да се види как прилагам тези си съвети! Има линк в представянето ми ☺

# 6
 • Мнения: 144
Здравейте! Simple Smile
Искам да попитам какъв съвет бихте дали на човек с много козметика, който има например безброй продукти за устни. Как да ги изхабяваме в срок на годност и въобще как да се възползваме максимално от това, което имаме?

Благодаря много предварително!

# 7
 • Мнения: 62
Кой вид очна линия се поставя най- лесно? И може ли съвети за красив грим с очна линия?

Здравейте!

Силен почитател съм на очната линия! Обожавам я, както на “гол” клепач, така като последен завършващ акцент на тъмен опушен грим 🌟

Ако сте съвсем прохождащи в поставянето на очната линия, то със сигурност започнете с някоя от дрогерийния клас! Има прекрасни продукти, които ще са идеални в началната практика с очна линия! И, да, практиката прави очната линия хубава.
Просто си отделяте едни 10 мин и рисувате, триете, рисувате, пак триете…
Не бива да Ви заблуждавам - това е начинът да “уцелите” формата на очната линия и да укрепне ръката Ви, за да стане по-стабилна и уверена тя.
Няма универсален метод за поставяне на очна линия и точно затова и досега не съм показвала такъв нито в инстаграм, нито в YouTube! На всеки окото е различно или пък се чувства добре с различна форма и дебелина очна линия! Окото се и променя - с промяна на теглото или с напредване на възрастта, а тогава е нужно да се промени и методът на нанасяне на очна линия, нали!

И така, добре е да започнете с очна линия тип “писец”, която не е водоустойчива, за да може лесно да я коригирате, когато работите с нея.
А аз препоръчвам филцов писец (тези като флумастер), защото не изпуска прекалено много мастило, твърд е и може да го подпрете хоризонтално в основата на миглите и да се получи “тирѐ”, което началото на Вашата очна линия! С върха му пък се оформя страхотна “опашка” на очната линия, защото е по-твърд.
Единственото ми правило, което следвам в работата си на гримьор, е да си представя как би изглеждала очна линия на лице с отворени очи! А Вас съветвам първия път така да я нарисувате - с отворено око и без да вдигате веждите!
О, и нещо последно! Често трудността при нанасяне на очна линия идва не от създаването на перфектната линия, а от това да направим две еднакви линии на двете очи! Затова винаги започвайте от “трудното око”. То е това, което стои от другата страна на работещата ни ръка - ако пишете с дясната ръка, трудно за работа Ви е лявото око, и обратно. Така, когато започнете с по-лесното око, няма да има нужда да извивате глава, за да виждате какво вече сте направили на трудното око, а главата ще стои срещу огледалото и ще може да виждате очната линия, докато я рисувате на второто (лесното око)! Пробвайте и с останалия грим на очите същия трик.

Сигурна съм, че ще се справите!
Чакам да се похвалите с отлична очна линия!

# 8
 • Мнения: 62
Здравейте! Simple Smile
Искам да попитам какъв съвет бихте дали на човек с много козметика, който има например безброй продукти за устни. Как да ги изхабяваме в срок на годност и въобще как да се възползваме максимално от това, което имаме?

Благодаря много предварително!

Здравейте!

Първо някой трябва да помогне със съвет на мен 😅😅😅
Като човек, който много купува, много получава и не смогва да изразходи всичко налично (не само продукти за устни), аз често дарявам. Никога не продавам употребена козметика!
Червилата и балсамите на стик могат да се дезинфекцират - вадите максимално продукта от гилзата, обръщате с главата надолу и напръсквате с етилов алкохол 70-80% или изопропанол в същата концентрация. Чакате 5-10 секунди и внимателно изтривате със чиста салфетка, преди да сте обърналия правилно положение продукта.
Гланцовете, спирали и въобще продуктите с апликатор, който се е докосвал до устни/мигли/кожа трябва да се изхвърлят.

