Защо лошите момчета и токсичните връзки се поставят на пиедестал?

• 12 793
  • 622
  •   1
Отговори
# 390
Аз сигурно нещо съм изпуснала, но Томи кога е бил Памела? Имам предвид...прозвуча, все едно я е шамарил на кръгъл час, а не съм убедена, че е било така.

Един единствен път я е блъснал, докато тя е била с детето в ръце, след което тя е повикала полиция, и той е бил арестуван за домашно насилие. Това е едно от нещата, с което Памела винаги е била известна - че не толерира насилие, и никога не е позволявала някой да се отнася така с нея. Така че доколкото ми е известно, не е имало насилие, още по-малко пък редовно. Чела съм интервюта и на хора от групата и обкръжението му - бил е голям скандалджия, грубиян на думи и много експанзивен в действията си, но не и побойник. Бутал е вещи, маси, мятал е бутилки - опасни неща, факт. Но не е посягал директно на хора. Синовете му също говорят с много добро чувство, и не твърдят да имат травми. Поне това съм чела, а съм се интересувала много от темата.

# 391
ВЪпреки поредния сарказъм на високо ниво от мамите, Базилчето е разбрала горе долу идеята. То всички я знаете и разбирате, но поради няква причина много ви дразни и я отричате. Искате да си вярвате в приказки.

# 392
  • София
Точно щях да пиша, че имам усещането, че теорията за алфа мъжете и другите маскюлинисти са като мъжки вариант на Кобилкина и сие шарлатанки... и Футболеро ме изпреварил.
Всичко по темата се изписа още в първите страници, после дойдоха 2-3 потребителя да ни обясняват колко са готини алфите и как всичко могат да си позволят.
Цитат може ли, или си е лъжа.
Може евентуално да е казано, че подсъзнателно има инстинкт на някои жени към такива индивиди. Може да са си позволявали всичко в праисторията, когато е нямало цивилизационни правила и закони.
Но, нито е казвано, че са готини, нито че всичко трябва да им е позволено. Нито има и най-бегъл намек, че пишещите мъже искат да приличат на тях.

Точно затова и авторката спря да пише в темата, защото тя се обсеби от лъжливи, клеветящи, тригърнати потребителки, които просто искат да си хейтят срещу мъжете по принцип, след като са "приключили" чужда тема още на първите 2 страници. Техни думи.

Теорията за пикапа няма как да обясни "лошите момчета", но се базира като следствие на същата теория за "алфа".
Т.е. излишно е пикапът да се споменава в темата. Теориите за алфа са научни и те предхождат теориите за пикапа, не са едно и също. И не, нито теорията за алфа, нито теорията за пикапа учи мъжете да са насилници и да бият. Нито пък алфа се изчерпва с бияч и насилник. Нито подсъзнателното женско привличане реагира само на истински алфа. Реагира се на белезите, включително и фалшиви. На инстинкт не можеш да му обясниш, че един простак, който говори високо и наглее не е алфа. Нито можеш да му обясниш, че Мъск, ако говори тихо и кротко не е алфа. И не омесвайте рационалното с ирационалното при дискусия, защото самите женски чувства не го правят. Това до какъв извод е стигнал някой след 20г брак не е белег за това какво е харесвано, а по-скоро за обратното.
Инстинктът на привличане няма как да разпознае кой е наистина водачът, алфата. Това е инстинкт, все пак, не изкуствен интелект. Инстинктът работи само с белези, списъци. Включително и фалшиви. Висок - чек, Силен глас - чек, около него жени - чек, около него мъже - чек, подчиняват му се - чек, безцеремонен е - чек, решителен е - чек и тн и тн и тн.
Това е измислила природата. За критика и мнения - към Създателя.

Последна редакция: пн, 20 фев 2023, 09:45 от Танграта

# 393
  • София
Тангра, благодаря.

# 394
Плюс това определението алфа не го приемайте като някакво ултимавитно вълшебно качество дадено като на Хари Потър при раждането. Това е сет от качества, който всеки има в малка или голяма степен. И съответно, колкото повече имаш, по-алфа си и по-успешен.

Ама вие все сте наопаки. Я сега обяснете, как ако си нисък, беден, страхлив, глупав, дебел, слаб психически ще си в масовия случай по-успешен с жените отколкото ако имаш алфа характеристики като висок, богат, смел, умен, строен и силен психически. Много ми е интересно да ми го кажете. Ама то било химия, ама относително, щипка магия....е да де, ама я как всяка от вас си признава, че обикновено иска мъжът й е да по-висок от нея. Е нали е щипка магия, тая щипка не поръсва ли и ниските?

# 395
Наполеон.
Или той не е бил алфа?

# 396

Един единствен път я е блъснал, докато тя е била с детето в ръце, след което тя е повикала полиция, и той е бил арестуван за домашно насилие. Това е едно от нещата, с което Памела винаги е била известна - че не толерира насилие, и никога не е позволявала някой да се отнася така с нея. Така че доколкото ми е известно, не е имало насилие, още по-малко пък редовно. Чела съм интервюта и на хора от групата и обкръжението му - бил е голям скандалджия, грубиян на думи и много експанзивен в действията си, но не и побойник. Бутал е вещи, маси, мятал е бутилки - опасни неща, факт. Но не е посягал директно на хора. Синовете му също говорят с много добро чувство, и не твърдят да имат травми. Поне това съм чела, а съм се интересувала много от темата.
Описаното поведение на Томи Лий за мен е насилие.

