Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Как да се гримираме като професионалисти у дома? Попитайте Галина Иванова!

• 4 482
  • 35
  •   1
Отговори
# 30
  • Тук... някъде

Веднага се сещам да препоръчам и продукт на SVR, който е масло с SPF30 (в тъмен стъклен флакон с пипета) и който би бил прекрасно решение за Вас като ежедневна грижа! Разбира се, носете още нещо

Здравейте! Може ли да кажете пълното име на продукта или да публикувате снимка, защото в аптеката, в която проверих, не знаят за този продукт.
Благодаря!

# 31

Веднага се сещам да препоръчам и продукт на SVR, който е масло с SPF30 (в тъмен стъклен флакон с пипета) и който би бил прекрасно решение за Вас като ежедневна грижа! Разбира се, носете още нещо

Здравейте! Може ли да кажете пълното име на продукта или да публикувате снимка, защото в аптеката, в която проверих, не знаят за този продукт.
Благодаря!

Здрвейте отново!

Лесно се открива в Google, като напишете бранда и нивото на слънчева защита 🤗
Ако отново не го откривате, пишете ми в лично съобщение и ще Ви пратя линк/ове.

ХОХО

# 32
Хубава тема и прекрасни съвети! 🌸
Аз се включвам с молба за съвети и препоръки при гримиране на зоната под очите при тъмни кръгове и хлътване.

Здравейте и благодаря за милите думи 🤗

При тъмните кръгове е добре първо да се определи цветът им - дали те са в студената (синьо-виолетово оцветяване) или в топлата (червено-кафяво оцветяване) гама. Ако зоната сивее, синее, лилавее, то е добре да използвате коректор в розово оранжев подтон. Колкото по-тъмен е цветът на кръга, толкова по-розово оранжев трябва да е цветът на продукта, който ползвате върху него! Често дамите се притесняват от цвета на коректора, когато го видят, но поставен върху петното, което се коригира, се очудват от това колко добре застава!
Ако цветът на околоочната зона е в тъмно кафяво оцветяване (в такъв случай често и подвижният клепач е с такова оцветяване), то е добре подтонът на коректора да бъде в лавандулов подтон…дори в блед пастелен нюанс на лилавия неон.
Защо е така?
Защото един тъмен цвят в рисуването и грима никога не се изсветлява, а с грим не може да се покрие (винаги прозира под коректора и стои неестествено)! Първо трябва да се неутрализира с противоположен негов цвят според теорията за цветовете. На синьото-зеленото-лилавото противоположни цветове са оранжево-червено-кафяво, затова и последните застават дори самостоятелно върху петното, без да се налага да ги покриваме допълнително….
Важно е обаче да се работи само върху зоната, която търпи корекция! Иначе цветът на коректора ще стои не на място върху друга част от лицето ни, върху която също сме го нанесли.
Винаги после може да сложим отгоре и малко коректор с цвета на лицето ни!

За вдлъбнатината в зоната на очите можем да се погрижим като следваме донякъде съветите, които дадох по-рано за справяне с подпухнала околоочна зона 😇
В най-потъналата част се рисува с по-светъл коректор и непосредствено под нея се прави дъга (по изпъкналата дъга на костта, която седи по-високо) от мааалко-тъмен тон! Така оптически дълбините стават по-плитки, а издадените части “потъват”!

Друг трик, който прилагам в работата си и помага при дълбока околоочна зона, е да поставя върху коректора не матираща пудра, а пудра с фини частици, които имат собствен или отразен блясък - често тези пудри имат стрити перли в състава си или са печени минерални продукти и се откриват и в дрогерията, и във високия клас козметика. А и почти винаги такава зона под окото е и доста суха. Тези пудри са щадящи и поддържат кожата там гъвкава.

Дано съм помогнала 🤗 Питайте, ако има още нещо!

ХОХО

# 33
    Благодаря за съветите! ❤
    Сега остава да намеря подходящите продукти и ще потренирам с гримът.
    Някакво предложение за оранжево/розов коректор за заличаване на тъмните кръгове?
    На тази марка ми излезе в Google:
    https://www.revolutionbeauty.com/uk/en/makeup/eyes/eye-primer/ma … deep/1555876.html

# 34
    Благодаря за съветите! ❤
    Сега остава да намеря подходящите продукти и ще потренирам с гримът.
    Някакво предложение за оранжево/розов коректор за заличаване на тъмните кръгове?
    На тази марка ми излезе в Google:
    https://www.revolutionbeauty.com/uk/en/makeup/eyes/eye-primer/ma … deep/1555876.html

Здравейте отново!
    Този бранд вече официално се предлага и в България и може да откриете продуктите му в дрогерия Lilly. Съветвам Ви да разгледате цветовете на място в магазин, като вече всеки бранд предлага коректори в различни подтонове - розови включително.
    Може да влезете и в мулти-бранд магазин с по-висок клас козметика като Douglas или Sephora заради консултантите и там те нагледно да Ви демострират какви тонове са подходящи за Вас.
    Онлайн ще е наистина трудно да откриете не само точния цвят, но и подходящата тектура за себе си.

Ако желаете по-конкретни насоки и стига да мога да помогна, насреща съм и в лични съобщения Simple Smile

ХОХО

Последна редакция: чт, 16 мар 2023, 18:18 от Галина Иванова

# 35
    Здравейте, аз бих искала да питам възможно ли е да си запазя час за грим при Вас и да бъде направен грима вкъщи?

Общи условия

Активация на акаунт