Йога за напреднали, ентусиасти и начинаещи - 3

• 36 006
  • 522
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Вита, вземи си чорапи за пилатес. Такива с грип отдолу.

# 496
  • София
Не знам как е при вас, но при мен още в началото на практиката започва едно потене на дланите на ръцете и стъпалата на краката, чак следи оставям на постелката, и няма зиме, няма лете... Някои пози са предизвикателство заради хлъзгането...

И на мен ми се потят ръцете и стъпалата.
С каучукова постелка, няма хлъзгане

Случвало ми се е да ползвам постелка от студиото и когато много ми се хлъзгат ръцете да ползвам блокчетата, за да ги застопорявам.

Когато съм в къщи ползвам стената с тази цел, за да мога да натисна добре и да  отворя добре раменете.

# 497
.... нова постелка. От юта или от корк? Искам възможно най-малко да се хлъзга.
Каква ползваш в момента, с каква ти се плъзгат ?
С коркова не съм практикувала, но имам приятелки много ги харесват.
От юта не бих, ако е като килимите от този материал - нямат почистване.
Потърси sticky yoga mat, или каучукова.
Някъде по темите съм споделяла линкове.

притискаме достатъчно силно ръцете.
Нещо смешно - в едно студио имаше много скапани постелки , натискам аз длани стъпала и гледам как се рааааазтяга постелката м/у двете Smile

# 498
Като сме се заговорили за постелки- взимате ли си вашите в йога студиата?

# 499
Вкъщи ползвам една от Декатлон и много се плъзга. В йога студиото имам една оставена когато ходя там, тя е по добре като стабилност, но е съвсем обикновена:

# 500
  • София
Аз винаги съм ползвала моя. Не ми е хигиенично да ползвам наличните.

# 501
Вкъщи ползвам една от Декатлон и много се плъзга. В йога студиото имам една оставена когато ходя там, тя е по добре като стабилност, но е съвсем обикновена:
Скрит текст:

Ихаааааа, това си е супер удобство. Hug

# 502
Да, в йога студиото има стая, където може да си оставиш личната постелка (надписана). Няма нужда да се носи всеки път.

# 503
Добро утро дами, снощи бях за първи път на йога. Много ми хареса, много беше успокоително, повечето от асаните ми бяха познати като упражнения за разтягане в края на час по аеробика и не ми бяха трудни, но ме притеснява, че въпросните асани се правят без никакво затопляне на тялото и мускулите преди това (както е при аеробиката). Навсякъде ли се практикува така? Не е ли опасно?

# 504
Добре е да идеш 15 Мин по рано и да се разгрееш, или да ходиш на бърз ход до залата и там да загрееш ставите поне

# 505
Последните два дни практикувам в гората вечер по хладно. Снощи даже и потичах малко след йогата.
Много ми е добре.
Та, официално давам старт на практиката на открито.
Птички ми пеят и мирише на борчета.е лазят ме всякакви гадинки, но това грам не ме притеснява.
После разходка пеша 3 км, перфектно.
Надявам се другата седмица да успея да практикувам и на морето😊

# 506
Caroline_Bingley, звучи приказно!
Ако не са комари, нямам никакви притеснения за гадинките Simple Smile

# 507
Caroline_Bingley, звучи приказно!
Ако не са комари, нямам никакви притеснения за гадинките Simple Smile
Не са🤣Мен не ме закачат никакви комари.
Други гадинки са, но не ми пречат. Те са си част от пейзажа.

# 508
Здравейте, не знам дали някой може да каже: след Слънчевия поздрав почва да ми се гади. Преди съм тренирала без този ефект, но прекъснах 4-5 години. На какво се дължи според вас? 2-3 часа преди йога не ям, ограничавам се като цяло.

# 509
Нещо с вестибуларният апарат, с непарично дишане(задържане на дъха) от притока рязко на кръв в мозъка. Изпълнявайте много бавно и с дишане уджиай, правете плавни, Флоу движения, като вода.  Може би трябва малко време да се адаптирате. Аз никога не бих могла да практикувам на пълен стомах или ако съм яла, дори и 2 часа да е преди практика. Аз правя Ащанга и при толкова усуквания, скоци, навеждания също ми се гади.

Общи условия

Активация на акаунт