Обсъждане на имотни обяви-31

• 55 610
  • 773
  •   1
Отговори
# 165
# 166
"Апартаментите в района са с много добра възвращаемост и с високи наемни цени, което прави инвестицията в недвижими имоти в района сигурна и печеливша."
На 110 к евро боксониерата колко ще й е наемът и добрата възвращаемост?

# 167
Безкрайно отдавна искам да дам пример с Париж. И техните тристайни между 20 и 40 квадрата. И двустайни между 14 и 19 квадрата.

Веднага ти давам пример за 2-стаен, то даже са 2 отделни помещения, които не са едно до друго, дори са на различни етажи - студио почти 15 квадрата и отделно сервизно помещение от 10 квадрата - кухня, баня и легло на второ ниво над тях, доколкото разбрах. Laughing

https://www.maisonsetappartements.fr/fr/75/annonce-vente-apparte … 6eme-2781390.html

Ето ти и 157 квадрата, с кухня, отворена към хола, 2 спални, всяка с баня, тоалетни отделно, мазе, паркомясто може да се закупи наблизо за 50К евро отгоре. Че тук сме малко разглезени - ако паркомястото/гаража не са в сградата, не става, ще си очукаме 10-сантиметровите токчета по пътя.

https://www.maisonsetappartements.fr/ads/2779894?lang=fr&villes= … 5&fromRecherche=1

Давам примери само от 16 район, който ми е любим, обитаван от интелигенция тип адвокати, нотариуси, лекари, доста дипломатически сгради, тогавашна президентша отиде да ражда в частна болница в този район. Т.нар. при нас лилави, там са само детегледачките на семействата, които разхождат децата/бебетата и ги водят/прибират от училище/детска градина.

# 168
Мандаринка, силно ме учудваш, че паркомястото е 50к евро само в централна зона на Париж. Приятел купи широк гараж в Лозенец за толкова и то преди година. Там цените на жилищната площ са грубо х5, та ме учудва, че паркоместата са толкова евтини. Да не би да е нещо като право на ползване за определен период?

# 169
Париж е друг свят, особено в добрите арондисмони. Уникални жилища съм виждала в много, много малки квадратури на космически цени. Баните и тоалетните винаги са ме потрисали. Първото ми посещение в Париж бе с отсядане в едно хотелче до музея Гревен и близо до Операта (което е супер близо до големите туристически атракции и като цяло е супер удобно транспортно да ходиш накъдето решиш). Стаята беше 7кв.м., а банята най-много 1.5 и цената за тоя лукс хич не беше скромна. Но французите са друга порода хора, съвсем различни от нас. Подобни жилища съм виждала и в Ница, макар че извън самата Ница и околния лазурен бряг, към селата нещата са коренно различни. Охххх, доходи ми се пак 🥰
Но както и да е, това няма общо с нашата действителност. Там, като и на другите места в “нормалния” свят брокерството е лицензиран и урегулиран бизнес и не може всеки да си измисля и пише каквото реши по обявите, да лъже с информация и да крие. Щото ще му вземат лиценза и ще остане без работа. Ние сме много далеч от това.

# 170
оо, може ли със снимка да видя някой парижски тристаен

# 171
Вижте най-скъпия апартамент в света. Скоро и в София
https://youtu.be/JMWFS26v9fM

# 172
  • Sofia
Като погледнах апартаментите, след това и наемите. Купуваш апартамент 50кв в Париж за 300к, отдаваш го за 1500 евро. Т.е. струва 200 наема.

(разбира се има и такива на стойност 300к, които ги отдаваш след това за 2500, но да не отиваме в крайности)

В София купуваш същия апартамент за 120к, отдаваш го за 400 евро. Т.е. струва 300 наема.

Излиза, че в София имотите са по-скъпи, т.е. изплащат се по-бавно. По-добре да вземеш малък апартамент в Париж и да го отдаваш под наем отколкото тук да направиш същото.

# 173
Да ..НО.. в Париж искат за да ти разрешат да купиш от ЕС Wink да те одобрят , кой си какво си ще си плащаш ли за туй онуй..след това искат  да предоставиш твоя сметка с пари, от която да теглят при нужда за ремонти и други дреболии..та ще излезне повече от 200наема Wink сещаш ли се
Докато тук се дърпат да плащат едни 5лв. на месец за поддръжка на входа

# 174
A и у нас имаш 10% данък, а в Париж с колко ли се облагат доходите от наеми? И колко ли са данък сгради, такса смет и прочее?

# 175
  • Sofia
Пинко, говоря за съотношение цена/наем, а не за чиста печалба.
Вероятно София е "първенец" в още много подобни критерии.

ЧС, фокуса ми е за достъпност, не е задължително да си от страната на отдаващия, а този който плаща наемите и иска да си купи собствено жилище.
Ако си плащал 1500, 2000 или 2500 евро наем ще ти е по-лесно да си купиш жилище в Париж отколкото в София Simple Smile

# 176
Не е много сигурно това, за мен обратното е по-сигурно

# 177
  • Sofia
Все забравям, че хората купуващи жилища в България само по данъчна декларация са на минимална заплата или на 1000лв, а всъщност правят много повече пари от Французите.

Ами след като е толкова голяма сивата икономика и всъщност сме Номер 1 по доходи, по-логично е всеки български гражданин всеки месец да плаща по 2000лв данък на държавата, без значение от дохода (тъй или иначе се крие), за да се преборим със сивата икономика и Франция да се доближи най-накрая по жизнен стандарт с България Simple Smile

# 178
  • София
Julian, не е коректно сравнението ти, защото по същата логика е много по-изгодно да си купиш четиристаен, вместо гарсониера, понеже съотношението цена/кв.м. е по-добро.

И като абсолютна сума не всеки може да извади 500к Е за Париж, но не малко народ ще си купи двустаен в София за 120к.

# 179
Преди десетина дни говорих с познати точно за Париж. Те са с две деца, живеят сравнително нашироко като площ, но извън Париж, всеки ден ходят на работа и до училище с влак. Обаче децата растат и страдат, че са изолирани от приятелите си, затова родителите търсят нещо близо до училището. Оказва се, че дори да се лишат от една спалня, за покупка цените са абсурд, за под наем в същия район е по-реалистично. С две думи - същите проблеми като тук.

Общи условия

Активация на акаунт