Аз дарявам най-често на училища в малки населени места - учителите и децата в горен курс много се радват. Подарявам и на близки мои хора, разбира се.
Тези продукти, които са с апликатор или са с изтекъл срок на годност/след отваряне, но като консистенция все още са прилични на вид, дарявам на погребални агенции. В страшна помощ им идват тези продукти!…

Разбира се, преди всичко за себе си знам, че трябва да намаля обема на новата козметика… Но докато това наистина не се случи, гледам да се разделям с продуктите периодично, докато са още годни за употреба! Радвам много хора така, а продуктът живее още дълго…

# 9
 • Мнения: 1 848
Аз сикам да попитам как правилно да определим подтона на кожата си. В интернет има доста обяснения-като "погледни си цвета на вените на китката, бял лист хартия до лицето на слънчева светлина, симай се с жълта или оранжева тениска и виж как изглежда на светлината, сребърни/златни бижута". Аз съм леко объркана и не мога да го определя правилно.Според различната статия си мисля, че съм различен вид.
      Разглеждайки снимки на различни дами в "подтонове" съвсем се оплетох.
Благодаря предварително за отговора, предполагам има и други като мен.

# 10
 • Мнения: 62
Аз сикам да попитам как правилно да определим подтона на кожата си. В интернет има доста обяснения-като "погледни си цвета на вените на китката, бял лист хартия до лицето на слънчева светлина, симай се с жълта или оранжева тениска и виж как изглежда на светлината, сребърни/златни бижута". Аз съм леко объркана и не мога да го определя правилно.Според различната статия си мисля, че съм различен вид.
      Разглеждайки снимки на различни дами в "подтонове" съвсем се оплетох.
Благодаря предварително за отговора, предполагам има и други като мен.

Здравейте!
И, ох, не, не…нито една статия не може да определи подтона на кожата Ви…
Толкова правилно сте се замислили и Вие самата, дали пък нямате различни подтонове според различните източници на информация!
Вашият подтон не Ви касае, поне не е нужно да си го знаете, докато не откриете фондьотен, който пасва на кожата Ви прекрасно! Тогава вече може да видите номера на фондьотена и чрез него (буквичката в номера в съвременната номенклатура на продуктите отговаря на подтона) да се ориентирате горе-долу какъв цвят в какъв подтон фондьотен да си вземете от друг бранд… И пак - тъмнеете, светлеете… А тогава тенът на кожата често минава в различни подтонове, заедно и със силата на цвета…
Най-добре е да избирате фондьотен на място, в магазина! Аз имам цяло видео в инстаграм “Как да изберем фондьотен”, но го преразказвам набързо тук!
Не слагайте петно на брадичката, челюстта, шията… Това е подвеждащо, защото лицето ни е с най-неравен тен на кожата от цялото тяло - следователно петното фдт ще стои като петно сред други петна и цветът му може изобщо да не е подходящ! Шията пък е с много по-тънка кожа, прозират вени (което кара кожата да синѐе) и над нея винаги пада сянката на главата…
Фдт се избира на деколте! Шок, ужас, но чист и неподправен факт!
Взимате си няколко цвята/подтона фдт в магазина, мацвате петна от всеки на деколтето (без да втривате!!!) и чакате малко, за да видите, ако има промяна в цвета им. После не тичате с малко огледало навън на дневна светлина, а заставате на по-широко място в магазина и вдигате глава с огледалото право нагоре към бялата светлина на тавана! Така елиминирате сянката от стелажите и отраженията на продуктите върху кожата Ви!!! А светлината от тавана е най-близка до дневната светлина! Всичко така пробвайте в магазините!
Това петно, което се слива най-добре с кожата на деколтето ни, е нашият цвят/подтон!
Деколтето и лицето са с кожа със сходни характеристики! Те често са и еднакво изложени на слънцето! Пробвайте фдт в участъка между ключиците и гърдите.
Не забравяйте да се изтриете после ☺

Последна редакция: чт, 09 фев 2023, 19:44 от Галина Иванова

# 11
 • Тук... някъде
 • Мнения: 928
Здравейте!
Може ли дадете съвет за бюджетна четка за течен и кремообразен фон дьо тен, от вида stappling (duo fiber) brush, (не знам как се превежда на български), която да е откриваема и на нашия пазар.
Благодаря предварително! Flowers Hibiscus

# 12
 • Мнения: 404
Здравейте! Имате ли съвет за много бързо омазняваща се кожа? Особено голям проблем имам с молива за очи. Нанасям го само върху горния клепач, но едва след час се размазва по долния клепач откъм външния ъгъл на окото, и оставя черта върху горния клепач (тип паднал). Предпочитам да не ползвам фондьотен, най-много малко пудра, иначе кожата ми реагира с още по-силно омазняване.