# 397
Наполеон.
Или той не е бил алфа?

Ти можеш ли да мислиш малко по-комплексно. Или си тотал буквалиста. Естествено, че ако едно качество ти е на макс, то може да компенсира друго.

Ако владееш половин Европа, тоест качеството власт ти е 1000 пъти по-голямо от всеки друг, тогава може да си 1.50 и 200 кила.

Но ако не вледееш половин Европа, може би ще е доста по-важно какъв е микса от каества, които притежаваш.

Добре де като те кефи Наполеон, пак питам, защо непрекъснато 99% от мацките (сега кажи, че тук мамите не са такива) търсите по-висок от вас? Нали Наполеон няма проблем, еми тогаз аз ако съм 1.50 колко мами ще ми дадат шанс. Аз ще им каже - еми ето Наполеон, дайте шанс и на мен.

# 398
  • София
Томи е ходел всеки ден на снимките на Спасителите и е правел драми за сценария - например, ако има целувки по сценарий. Яко психо.

Е то по описанието всичките ми мъже са алфа.😁

# 399
  • Столичанин ама не в повече :D
Да се върнем на темата. При някои с грубости има клик, а с другия, хапартамент, кола, образование, висок, красив, няма клик.

Само не мога да разбера, ако само беше достатъчен могъщият клик, защо има толкова теми в СО?
...
Та темата е отворена, да се попита, защо така.
А изведнъж виновни излязохме всички мъже, пишещи в темата.
Покрай класациите, верно темата тръгна на пенджуек. Не е въпросът дали десятката харесва двойка, а защо токсичните отношения и лошите момчета се поставят на пиедестал.
Аз лично виждам, че има такова нещо като животинско привличане. Абе виждаш някого на улицата и ти спира дъха. Обаче ако си отвори устата да говори... връщаш си дъха набързо. А ако разбереш туй-онуй от възгледите му за живота, хептен се прецаква работата.

Е, ами мисля си, че при някои жени нещата свършват до първия момент - оня с животинското привличане. А идват обратно в съзнание, когато е твърде късно. Понякога имат някакви абсурдни идеи да са спасителки на пропаднали типове, или също абсурдните идеи как той ще се промени, няма начин да не се промени... Тоест, след като са харесали мъжа физически, някак разчитат, че другото ще се нареди от самосебе си. Ами, не се нарежда.

И другият случай са мъжете-психопати, които интуитивно си надушват жертвите, омотават ги, омагьосват ги и после си ги тормозят на воля.
Емче то това е основата, жената не е ли привлечена от мъжа нищо друго няма как да върви, дори и да споделят абсолютно еднакви възгледи за живота, еднакви интереси, еднакви вкусове и тъй нататък, а пък жените са привлечени не задължително от лоши момчета, а по-скоро от хора харесвани от други жени, и много често във връзки примерно като тук https://www.bg-mamma.com/?topic=1144448, което никога  не съм го разбирал, нали ако е само за секс ясно, ама при жените никога не е само това. Simple Smile

# 400
  • Далечният изток
Ехее, имаме напредък. Футболеро май ще признае, че няма жив човек, който да е събрал само и единствено всички топ качества. Това, което говоря вчера цял ден. Не може да си 10, няма такъв перфектен човек, колкото и да ти се иска. Едно му е топ качество, друго по-надолу, трето по средата...

# 401
Киселата краставичка му е обърнала внимание на майонезата и днес е по-ведър.
//
Забелязвам, че повечето мъжки потребители се осланят на някакви прочетени теории и са доста далече от практикума, липсва собствено мнение и гледна точка.
Продължавам лаладжийството значи.

# 402
  • София
Особено мъжете. 😁
Ако е нисък / моят ръст с токчета/ , но има хубаво тяло и очи, може и да стане.

# 403
И двете страни в темата донякъде са прави.
Футболеро спомена нещо за ръста.
Имам  познат висок 1.50 - 1.55 макс. Еми не му върви с жените и това е.
Разказвал ми е какви ли не жестове е правел, подъръци и т.н.
Мацките си искат мъже по-високи от тях (пък ако ще и токсични да са, никоя не иска детето й да е дребно след като се роди).
Мъжете пък нормално не искат запуснати жени - и двата пола са в правото си да подбират. Въпросът е какво можеш да предложиш в замяна?

# 404
Аида, не знам защо всяка от вас чете избирително. Кажи честно.

Казах, че всеки има комбинация от качества. Но при един комбинацията дава тотал сбор от 90 единици да речем от 100, а при друг 50, при трети 10.

Съответно този с 90 единици получава максимална оценка 10, другия 5ца, третия 1ца. И от там всичко става по описаната логика.

Някъде да съм казал, че има перфектни хора - не. Казах, че някои са по-добри и от там по-успешни.

Общи условия

Активация на акаунт