Йога за напреднали, ентусиасти и начинаещи - 3

• 50 314
  • 760
  •   1
Отговори
# 705
Аз специално търся вид откъсване от въртележката, сравнително изолирано и опростено ежедневие, което да не се състои единствено от епизодични йога и медитативни практики, но да има и допълнително включени  аюрведични масажи, беседи (тип лекция), потапяне по- надълбоко в аюрведичните дебри, както и достатъчно време да сме сами със себе си.
С основите на аюрведа съм запозната, от години се интересувам, но искам да надграждам, тази наука е безкрайна.
Като цяло, търся различно и- надявам се- както полезно, така и интересно преживяване.

# 706
Ходила съм веднъж, но то си беше чиста екскурзия, опакована като ритрийт.
Иначе моите очаквания също биха били да има малко по-задълбочена работа по избраната тема. Но аз бягам от т.нар. лечебни програми - може би само аюрведа прави изключение.

# 707
От интерес погледнах цените на Аюрведата в Банско, мамма миа... 😀 доста са соленички.

# 708
От интерес погледнах цените на Аюрведата в Банско, мамма миа... 😀 доста са соленички.
След този коментар ме загриза любопитството Simple Smile
Леле и аз си мисля, че един ритрийт в Тоскана, на който бих отишла с удоволствие, е скъп....  Joy

# 709

Колко е за 7 или 10 дни? Аз не видях цени.
Да ви кажа в аюрведа клиники, с лекарски прегледи всеки ден, с таблетки, йога, масажи и храна също е много скъпо. 20 дни ми предложиха между 2500-3000 долара е, може и месец да беше не помня точно но за двамата с мъжът ми беше към 6000 долара

# 710
Аз гледах 4- дневните опции, които стартират от 600 евра, до 960 мисля. Зависи от пакета и включените активности. Което ме подсеща, че лагерите на Биляна Савова, които бяха или седмица, или 10 дни- не помня, струваха около 3000 евра преди 4- 5 години и НЯМАШЕ места. Scream

# 711
Вай… начи в Индия е без пари направо😂😂😂🫣🤪

# 712
Моя грешка, 3000 лева е било, за 10 дена, 2000 за пет.
Сега си погледнах офертата, за 2021 година иде реч.

# 713
Жаки, аз потърсих "аюрведа банско" и първото, което ми излезе е 7 нощувки мвжду 2,5- 2.8 к евро, 10 нощувки е между 3.400-3.800 евро според настаняването.

Може и други да има, ама чак толкова не ме интересува, та погледнах само първото Simple Smile

# 714
Аюрведа Банко, 8-дневен курс
(7 нощувки / 8 дни)

Студио
2 539 Евро
Едноспален апартамент
2 825 Евро
Двойно настаняване в луксозен апартамент:

Студио
4 953 Евро
Едноспален апартамент
5 518

4 дневен курс: Аюрведа смарт детокс

Единично настаняване в луксозен апартамент:
Стандартна двойна стая
840 Евро
Студио Делукс
900 Евро
Едноспален апартамент Делукс
960 Евро

# 715
В Индия вървят между 150 - 600 долара за ден. По-скъпите са на по скоро луксозни спа. Влиза всичко спане, терапии, лекарства. Без пътя до там Wink

че лагерите на Биляна Савова,
ТиЛи те май са по специфични - в Индия ги води в специална клиника за МС

Последна редакция: ср, 04 юни 2025, 16:48 от Casual

# 716
Не в Индия, на морето, нашето си. Конкретната оферта, която получих, беше за хотел “Света Анастасия”.
И конкретно тези програми си бяха аюрведични, без връзка с МС.

Последна редакция: ср, 04 юни 2025, 16:57 от TuЛи

# 717
Много благодаря на всички, които ми писаха и тук и на лични! Hug

На йога ритрийт съм ходила в Коста Рика, по-по-най релаксиращите 8 дни за мен през последните 20 год. Беше комбо - йога и сърф ритрийт и абсолютно бяхме събрани от кол и въже от 3 континента, но всеки си участваше колкото можеше и искаше във сесиите (2 на ден + 2/сърф), имахме готвач и голяма, обща маса. Супер лежерно, без всякави превземки и екипи - мат, къси гащи и потник...
https://shakacostarica.com/

Но тази зима паднах 2 пъти на дясна ръка/китка, та все още ме боли, a имах и други здравословни проблеми през Май,  та ми се струва, че нещо аюрведично би ме презаредило и рестартирало. Иначе години наред съм посещавала ащанга/виняса практики, но в никакъв случай не се имам за сериозен йоги.

PS Исках да ви покажа няколко снимки оттам, прекрасни спомени имам, инструкторката ми беше чудесна!
Скрит текст:

Последна редакция: чт, 05 юни 2025, 01:32 от Agent Provocateur

# 718
  • Стара Загора
Прекрасни зареждащи снимки, благодаря за споделянията!
На Банско офертата я гледах и аз , но тази цена ми идва прекалена. Ще ми е интересно някой ако има преки наблюдения дали си заслужава.

# 719
  • София
На тази цена, не знам какво могат да предложат. Има на доста по-достъпни в Гърция и Бали.

Общи условия

Активация на акаунт