Защо лошите момчета и токсичните връзки се поставят на пиедестал?

• 12 793
  • 622
  •   1
Отговори
# 375
Футболеро, разбирам, че това ти е любима теория и я включваш във всякакви теми, малко като оня ученик, дето знаел само урока за краставицата, която има 98% вода и затова каквото и да го питат, започвал да говори за краставицата.
Прочети заглавието на темата. Не е за краставицата.
С цялото ми уважение към теорията за пикап (всъщност тя не ме интересува изобщо, но щом на теб ти е интересна и ти разкрива някакви истини за живота - чудесно) и към теб, за това, че полагаш толкова грижи за детето си.

# 376
Ънкомън, с цялото ми уважение, но темата е защо Пам е обичала мъж, който я бие. Вие го обяснихте, че била луда ( така и не разбра с каква болест - окр, шизофрения, маниакално нещо ), а аз го обясних през пикапа. И там ме емнахте.

# 377
Не, темата не беше защо П. обичала този човек, а защо ние жените обичаме лоши момчета (тоест, такива, които не дават възможности за стабилна връзка и нормален живот, вместо това предлагат драма и насилие) и защо отровни връзки се издигат на пиедестал.
Тази теория за пикап не обяснява защо. Или греша?

# 378
Да вметна, че Пам не е обичала мъж, който я бие, а е обичала рокмузикант с привлекателен лайфстайл и неособено неприятна външност, плюс някои специфични способности, някои от които за съжаление негативни. Като теглиш чертата и балансът излиза на плюс, това е.
Все пак къв е проблема - клик и айде.
Като идеш в магазина не може само с клик, трябва и банкова карта, се ля ви.
Кое се смята за атестацията на добрият клик?
Общата банкова сметка и липсата на ключ на вратата на WC.

# 379
Противно на някои твърдения, не помня да сме нарекли Памела Андерсън луда. Може би е имала за пример грешен семеен модел (не съм запозната) и е развила склонност към нездравословен тип връзки. Често деца от проблемни семейства се превръщат във възрастни с леко изкривени представи за взаимоотношенията и объркан личен живот.

# 380
И кво сега, след изписани 20 и кусур страници,  разбрахме ли вече що жените ( аи някаква част от тях) си падат по боклуци?
Или не, няма такова нещо, мъжете в темата не сме виждали тва което сме виждали всичките?

# 381
  • Далечният изток
Ми всички горе-долу сме го написали още в първите си постове. Другото са празни приказки за убиване на време в неделя.

# 382
Сега си давам сметка, че авторката на темата след първите 1-2 страници вече не коментира. Може би само чете, не знам, но не участва в обсъждането.

# 383
  • София
Аз пак не разбирам за пикапа! Т.е. мъж, който е настоятелен за срещи, бие? Откъде накъде?

Никоя от жените не е казвала луда за Памела. Просто са й се случили твърде много лоши неща в детството. Лоши родители, които не са изразявали любов към нея, затова тя я търси отчаяно в най-интензивна форма. Това е и моята теория.

# 384
Темата се измести много. Истината е, че никоя жена няма съзнателно да избере токсичен човек за партньор. Разликата е там, че някои го виждат в началото, други по средата, трети след години, а четвърти изобщо не се осъзнават. Друга разлика е коя кога си тръгва от такава връзка. Там вече са намесени сложни подсъзнателни процеси и е трудно да се обобщава.

# 385
  • France
Точно щях да пиша, че имам усещането, че теорията за алфа мъжете и другите маскюлинисти са като мъжки вариант на Кобилкина и сие шарлатанки... и Футболеро ме изпреварил.
Всичко по темата се изписа още в първите страници, после дойдоха 2-3 потребителя да ни обясняват колко са готини алфите и как всичко могат да си позволят.

# 386
Аз сигурно нещо съм изпуснала, но Томи кога е бил Памела? Имам предвид...прозвуча, все едно я е шамарил на кръгъл час, а не съм убедена, че е било така.

# 387
Било е доста отдавна и не съм обръщала чак такова внимание, но със сигурност имаше нещо за насилие във връзката между Памела и Томи.

# 388
Да бе точно мъжки вариант на Кобилкина. Пичове, я сега дайте по 200 лева да врътнем едно курсче по алфа мъже и пикап.

# 389
Всъщност дойдоха да ни обяснят, че истинските алфи никога няма да изберат някоя бг-мама, защото нашите мъже просто са направили компромис с нас. Но! Ако имат или са имали възможност, винаги биха избрали мис свят, някаква жена дето била 10 (не помня името) според потребител, който не прави разлика между хот дог и хамбургер.
//
Няма как да знаем от кухнята защо Пам е била с Томи. В една връзка често обслужваме или запълваме свои травми или липси / нужди. И макар да има рационално обяснение и всеки да се чуди и да смята, че става като кажеш "стоп" и то става, то на чисто емоционално ниво много хора продължават да са пристрастени към другия и това продължава с години.
Не обичам да цитирам, но този цитат на Толстой си го обичкам: „Всички щастливи семейства си приличат, всяко нещастно семейство е нещастно посвоему“.

Общи условия

Активация на акаунт