Септември 2022 Тема 3

• 20 125
  • 766
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Аз отдавна въведох йогурт, демек в нач на 6 мес. Не знам брои ли се за истинско кисело мляко. Иначе чисто купешко не съм давала. На моите не им е било любимо, и с бисквити не му се кефеха, та не бързам сега с него.

# 421
Аз въведох в края на 7 месец ,но по -често давам плодово

# 422
Аз въведох в края на 7 месец ,но по -често давам плодово
Какво плодово?

# 423
Плодово кисело мляко или йогурт там както е правилно да се нарече.
Аз с поредния тъп въпрос ,тези дезинфектанти могат ли да се използват и от деца/бебета или по-скоро са за нас мамите

# 424
Ние не сме забелвали големия, и с бебето не пипам. ЛЛ още с големия тръгна да пипа, казахме, че няма да забелваме, не е коментирала повече въпроса. На 4-ри е големия, според ММ е забелен донякъде, той сам си я дърпа и мие, баща му не пипа.
Имам приятелки и с по-големи деца, които не са забелвали, нямали са проблеми, питала съм и майка му на ММ, казва, че не помни да е пипала.
От друга страна имам приятелка, която упорито забелваше от първия месец, беше напълно забелен, но на 5 направи инфекция, започна да залепва пак, ходиха по уролози и в крайна сметка го обрязаха.
Според мен природата си знае работата, има си причина да не е отлепена кожата при бебетата. С навлизането в пубертета се отлепя напълно.

# 425
Съгласна съм с Tess_D , аз също не забелвам.
Момичета, какво ви е мнението за проходилките? Слагате ли бебчетата си и за колко време? Знам, че има мами, които ги одобряват и такива, които ги отричат. Аз все още не съм го слагала, ту ми се иска, ту не...

# 426
И аз бях от тези. Хем искам хем не. В крайна сметка го сложих и много се зарадва. По малко го слагам, даже в книжката пише не повече от 20мин. Като не иска вече и мрънка.

# 427
Tess_D, абсолютно подкрепям мнението! И ние не забелваме. Радвам се, че и педиатърът ни е на това мнение.
angel_star, относно проходилките ще прочетеш много мнения, като повечето лекари ги отхвърлят. Аз каката съм я слагала по малко (например около половин час на ден сумарно). Лично мнение - ако не се прекалява, няма проблем. Имаме позната, която си държеше бебето дълго време през деня в проходилка за нейно спокойствие и според нея това повлия на детето да проходи по-късно - почти на година и половина.
Аз сега малкия не го слагам в проходилки и тем подобни, той си "живее" на пода в направено заграждение от детска оградка. Човекът не иска да пълзи,но от седнало положение си се набира на оградата и обикаля, държи се с една ръка, общо взето иска да е прав.

# 428
Вашите бебета свиват ли ръчички и крачета ,моя син постоянно свива и развива пръстчетата на ръцете и крачетата не смятах,че е нещо лошо докато една жена не ми каза,че било фляг за някакъв синдром ? Мога да го опиша самото дейстие като все едно върти кормилото на мотор когато дава газ или казва чао но само с пръстчета,не знам как да прикача видео иначе бих

# 429
Благодаря ви момичета, това исках да чуя!! Вече и аз съм на това мнение! Ще ми се да се бях информирала по-рано относно забелването, а не да се доверявам сляпо на лл. Надявам се само да не му е нанесъл щети за напред. Не пипам вече изобщо, пък каквото ще да става.

Относно проходилките и аз съм на мнение, че ако не се прекалява не вреди, но аз не мисля да ползвам. Имам като подарък и бънджи, то е подобно, но все още си седи в кашона. Някакси на пода си му е най-добре, пък и хола ни е доста малък, та само това ми липсва, да се чудя къде да го слагам.  Против съм за всякакви такива джаджи, които подпомагат развитието. Все ще проходи и без проходилки и тем подобни.

Ние не сме забелвали големия, и с бебето не пипам. ЛЛ още с големия тръгна да пипа, казахме, че няма да забелваме, не е коментирала повече въпроса. На 4-ри е големия, според ММ е забелен донякъде, той сам си я дърпа и мие, баща му не пипа.
Имам приятелки и с по-големи деца, които не са забелвали, нямали са проблеми, питала съм и майка му на ММ, казва, че не помни да е пипала.
От друга страна имам приятелка, която упорито забелваше от първия месец, беше напълно забелен, но на 5 направи инфекция, започна да залепва пак, ходиха по уролози и в крайна сметка го обрязаха.
Според мен природата си знае работата, има си причина да не е отлепена кожата при бебетата. С навлизането в пубертета се отлепя напълно.

# 430
На големия ми син сме забели още първите дни, никакъв проблем. На малкия също.
Аз давам вече кухня и се чудя защо вътре слагат сол. Малко е, но има. И ща, не ща-давам.
В проходилка го слагам по малко, ама по-скоро за забавление. Той вече е поти проходил. Стои си на дивана подпрян и си ходи или за една ръчичка. Пуска се понякога за малко, че ми трябват ръцете да лапа разни работи 🙄
Момичета, за морето какви надуваеми работи ще купувате? Другия месец сме на море и се чудя кое е най-удобно и удачно за възрастта.

# 431
Паяк не сме ползвали и няма да ползваме, проходилка за бутане да. Вече си върви с нея.
И Борис си живее на пода, ходи из всички стаи, много обича да отваря и затваря врати, постоянно ходи в детската и събаря кутии с играчки. Общо взето не се спира. И не знам заради кучето ли, но често си носи нещо в устата. Просто си лапа някоя играчка и си пълзи с нея.
С раницата имаме голям проблем, използвам я само да изкарам кучето и понякога да взема големия от градина. Обаче е голяма борба да го пъхна вътре, все едно октопод слагам. После е едно мятане, опитва се и с крачета да се измъкне от нея. Никога не му е харесвали вътре, сега съвсем.
За плажа басейн задължително, има и такива с покрив. Въпреки че той обожава водата и и може би ще стои и в морето, Филип до доста късно го беше страх.
Има и едни жълти пояси с крачета, такъв също ще пробваме. В Лидл другата седмица ще има доста плажни неща.

# 432
Мойте и двамата правят така, като им пусна музика, все едно ще подкарват мотор. Като се радват на някой също го правят, някой път придружено с писъци от радост.

Вашите бебета свиват ли ръчички и крачета ,моя син постоянно свива и развива пръстчетата на ръцете и крачетата не смятах,че е нещо лошо докато една жена не ми каза,че било фляг за някакъв синдром ? Мога да го опиша самото дейстие като все едно върти кормилото на мотор когато дава газ или казва чао но само с пръстчета,не знам как да прикача видео иначе бих

# 433
Сложили ли сте вече бебчетата в.летните кошчета? На нас май се получава зимния малък, летния голям?  Аз ли нещо немога да го нагодя. Пробвах преди малко ми неще нещо не седи както трябва? Thinking
Какво да правя???

# 434
И при нас летният кош е голям Sad като някакво малко геврече е вътре горкото. И стои овързано и свито на кълбенце. И аз не знам какво да правя. Това при положение, че трябва да разчитам на голяма част от спането да е там.

Общи условия

Активация на акаунт