# 13
 • Мнения: 62
Здравейте!
Може ли дадете съвет за бюджетна четка за течен и кремообразен фон дьо тен, от вида stappling (duo fiber) brush, (не знам как се превежда на български), която да е откриваема и на нашия пазар.
Благодаря предварително! Flowers Hibiscus


Здравейте!
Duo Fiber четките са едни от най-благодатните за работа. Аз винаги бих предпочела четките на МАС, които са едни от пионерите в създаването на четки с два вида косъм, но вече на пазара ни може да се открият и тези на Morphe, които са доста близки като усещане и работа и са изключително бюджетни. Аз притежавам доста и от тях.
А за по-подробен ориентир мога да Ви посъветвам да изгледате и видеото ми в Инстаграм, посветено точно на тези четки и как да работим с всяка от тях. В акаунта ми там може да откриете и още 5 видеа само с бюджетни четки!
Ще се радвам да споделите коя четка сте пробвали!

# 14
 • Мнения: 62
Здравейте! Имате ли съвет за много бързо омазняваща се кожа? Особено голям проблем имам с молива за очи. Нанасям го само върху горния клепач, но едва след час се размазва по долния клепач откъм външния ъгъл на окото, и оставя черта върху горния клепач (тип паднал). Предпочитам да не ползвам фондьотен, най-много малко пудра, иначе кожата ми реагира с още по-силно омазняване.

Здравейте!
Аз съм със екстремно мазна кожа и екстремно мазен клепач, който на всичкото отгоре е и доста тежък (паднал) и затова ще говоря не само като гримьор, но и човек със същия казус за решаване.
Да започнем с клепача.
Кожата на клепачите ни е с най-силно себумно отделяне, т.е. най-мазна е. Клепачът е видоизменена лигавица, която за да успява да се движи постоянно и да се предпазва от постоянното триене при това движение, трябва да е постоянно смазана. Дори хората със суха кожа на лицето имат клепач, който се омазнява.
Няма грим продукти, които да не се размазват на клепачите, ако не сте поставили някакъв вид база на тях преди самия грим върху тях! Който, каквото иска да Ви говори! Дори водоустойчивите продукти не работят, защото те устояват на влага и намокряне, но всеки грим се разтваря в мастен разтворител...а себумът е мазен!
Съветвам Ви да нанасяте преди молива база за сенки или кремообразни или течни сенки за очи, като такива вече могат да се открият и в дрогериите. Ще ги откриете в телесни тонове или в цветове. Те са специално създани да се справят с омазняващия се клепач и да задържат всичко друго, поставено върху тях. Лесно се работи с тях и са там цял ден!
Споменахте, че не носите фондьотен, защото лицето се омазнява повече, но пък нанасяте пудра...
Ако хидратирате кожата си, която е склонна към омазняване, но я се омазнява повече след нанасяне на фдт, то хидратацията в грижата за кожата, която ползвате, вероятно не е достатъчна. А пудрата, която цели да задържи фдт на повърхността на кожата, всъщност може да доведе до още дехидратация, ако я използвате самостоятелно!..
Позволявам си да Ви дам съвет и тук. Подсилете хидратацията вечерта, тогава тя е нужна на кожата ни основно. Така кожата няма да има нужда да отделя себум, за да се самосмаже. Образуването на себум изразходва повече вода в кожата - това води до по-голяма дехидратация - това води до повече отделяне на себум... Порочният кръг се затваря.
Ако държите да не използвате фдт, то пробвайте с праймър (база) за лице след дневния си крем. Базите за лице целят да запазят поставената хидратация в кожата, да намалят дехидратацията й през деня, да изолират кожата от околната среда и да задържат грима на повърхността, където му е мястото (а не дълбоко в порите ни, където попада и пудрата, ако кожата е и дехидратирана).
Така ще имате спокойна като поведение кожа, която ще е повече нормална като тип, отколкото склонна към омазняване; ще имате много по-чиста кожа, т.к. базата ще е спряла грима и праховите частици и по-лесно ще я почиствате вечер; ще си запазите визията "гола кожа"...и още мн.др. ползи...
Добрата новина е, че на пазара могат да се намерят бази, покриващи различни нужди на кожата, както в дрогерийния клас, така и във висшия.

Общи условия

Активация на акаунт