Септември 2022 Тема 3

• 20 088
  • 766
  •   1
Отговори
# 495
Моята плаче като ми види гърба, буквално. Дори понякога да е с татко си и аз да си позволя да изляза от стаята!! Чела съм, че в този период бебето изпитва “страх от изоставяне”, тоест не знае дали ще се върна и изпада в криза. (И при нея, и при кака й, беше много силно изразено)
А, реве и като я гушка свекървата, ама тя е много гръмогласна жената 🤣

# 496
Аз също съм забелязала, че като дам гръб и почва да плаче

# 497
  • София
При всяко бебе явно е различно- близначките може би са знаели,че нямат избор, тях са ги гледали буквално нечознати хора- колеги, привтелки на бабите, някви хора по парковете...винаги са били супер общителни, дотолкова,че трябваше да обяснявам много на 3-4,че не може да тръгваш с първия човек с куче в парка. Даже някакви батковци с татуси и тн са им се радвали,защото казват, че майките си пазели децата от тях като ги видят. Аз нямам такива предразсъдъци😆 то и аз съм такава- кат ме водеха с таусите и бира в ръка в парка  и "перфектните майки" се заключваха и почваха едно обсъждане🤣 много ме забавляват.
А Пресиян ся реве. Това адско ме дразни. Реве даже от най-дпбрата ми приятелка-само някой да се огледа по-дълго в него и е почнал. Освен това предните 2 месеца бях в болница с едната ми дъщеря, и откакто съм се върнала, само юен търси.това също адски ме дразни! Ще видим кал ще се поправя. За щастие на бабите е свикнал, защото докато ме нямаше, освен баща ну, те го гледаха.
И не ще да седи прав. Това е. Гърчи се, кине се и почне да реве. мъж бе!

# 498
Кенари, няма ли да свърши лошата серия при теб? Сега добре ли са вече децата?

# 499
Как се взима храна от детската кухня? (Посуда)Нагледала съм се на един термос за храна 300мл. ама незнам малко ли е голямо ли?

# 500
Зависи в кой град се взима детската кухня. Във Варна се взима с три отделни бурканчета, които си носиш и се пълнят на място. Реално, става с каквито занесеш съдове. Имаше една майка на близнаци, която носеше три по-големи кутии и ѝ сипваха двойна порция. За друг град знам, че са давали в еднократни кутийки.

Канари, стискам палци всички да са здрави вече във вас и Преси скоро да се очовечи!

Radii99, копривна треска, в смисъл, че е някакъв контактен дерматит от някой плат или нещо, което го е пролазило бебето? Моята има същите петна с пъпки по лицето и се прибират и излизат на различни места и не мога да разбера какво ги е предизвикало..

Последна редакция: сб, 10 юни 2023, 12:20 от Gripping

# 501
При нас храната е в еднократни кутийки, но май на повечето места се носят бурканчета.
Борис зъби няма, но и не очаквам скоро. Все някога ще излязат.
Не реве особено много, но крещи. Крещи много силно и за всичко.
Следобед давам каши с плодово пюре или от тези в бурканчетата, които са с някаква зърнена култура. Зависи какво има в шкафа, дали сме вкъщи и колко ми се занимава.
Вашите как реагират, когато ядете? То нали няма наяждане това бебе, като ядем трябва да му даваме нещо да дъвче, иначе изтерясва. Коричка хляб или бисквити дъвче. Омазва се целия, кучето му ги краде. Голям цирк.

# 502
Аз вече не мога да ям пред него ,защото така жадно ме гледа и ако не дам започва да плаче. Ако ям някаква манджа да не е солена много или люта,кисела му давам малки пърченца и е много щастлив,също много обича бутилки с вода като я види и откачя,отвяря си устата да пие и той вода 😂
При нас храната е в еднократни кутийки, но май на повечето места се носят бурканчета.
Борис зъби няма, но и не очаквам скоро. Все някога ще излязат.
Не реве особено много, но крещи. Крещи много силно и за всичко.
Следобед давам каши с плодово пюре или от тези в бурканчетата, които са с някаква зърнена култура. Зависи какво има в шкафа, дали сме вкъщи и колко ми се занимава.
Вашите как реагират, когато ядете? То нали няма наяждане това бебе, като ядем трябва да му даваме нещо да дъвче, иначе изтерясва. Коричка хляб или бисквити дъвче. Омазва се целия, кучето му ги краде. Голям цирк.

# 503
Kanari, същата работа при нас - каката беше супер контактна, никакъв проблем с нея, а сега малкият е некъв ужас. Позволява съвсем малко да му се порадват от далече, реши ли някой да приближи или да го вземе, наддава вой.
Иначе, верно, че и ти беше писала преди, че и ти предпочиташ да си с биричката в парка Wink . Само дето моите татуси не предизвикват възмущение (може би само единият, другият е по-скрит Grin).

# 504
Малкия вече ходи в проходилката ,дали е възможно да си изкриви крачетата като стъпва дали му е рано ? Имам предвид самите крачета не това да ходи на пръсти

# 505
Нищо му няма. Няма да се изкриви. Не са толкова крехки, спокойно.
При нас кухнята се носи в бурканчета и ние си носим празни и взимаме пълни. С амбалаж е.
Tracc,моите и двете съм ги кърмила даже и по-малко от теб и си ги кърмих до година. После сама реших да ги отбия.

# 506
Ние също сме в проходалка и щъка много уверено, знае си вече пътя:joy: като му умръзне и почва да мрънка, но иначе в упътването и пише на повече от 20мин.на ден Thinking

# 507
Защо? Моя син със сигурност е повече от 20 мин 😬
Ние също сме в проходалка и щъка много уверено, знае си вече пътя:joy: като му умръзне и почва да мрънка, но иначе в упътването и пише на повече от 20мин.на ден Thinking

# 508
То и ние седим по-повече, просто така пишеше в упътването Thinking

# 509
Ради, не мога да намеря лекаря, който беше пуснал клип на дете с последици от проходилка, защото е седяло повече.... На детето краката бяха деформирани като на жаба, пръстите широки и назад се стесняваше много рязко крака, ходеше на пръсти, на 6 години  имаше 8 операции на краката, заради увреждания от проходилката. Тогава този лекар беше пуснал видеото, за да покаже колко може да е вредно да седят децата по повече от 15 мин и какви са последствията, детето ходеше с проходилка за възрастни в клипа. И той обясняваше, че е направил всичко за да проходи детето, но за съжаление няма да има пълноценен живот. Прочела си в августската група, че рехабилитаторките и невролога отхвърлиха това да слагам децата в проходилка и бънджи, педиатърката пък каза че когато могат да сядат самостоятелно, може да ги слагам за 10 мин, защото преди това не са им заякнали достатъчно мускулите на гърба и може да направят гръбначно изкривяване. Аз имам проходилки, но не ги слагам в тях, в бънджито се опитвам да ги слагам за по 10-15 мин.

Общи условия

Активация на акаунт