Септември 2022 Тема 3

• 20 089
  • 766
  •   1
Отговори
# 480
Предполагам,че може ,но най-вероятно ще се запече от тях.

Много сме мълчеливи ние мамитата с септемврийски бебчета ,в групата за августски бебета постоянно си коментират разни неща ,аз взех ,че и там се записах 😁

# 481
Аз ѝ давам попара с АМ понякога за закуска, защото самата аз обичам много млечна попара. Не мисля, че има разлика за запичането дали ще яде млечна попара или попара със сирене. Simple Smile За да не се запича, регулярно давам разхлабващ зеленчук/плод или овесена каша. И вода, колкото иска. За щастие, това бебе пие вода. Кака ѝ я лъжех да пие с разредени сокчета, че поне някакви течности да приема.

# 482
Разбирасе,че няма значение с вода или мляко аз говорех за бисквитите,че е възможно да доведът до запек иначе не виждам проблем да даде

# 483
Борис пълзи супер бързо, пипа всичко, изправя се навсякъде. С уолкъра върви, имаме 2 малки масички, и тях си ги бута и си върви с тях. Общо взето вече ми е все едно дали ще проходи рано, така или иначе ходи навсякъде и пипа всичко… на 05.09 е роден.
Записах го и на държавната кухня, другата седмица ще започнат да ни доставят храна, че сега имат някаква нова система на общината и храната се заявява онлайн седмица за седмица.
Изобщо не мисля да взимам нищо за обезопасяване този път, Филип така или иначе ги махаше, а контактите са си обезопасени още от него. Което не му попречи директно да изкърти един, но това е друг въпрос. 😂
ММ вече работи всеки ден, даже и събота, прибира се късно и от сега не знам къде се намирам, да видим как ще избутаме до септември. Поне бебето сега като не се спира по цял ден, следобяд спи по-стабилно и успявам да поспя и аз час-два.

# 484
И малкият е роден на 5-ти септември. Съвсем от скоро откри, че може да пълзи и го прави по малко, като има зор, но иначе отдавна се изправя и си обикаля, като се подпира на мебелите. А пълезенето не е неговото. Човекът иска да е прав.
Ние имаме 7 зъба вече - 4 отгоре, 3 отдолу. Вчера бяхме на консултация, бавно вървим с теглото - вече е 8,8 кг и 76 см. Отново ще му давам по една капка Вит.Д. Бавно се затваряла фонтанелата. Иначе всеки ден сме навън и слънцето си го напича.
Относно яденето - засега имаме само две заместени хранения - на обяд и следобед. Опитвам и сутрин да му давам закуска, но нещо се дърпа, предпочита си кърмата засега. Иначе като храна - въвела съм почти всичко така като се замисля.
Относно спането - с две дремки сме през деня по час - час и половина едната. Вечер заспива към 20:30, сутрин става към 7 - 7:30.

Имам въпрос към вас - вашите бебета реват ли от други хора, дори и от бабите и дядовците си? Моят е нещо много чувствителен, иска само мама, тате и кака си. Rolling Eyes  Как ще я караме така, не знам. Иначе аз  ще се връщам на работа септември месец. Парите са смешни през втората година майчинство, знаете. Тогава и баща му ще помогне, като когато аз работя, той ще е в отпуск и обратното, докато малкият не започне ясла (което ще се случи другото лято сигурно).

# 485
Tess-D детето ти вече ходи С уокър и по мебелите? Моя син е на 2.9 и все още не може ,това е голяма разлика а е с 3 дни по-голям много странно ,явно аз нещо бъркам някъде

# 486
Не бъркаш никъде, просто всяко дете си се развива по собствен начин. Много е грешно да гледаме другите деца. Моят бебок е роден 16.09 и от 6++ започна с лазенето, в момента пълзи на колена и то доста бързо 😁 вкъщи сме му сложили оградка, че ходи навсякъде, не мога да седна на спокойствие. Има 2 зъба само отдолу, чакам и отгоре скоро да излезнат, че е много кисел на моменти и реве без причина 🤷‍♀️ иначе и той се изправя, но не изявява желание да прави крачки, предпочита да си седи на пода и да лази.

Плаче само от някои хора, които не е виждал и не му допадат 😃 иначе с баби, дядовци няма проблеми.

Аз от доста отдавна имам 3 заместени хранения. Демек кърмя вечер и през нощта 2-3 пъти и в някои случаи, когато мрънка и друго не го успокоява. Надявам се да избутам с кърменето до годинка, дано не ми спре с толкова малко кърмене, ама ще видим.

