Защо лошите момчета и токсичните връзки се поставят на пиедестал?

• 12 751
  • 622
  •   1
Отговори
# 120

Биячите вкъщи обикновено са мишки навън.
Важи за насилници от всякакъв вид. За пред чуждите хора се стараят да изглеждат примерни.

# 121
Момичета, ако имате някакви неизлекувани травми от насилници, ок, съчуствам ви. Мога да ви препоръчам добър психолог. Но защо аджеба винаги залитате към биещи насилници и къде видяхте това да ми е основното определение за алфа. Къде? Като цяло в повечето случаи, около 99%, за да биеш жена би трябвало да не успяваш да си владееш нервите, което ще рече, че не си турбо алфа.

# 122
Аз изрично попитах дали правилно съм разбрала, защото може и да не съм. От прочетеното оставам с впечатлението, че според теб алфа е мъж, който не е особено деликатен в поведението си и на жените (или поне на повечето) точно това им харесва, но не си признават.

# 123
Да, но между не деликатен и насилник има 2 океана вода. Даже нямат нищо общо.

Ето един пример между доброто момче и алфата с някакви ситуации:

мъжът и жената имат среща в 18. Те още не са гаджета от 100 години, срещат се от 2 седмици и са на 2ра среща да речем. И на мъжът му изниква опция/възможност/предложение за бизнес в 18 същия ден.

Алфата се обажда, извинява се учтиво (но без да се мазни, моли, обещава реванши и т.н.) и казва - съжалявам, имам нещо важно, ще ти звънна пак и ще се видим някой друг ден.

Доброто момче опитва да направи пълен обрат на бизнес графика си само за да не провали срещата с момичето, защото от година и половина е само на самозадоволяване. Ако случайно наистина не може да го промени, той се извинява многократно, мазни се, обещава супер реванши и следващия път и донася бонбони и специалне ликьор, че да се реваншира.

Е за такива неща говоря.

Последна редакция: сб, 18 фев 2023, 20:25 от Futbolero_B

# 124
Биячите вкъщи обикновено са мишки навън.
Важи за насилници от всякакъв вид. За пред чуждите хора се стараят да изглеждат примерни.
Останала съм с впечатление, че доста домашни биячи са слаби физически и не надвиват на никого навън.

# 125
Това е така. И все пак аз например наистина предпочитам около себе си хора (независимо от пола), които са деликатни. Не вярвам да съм единствена. Търся спокойствие, а не силни емоции, пък били те и положителни.

Сега прочетох, че си допълнил. Това, което ти описваш като добро момче, не е точно такова. Или поне моята представа не съвпада с твоята.

# 126
  • Пловдив

Ето един пример между доброто момче и алфата с някакви ситуации:

мъжът и жената имат среща в 18. Те още не са гаджета от 100 години, срещат се от 2 седмици и са на 2ра среща да речем. И на мъжът му изниква опция/възможност/предложение за бизнес в 18 същия ден.

Алфата се обажда, извинява се учтиво (но без да се мазни, моли, обещава реванши и т.н.) и казва - съжалявам, имам нещо важно, ще ти звънна пак и ще се видим някой друг ден.

Доброто момче опитва да направи пълен обрат на бизнес графика си само за да не провали срещата с момичето, защото от година и половина е само на самозадоволяване. Ако случайно наистина не може да го промени, той се извинява многократно, мазни се, обещава супер реванши и следващия път и донася бонбони и специалне ликьор, че да се реваншира.

Е за такива неща говоря.
Баси тъпотията. Говориш глупости.

# 127
Това е просто целящо да обидиш. Ако имаш доводи, които да потвърждават емоционалния ти изблик, бих се замислил. Засега разбирам, че си тригърната явно.

# 128
  • Пловдив
Аз първо не приемам теорията с алфа мъжа. Поне моя мъж реагира и като алфа, и като като добро момче. Няма такива праволинейни мъже да са винаги алфа или винаги добро момче. Реагира се според ситуацията.

Зависи коя е жената, какви са чувствата към нея. Какъв е бизнеса, колко пари се очакват.

Последна редакция: сб, 18 фев 2023, 21:42 от Янтра

# 129
Ти може да не приемаш и теорията за земното притегляне. Няма лошо. А това как реагира твоят мъж няма никаква релевантност към законите на живота.

# 130
  • Пловдив
Пич, какви закони? А за опцията да откаже бизнеса в 18 какво ще кажеш?

# 131
Няма такива праволинейни мъже да са винаги алфа или винаги добро момче.
А и двете неща не са взаимно изключващи се. Това, че някой може да се определи като добро момче, не означава автоматично, че е глупав, скучен, скован и каквото друго непривлекателно качество се сетиш.

# 132
Пич, какви закони? А за опцията да откаже бизнеса в 18 какво ще кажеш?

Ако ти кажа пичка, сигурно ще приеме като обида.

Жена-пич, аз го описах. Защо така се тригърна? Щом реагираш така емоционално с такива изблици, явно казвам нещо , което те тригърва. А само истината тригърва.

# 133
  • Пловдив
А? Пия вино, дремем си с мъжа ми заедно на дивана, аз с лаптопа, той гледа Рамбо по диема, изобщо не съм тригърната. Просто отбелязвам, че пишеш тъпотии.

# 134
Е що гледа Рамбо. Защо не гледа някой филм за добряка дето всеки ден кеси пред тв-то. Нали все пак трябва да гледаме филми за алфи и рол-модели. А гледа филм с прототип, който описах като алфа.

Общи условия

Активация на акаунт