Tess-D детето ти вече ходи С уокър и по мебелите? Моя син е на 2.9 и все още не може ,това е голяма разлика а е с 3 дни по-голям много странно ,явно аз нещо бъркам някъде

# 487
Мен ако питаш, бъркаш, че не се радваш. От моя гледна точка, колкото по-дълго си стоят на дупетата, толкова по-добре. Щото после започва цирка. 🙄
Иначе всяко дете се развива индивидуално,  съвсем нормално е да не може. Филип започна да използва уолкър на 11 месеца някъде, да пълзи започна след като проходи, беше на 1 годинка. На 8-9 месеца май само се изправяше.

# 488
Мойте изпадаха в истерии, като някой ги вземе, когато бяха на 6 месеца. Дори от брат ми ревяха!
Но го отдавам на това, че цяла зима не бяхме излизали и не са виждали нови хора, в момента ги давам на всичките ми приятели да ги взимат и вече се радвар на хората, не ги е страх. Иначе има някаква регресия, се появява от 8 до 10 и това е един от симтомите за нея, да реват от чужди хора.
Аз давам от време на време бисквити с АМ, взела съм на бебелан безглутеновите, топят се в млякото много хубаво и ги давам направо с шишето с биберона и на плазмон има такива, които се топят. Гледам да не е често, заради захарта. Иначе има бисквити на холи без захар, за мое очудване са вкусни, но не се топят така.

Jerry, аз давам витамин Д, от както са се родили по две капки, така ми препоръча педиатърката.

Ради, как е обривът?

Мойте имат, момчето 8 зъба, а момичето 6

# 489
Lizi от два дни вече не виждам да се появяват ,но явно фенистила подействал и се чудя като спра да го давам от утре дали няма да излязат на ново ,мисля,че това беше копривна треска.

Моя син в 6 месец много плачеше ,но тогава за първи път го взеха чужди хора преди това си бяхме само вкъщи ,сега не е така,но мисля и ,че много му повлия тогава самата обстановка бяха много хора говореха на висок тон и явно се оплаши беше му за първи път.

Ако реша да му направя попара с бисквити мога ли да използвам кърма тъйкато той е на кърма пък да купя АМ само за една порция попара ...

# 490
Може, ако намериш такива топящи се бисквити, може да му дадеш и от шишето сутрин за закуска, кърма с бисквити. Най вероятно на плазмон ще може да намериш при вас, те не са в картонена кутия, а в такава подобна на кутията с адаптирано мляко, и са ронени вътре. Инапе на плазмон има и бишкоти в картонена кутия, но те са ако искаш с лъжичка, да ги нарониш и да даваш. Не се топят така.

Lizi от два дни вече не виждам да се появяват ,но явно фенистила подействал и се чудя като спра да го давам от утре дали няма да излязат на ново ,мисля,че това беше копривна треска.

Моя син в 6 месец много плачеше ,но тогава за първи път го взеха чужди хора преди това си бяхме само вкъщи ,сега не е така,но мисля и ,че много му повлия тогава самата обстановка бяха много хора говореха на висок тон и явно се оплаши беше му за първи път.

Ако реша да му направя попара с бисквити мога ли да използвам кърма тъйкато той е на кърма пък да купя АМ само за една порция попара ...

# 491
Ние също сме на 16.09 ама си нямаме зъбчета още обича да го гушкат други хора нямаме проблем с това не се изправя, но пък с проходалката вече е много уверен и щъка навсякъде. Всяка сутрин си му давам вит.Д × 1 капка. Следобяд какво давате да хапват? Аз давам каши къде в бурканче къде приготвям

# 492
Аз давам инстантни каши с малко плод, защото тези в бурканчето, като че ли не ги засищаха.

Ние също сме на 16.09 ама си нямаме зъбчета още обича да го гушкат други хора нямаме проблем с това не се изправя, но пък с проходалката вече е много уверен и щъка навсякъде. Всяка сутрин си му давам вит.Д × 1 капка. Следобяд какво давате да хапват? Аз давам каши къде в бурканче къде приготвям

# 493
Той от шише пие само вода кърма не му давам,а напоследък взе да пие и от чашка

# 494
Аз също давам каши, вчера - мляко с бисквитка + банан, хареса го много. Днес мислих АМ с ориз и евентуално да добавя някакъв плод, но мисля че се запече от бисквитките последните 2- 3 дни и ще изчакам, днес ще му дам овесена каша + пюре от синя слива или круша.
Ние също нямаме все още зъбче, въпреки че белеят долните два и направо прозират, надявам се вече тези дни най- накрая да пробият, много се измъчи милия Sad
Radi, моето момченце също не се изправя все още, не мисля, че бъркаме някъде.

Общи условия

Активация на акаунт